• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu kuşların yavrusu ne renk olur

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
yanlış anlama ama bu eşleşme doğru bir eşleşme değil. dişi senindi erkeği sonradan almıştın diye hatırlıyorum. keşke erkeği dişiye uygun alsaydın.
ne renk yavru geleceği tamamen kuşların kan hattına ve gen baskınlıklarına bağlı.

mesela belirsizliği şöyle anlatayım, diyelim ki bu kuşlarınızın yavrusu oldu ve 1 yavru aynı baba gibi DF , o yavruyu da ben sizden aldım. besledim, sonra yanına bir eş alayım dedim, hatta kan hattı bozulmasın diye gittim yine DF eş aldım, eş tuttular ve yavruları oldu. bir baktım altından farklı renklerde yavrular çıktı, aslında siz bu eşleme ile kan hattını bozuyorsunuz. Mesela sizin dişinin babası mavi renk ise bende mavi renk yavru çıkabilir.

umarım karışık anlatmamışımdır.

Dorukkhrmn

Yeni Üye
yanlış anlama ama bu eşleşme doğru bir eşleşme değil. dişi senindi erkeği sonradan almıştın diye hatırlıyorum. keşke erkeği dişiye uygun alsaydın.
ne renk yavru geleceği tamamen kuşların kan hattına ve gen baskınlıklarına bağlı.

mesela belirsizliği şöyle anlatayım, diyelim ki bu kuşlarınızın yavrusu oldu ve 1 yavru aynı baba gibi DF , o yavruyu da ben sizden aldım. besledim, sonra yanına bir eş alayım dedim, hatta kan hattı bozulmasın diye gittim yine DF eş aldım, eş tuttular ve yavruları oldu. bir baktım altından farklı renklerde yavrular çıktı, aslında siz bu eşleme ile kan hattını bozuyorsunuz. Mesela sizin dişinin babası mavi renk ise bende mavi renk yavru çıkabilir.

umarım karışık anlatmamışımdır.
yani bunlar çiftleşmez mi veya çiftleşirse sorun mu olur

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Lütfen aynı konudan ilerleyiniz…Bu dördüncü konu açtığınız…

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Açtığınız konuların hepsi içerik olarak aynı… Sorularınız da aynı yönde… Hepsini bir konu içinde sorunuz… Diğer üyelerimizin konuları kayboluyor siz yeni konu açtıkça…

Dorukkhrmn

Yeni Üye
Açtığınız konuların hepsi içerik olarak aynı… Sorularınız da aynı yönde… Hepsini bir konu içinde sorunuz… Diğer üyelerimizin konuları kayboluyor siz yeni konu açtıkça…
sorma fırsatım olmuyorkı. 2. açtıgımda sorucaktım herşeyi kapattınız. 3. konuyu kapattiniz bari bunu kapamayın

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Birisi açık tuttum ve belirtim…

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
yani bunlar çiftleşmez mi veya çiftleşirse sorun mu olur
çiftleşmez yada sorun olur demedim, aynı tür değiller, altlarından nasıl yavru geleceği belli olmaz demek istedim.
ben bir üretici olarak kuşların kan hattının bozulmaması taraftarıyım, DF ile DF , jumbo ile jumbo, yerli ile yerli, rainbow ile rainbow eşleştirilmeli,
sizin bir kuşunuz DF , diğeri yerli, altlarından nasıl yavru geleceği belli olmaz, olacak yavruların altından da ileride nasıl yavru geleceği belli değil

Mert.

Eski Forumcu
Nasıl yavru gekecegi bilinmez atalarını. Bilmen gerekiyor Tuğrul hocamın dediği gibi yeşil olma olasagi var

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kardeşim yeşil renk baskındır büyük olasılıkla yavrulardan yeşil gelir. Erkek lutino mu DF mi anlayamadım lutinoysa çıkacak her bir yavrunun %50 oranda lutino dişi olma ihtimali var. Erkek DF ise geçmişine bakmak lazım anası babası falan nedir ne değildir bilmek lazım sonuçlar değişik olabilir :)

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sonuçlar değişik olmaz Df de kuş almak içinde spangle spangle eslemesi yaparsan df yavru atar.yani duble faktör spangle gelir.mevcut Kuşlarin altından spangle yeşil. Opal yeşil gelir. farklı renk tasiyiciligi veya tabanda gizli mavi yoksa tabiki. Olsada en fazla 1-2 farklı renk gelir. Yani yeşil opal mavi spangle eslememden yeşil kusumda mavi renk tasiyiciligi olmasına rağmen 6 yavruda 1 mavi yakaladiysam bu eslemede farklı renk yakalamayi bekleme gelirse de nasip😊

Dorukkhrmn

Yeni Üye
Sonuçlar değişik olmaz Df de kuş almak içinde spangle spangle eslemesi yaparsan df yavru atar.yani duble faktör spangle gelir.mevcut Kuşlarin altından spangle yeşil. Opal yeşil gelir. farklı renk tasiyiciligi veya tabanda gizli mavi yoksa tabiki. Olsada en fazla 1-2 farklı renk gelir. Yani yeşil opal mavi spangle eslememden yeşil kusumda mavi renk tasiyiciligi olmasına rağmen 6 yavruda 1 mavi yakaladiysam bu eslemede farklı renk yakalamayi bekleme gelirse de nasip😊
bilmiyorum fakat yeşil kuş (dişi olan) gövdesinin alt tarafları mavi tonlarında

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Taban renginden kasıt o değil. Anne babası mavi olabilir diyorum

Üst Alt