• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Bu ne böceği

koraykbl

Aktif Üye
Belli olmuyor ama kene veya öpücük böceği olarak bilinen böcekte olabilir. Net fotoğraf gerekli. Eğer makro modu varsa telefonunhzda onunla çekmeniz daha iyi görüntü verir.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Yem uzun süredir yani 1 2 haftadir akıllı yemlikte yemliğin üstü kapalı diye bişey olmaz diye düşünmüştüm ama oluyormuş galiba
Kene türüne benzemiyor. Büyük ihtimalle yemden kaynaklı. 1 2 hafta çok uzun bir süre yemleri sık sık tazelemeniz ve yemliği de sık sık dezenfekte etmeniz gerekir. Kuşlar yem yerken yeme hapşırabilir yemliğe salyasını sürebilir veya yemliğe dışkılayabilir hepsi hijyen sorununa yol açar.

smblarer

Tutkulu
Kene türüne benzemiyor. Büyük ihtimalle yemden kaynaklı. 1 2 hafta çok uzun bir süre yemleri sık sık tazelemeniz ve yemliği de sık sık dezenfekte etmeniz gerekir. Kuşlar yem yerken yeme hapşırabilir yemliğe salyasını sürebilir veya yemliğe dışkılayabilir hepsi hijyen sorununa yol açar.
Tamamdır bundan sonra daha dikkat edeceğim üst kapağı kapalı diye bir sorun olmaz diye düşünmüştüm bayatlamaz felan diye düsünmustum ama boceklenmis kafesi baştan assa dezenfekte ettim zaten şuanda tünekler dahil teşekkür ederim

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır bundan sonra daha dikkat edeceğim üst kapağı kapalı diye bir sorun olmaz diye düşünmüştüm bayatlamaz felan diye düsünmustum ama boceklenmis kafesi baştan assa dezenfekte ettim zaten şuanda tünekler dahil teşekkür ederim
Rica ederim, ne demek. Kolay gelsin.

koraykbl

Aktif Üye

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yemi koyduğunuz dolaba iyi bakın birşey yoksa sorun olmaz. Yemide çöpe değilde dışardaki kuşlara dökün. Onların bağışıklığı kaldırır.

Üst Alt