• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu şekilde ölümün sebebi nedir ?

Wilakress

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce sadece patili dostlarımız oldu, ilk kez kanatlı dost edindik.
Yaklaşık 2 ay önce bir muhabbet kuşu aldık, aldığımızda tahminen 2 aylıktı. Aldığımız kişi de bilmiyordu.
İlk zamanlar doğal olarak biraz az hareket ediyordu fakat zaman geçtikçe açıldı, odalar arasında gezmeye başladı.
Ara sıra kafasını yukari ve öne doğru sallayarak hafif kusması olurdu, bir kaç kere bu duruma şahit olduk. Yine bir kaç kere ishal olduğunu da gördüm fakat uzun sürmedi diye çok önemsemedim.
Dün geceye kadar her şey normaldi fakat bir anda halsizlik başladı, kafa sallayıp kusma olayı başladı. Hatta bir ara duvarın köşesine geçip öylece bekledi.
Avucumda uyumayı çok severdi, avucumda alıp biraz sevdim ve avucumda uyuduktan sonra normale döndü, ötmeye de başladı, anlık geçici bir durum diye düşündük.
Fakat sabaha doğu onun sesiyle uyandım, kanat çırpıp farklı bir ses çıkartıyordu. Sanki kusmaya çalışır gibiydi, kafasını tamamen geriye doğru yasladı, öylece çırpınıyordu. Ağzını açabiliyor hafif ses çıkartıyordu. Hiçbir şey yapamadım, ne yapsam iyi gelmedi. Bu durum neredeyse yarım saat sürdü, sonunda ağzını da açmaz oldu, gagasını kitledi, güçsüz düştü ve sonunda uyumayı çok sevdiği avucumda can verdi.

Eşim ve ben mahvoldum, bu minicik kuşa çok alışmıştık, şimdi evde deliriyorum. Acaba ben nerede hata yaptım ? Hastalığı neydi de biz anlamadık ? Kanatlı canlı bakımında tecrübesizdim ve sonu çok kötü bitti. Lütfen bir yardım edin, suç benim miydi ? Yapabileceğim birşey var mıydı ?

Wilakress

Yeni Üye
Şu durumda ne yorum yapsak doğru sebebi bulamayabiliriz. Benim size tavsiyem bu hobiden soğumadan yeni bir kuş sahiplenin İstanbul'da iseniz buradaki üretici üstadlar da yardımcı olur. Gerek forumu okuyarak gerek bize sorarak sıfırdan bir başlangıç yapabilirsiniz böylece geçmişte yaptığınız varsa bir yanlışı farkedebilirsiniz. Gerekirse alırken seçeceğiniz kusunda resmini videosunu atın sağlıklı görünüp görünmediğini söyleriz. Bu arada geçmiş olsun
Teşekkür ederim. İş gereği günde 4-5 saat evde kalabiliyoruz. İlgilenemedigim için böyle olduysa bundan sonrası için bir daha üzülmek istemiyorum. Bazı yerlerde stres ölümü diye birşey gördüm. İşten eve geldiğimizde biraz trip atardı, önce elimi gagalardi ama çok dayanamaz 5 dk sonra yine avucumda yatardı. Belki de üzüntüden oldu emin olamıyorum.
Ben ona kendi ellerimle ev yapıyordum daha bitmemişti, onu da göremedi minik pasaklı

Akhisar'da yaşıyorum, belki buralarda da anlayan vardır fakat benim tanıdığım yok maalesef.
Ekli dosyayı görüntüle 13607

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Boğazına birşey kaçmıştır soluk borusuna nefessiz kalmıştır başıma gelmişti bir kere

Wilakress

Yeni Üye
Bu sebepten öleceğini sanmıyorum en azından 2-3 güne kadar (önermiyorum ama) tek bırakılabiliyor yem ve su tedariki sağlanarak. Vakit geçirmesi için zilli bir salıncak gibi oyuncak koymanız gündüz vakit geçirmesi açısından yararlı olacaktır. Tek bir sorum vardı gündüz kimse yokken kuş salınık mı oluyor. Birde evde canlı çiçek var mı
Gündüz kafesinde duruyor, sadece 1 kere açık bıraktım, o da geçen hafta idi.
Evde canlı çiçek yok bu arada.
Boğazına birşey kaçmıştır soluk borusuna nefessiz kalmıştır başıma gelmişti bir kere
Hocam nefes alıyordu hatta yarım saatten uzun sürdü ve ondan önce birşey yemedi, avucumda yatiyordu

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Muhtemelen hastaydı öldü. Bu tür forumlar bunun için var ölmeden önce ne yapabilirim diye. Geçmiş olsun yapacak birşey yok 😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Geçmiş olsun keşke hasta olduğunu anladığıniz farkettiginiz zaman sorsaydiniz belki bir şansı olurdu ama kendinizi suçlamanız size kuşu geri getirmez sonraki alacağınız evcil hayvan için bizimle irtibata geçiniz