• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu kuşun türünü bilen varmı ?

8ulut

Yeni Üye
Merhaba. Petshoptan bugün bu çifti aldım. Kuşların türünü bilmiyorum. İnternete görsel aratınca kırmızı yüzlü piytilia diye birsey cikiyor ama detay da vermiyor. Bu kuşun tam türü nedir. Ne ile beslenir. Bakımı nasıldır. Bilen varmi ?

Ekli dosyalar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bülbülün bir türüne benziyor ama hocalarimiz daha net yorum yaparlar hayirli olsun kuşlarınız, çok güzeller maşallah

leylabüşra

Paylaşımcı
Merhaba. Petshoptan bugün bu çifti aldım. Kuşların türünü bilmiyorum. İnternete görsel aratınca kırmızı yüzlü piytilia diye birsey cikiyor ama detay da vermiyor. Bu kuşun tam türü nedir. Ne ile beslenir. Bakımı nasıldır. Bilen varmi ?
artık kesin eminim saka kuşu bu hocam bakın internetten neylen beslenmeli diye :)

leylabüşra

Paylaşımcı
uşburnu, haşhaş, fındık, kenevir tohumu, kolza tohumu, siyah ve beyaz marul, keten tohumu, susam ve perilla. Yiyebilecekleri arasında daha başka kayısı, erik, incir, çilek, elma, portakal, armut, muz ve karpuz gibi meyveler gelir.
aka kuşları doğal ortamlarında birçok tohumla, yeşillikle ve meyvelerle beslenebilmektedir. Bu nedenle kafes ortamında da tek tür bir yem ile beslenmemesi gerekir. Kaliteli karışım yemlerinin yanı sıra her hafta mutlaka yeşillik verilmesi gerekmektedir.

8ulut

Yeni Üye
Evet kafa rengi olarak benziyor ama gaga yapısı ve tüy renkleri çok benzemiyor. Hele dişisinin saka ile alakası dahi yok. O direkt gri kuyruğu kırmızı. Gaga yapısı ağaçgagan a benziyor. Bilemedim. Salmaya attim ama sorun olur mu onu da bilemedim 😅

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani eğer ikisi farklı türse üremezler zaten 😅 üreseler de tabii ki sorun olur. @Şehmus BAKIR hocamızın yorumunu bekleyelim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Biri parrot biri zebra ispinozu bunlardan eş olmaz

8ulut

Yeni Üye
Dışı ve erkeği derken dışı olanı çekemiyorum. Yerinde durmuyor. Dışı olanı ayrı erkeği ayrı çekebildim sadece

Ekli dosyalar

leylabüşra

Paylaşımcı
yalnız hocam ilgilendiğiniz ne çok tür var maşallah :)

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bunların ikisi aynı tür değil ki eş olmaz bunlardan. Zebra ispinozu ile dediğiniz gibi piytilia

8ulut

Yeni Üye
Bunların ikisi aynı tür değil ki eş olmaz bunlardan. Zebra ispinozu ile dediğiniz gibi piytilia
Hocam zebra ispinozdan bahsetmiyorum. Kırmızı kafalı ve kırmızı kuyruklu kuşlardan bahsediyorum. Sonradan birkaç foto daha ekledim. İkisini aynı anda çekemiyorum. Hemen kaçıyorlar beni görünce

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şimdi şöyle anladığım kadarıyla Kuşları salmaya atmışsınız bence ayırın piytilia Afrika ispinozlarini ayırın takım onlar zaten ayrıca üretmeye çalışın 😊👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam zebra ispinozu dediğiniz beyaz olan dimi, Hint bülbülü yani. Peki parrot dediğiniz nasıl bir tür oluyor açıklar mısınız mümkünse 🙏
Kardeşim ben parrot ispinozuna benzettim çok benziyor pardon karıştırdım 🤭🙏
Onunla ilgili bir makalem olacak inşallah

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kardeşim ben parrot ispinozuna benzettim çok benziyor pardon karıştırdım 🤭🙏
Onunla ilgili bir makalem olacak inşallah
İnternetten resmine baktım da renk cümbüşü kuşlar maşallah, heyecanla bekliyorum hocam :love:

Üst Alt