• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu kuş albino mu oluyor ve cinsiyeti nedir?

lvdd

Yeni Üye
Herkese merhaba tekrardan,

İlk yavrularımızı alalı 2 ay kadar oldu. Birini sahiplendirdik, 2 kardeş kaldı, ayıramadım. Bu sırada birbirlerine karşı çok ilgili olduklarını fark ettim: birbirlerini kaşıyorlar, beraber olmadıkça dışarı çıkmıyorlar. Ilk attığımda erkek denilmişti üçüne, şimdi ise bunları gördükten sonra acaba beyaz olan dişi olabilir mi diye düşündüm. Kardeşlerin eş tutması tehlikeli bir durum. Bir de beyaz kuş albino mu oluyor? Albinolar tamamen beyaz olmuyor muydu, bizimkinin kanatlarının arası koyu gri. Ekli dosyayı görüntüle 35451

Bahar Y.

Müdavim

İlk yavrularımızı alalı 2 ay kadar oldu. Birini sahiplendirdik, 2 kardeş kaldı, ayıramadım. Bu sırada birbirlerine karşı çok ilgili olduklarını fark ettim: birbirlerini kaşıyorlar, beraber olmadıkça dışarı çıkmıyorlar. Ilk attığımda erkek denilmişti üçüne, şimdi ise bunları gördükten sonra acaba beyaz olan dişi olabilir mi diye düşündüm. Kardeşlerin eş tutması tehlikeli bir durum. Bir de beyaz kuş albino mu oluyor? Albinolar tamamen beyaz olmuyor muydu, bizimkinin kanatlarının arası koyu gri. Ekli dosyayı görüntüle 35451
Beyaz olan dişi ve albino değil

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Albino değil ama dişi. Eş tutmaları bana göre etik değil. Bilimsel olarak birşey diyemeyeceğim.

lvdd

Yeni Üye
Teşekkür ederim, peki bu kırmızı gözlülük neyden kaynaklaniyor olabilir? Kameradan değil, güneş ışığı çarpınca da kırmızımsı gözüküyor.

Albino değil ama dişi. Eş tutmaları bana göre etik değil. Bilimsel olarak birşey diyemeyeceğim.
Evet dediginiz gibi doğru bir şey değil, hem de yavruların hasta doğma ihtimali yüksek oluyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba.
İkiside aynı cinsten olsa bile birbirlerini kaşımak, yem vermek kardeşler arasında olabilecek bir şeyler sanırım. Zira benim kuşlarımda da iki erkek kardeş ya da iki kız kardeş aynı şeyleri yapabiliyor ama bir dişi bir erkekte ileride eş tutma olasılığı daha artıyor. :)

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici

Merhaba,
Maşallah çok tatlılar :) Bu yavruların anne ve babasını görebilir miyim? Resim varsa paylaşır mısınız? Fallow üretimi oldukça zordur. Anladığım kadarıyla taşıyıcılar ama yine de görmek istedim :)

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Beyaz gri Allah'ım eridim şuan. Çok güzel 😍 maşallah.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 35477
Telefonumu sıfırladığım için annenin yavruluk hali var sadece. Babası da parlak sarıydı, hafif yeşil yeşil çizgiler, lekeler vardı.

Ekli dosyayı görüntüle 35478
Bu kuş kırmızı gözlü değil ki🤔 Bildiğimiz resesif çekinik parçalı diğeri de sarı yüzlü Opaline benim beyin yandı alttakiler yukarıdakilerin ebeveynleri mi? Yukarıda Ahmet beyazın sırt resmini istemiş açıkçası bende onu bekliyordum 🙄

Mert.

Eski Forumcu
Maşallah çok tatlılar

lvdd

Yeni Üye
Bu kuş kırmızı gözlü değil ki🤔 Bildiğimiz resesif çekinik parçalı diğeri de sarı yüzlü Opaline benim beyin yandı alttakiler yukarıdakilerin ebeveynleri mi? Yukarıda Ahmet beyazın sırt resmini istemiş açıkçası bende onu bekliyordum 🙄
Hocam o fotoğraftaki beyaz olan, konuda sorduğum yavru kuş, sırt tarafını attım.

Sari yüzlü olan annesinin yavru hali. Babasının da fotoğrafını şimdi bulabildim, pek net değil ama yardımcı olabilir belki.

Anne(önceki konularımdan bir fotoğrafını buldum)

Ekli dosyayı görüntüle 35496

Baba:Ekli dosyayı görüntüle 35495

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kırmızı göz yok ortada size öyle gelmiş masallah kuşlarıniza😊