• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu ilaçı daha önce kullanan oldu mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dentist

Yeni Üye
Antiseptiklerin akar tedavisinde olduğunu bizzat onaylattım 😉 Benim ortalamam yeterince yüksek ama siz bu cehaletle ffsiniz dediğim gibi ilk üniversitem değil siz de okuyun böylece kenesonla az daha kuş ölümüne sebebiyet vermez, akarın da parazit olduğunu bilirsiniz ayrıca hayvanlardaki akarların insanlarda yaşamayacağına da 😉
Antiseptik ayrıdır antibiyotik ayrıdır hocam karıştırmayınız. Hatta antiseptikle dezenfektan da ayrı şeylerdir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Antiseptik ayrıdır antibiyotik ayrıdır hocam karıştırmayınız. Hatta antiseptikle dezenfektan da ayrı şeylerdir
Rifte ikisi de var beyefendi, yara kesiklerinde de kullanılır. Siz de batıkon yerine kullanabilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Rifin Antiseptik özelliği de vardır ikisi ayrı olabilir ama içerikleri de önemlidir Bu arada tartışmada hakaret istemiyorum 👍

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İkiside vardır diye bir literatür yok. Antiseptik olarak da kullanılabilir diyebilirsiniz.
Kullanıyorum, kullanılıyor beyefendi. Bakın yukarıda zeynep hanımın veteriner hekimi de onaylamış rifi. En azından kenesonla sizin gibi bilmeden hayvanlara uygulatmıyorum. Benimle muhatabı kesin, terbiyesizsiniz gidin başka yerde muhatap olun 🙂

dentist

Yeni Üye
Kullanıyorum, kullanılıyor beyefendi. Bakın yukarıda zeynep hanımın veteriner hekimi de onaylamış rifi. En azından kenesonla sizin gibi bilmeden hayvanlara uygulatmıyorum. Benimle muhatabı kesin, terbiyesizsiniz gidin başka yerde muhatap olun 🙂

dentist

Yeni Üye
Akarlar, genellikle iki büyük alt takıma ayrılır:
  1. Parasitiformes – Kene ve bazı parazit akarları içerir. Bu grup antibiyotik ile tedavi edilmez.
  2. Acariformes – Toz akarları, Demodex ve uyuz etkeni gibi türleri barındırır. Bu grup antibiyotik ile tedavi edilebilir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Akarlar, genellikle iki büyük alt takıma ayrılır:
  1. Parasitiformes – Kene ve bazı parazit akarları içerir. Bu grup antibiyotik ile tedavi edilmez.
  2. Acariformes – Toz akarları, Demodex ve uyuz etkeni gibi türleri barındırır. Bu grup antibiyotik ile tedavi edilebilir
Eee yani? Flagyl ne işe yarıyor o zaman? Hava kesesi akarı sulphamazetinle ölüyor? Eee hani parazit değildi bunlar 🤣🤣 Ama bakın bunlar insanda yaşamıyor gördünüz değil mi, öğrendiniz yani 🤣🤣

dentist

Yeni Üye
Keneson hayvanların üzerine dökülebilir.

dentist

Yeni Üye
Eee yani? Flagyl ne işe yarıyor o zaman? Hava kesesi akarı sulphamazetinle ölüyor? Eee hani parazit değildi bunlar 🤣🤣 Ama bakın bunlar insanda yaşamıyor gördünüz değil mi, öğrendiniz yani 🤣🤣
Öğrenmek değil de bilgiye kapalısınız. Sizin aydınlanmanızı sağlayarak zaman kaybetmek istemiyorum umudumu kestim sizden.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Öğrenmek değil de bilgiye kapalısınız. Sizin aydınlanmanızı sağlayarak zaman kaybetmek istemiyorum umudumu kestim sizden
Siz beni aydınlatamazsınız bilginiz yok çünkü. Siz sadece diş hekimisiniz. Hayvan anatomisinden, hayvanlar hakkında bilginiz yok. Esas bilgiye kapalı olan sizsiniz. Rif olmaz diye direten de. Zeynep hanımının veteriner hekimi bile iyi yapmışsınız demişken siz kimsiniz de burada diretiyorsunuz?

dentist

Yeni Üye
Siz beni aydınlatamazsınız bilginiz yok çünkü. Siz sadece diş hekimisiniz. Hayvan anatomisinden, hayvanlar hakkında bilginiz yok. Esas bilgiye kapalı olan sizsiniz. Rif olmaz diye direten de. Zeynep hanımının veteriner hekimi bile iyi yapmışsınız demişken siz kimsiniz de burada diretiyorsunuz?
Bakın sayın hocam anlatamadığım olay şudur mikrop mikroptur tıpçısı dişçisi veterineri olmaz bu işin. Meslek etiği denen bir kavram da var. Rifampisin kullanıp gelen evcil hayvan sahibine neden kötü yapmışsın desin ki zaten ama çözümü o değildir. Tedavi basamaklarından birisidir sadece. Olası bir acil durumda veteriner de sıhhiyedir. Gelen bir hastada sadece doz bilgisi olmayabilir ancak hastalık etkeni ve tedavi konusunda hepimizin bilgisi temelde aynıdır. Derinlik sığlık konuları tartışılır. Moderatör olduğunuz için belki ya da gördüğünüz 2, 3 örnek üzerinden bu şekilde davrandığınızı düşünüyorum ve karışmıyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bakın sayın hocam anlatamadığım olay şudur mikrop mikroptur tıpçısı dişçisi veterineri olmaz bu işin. Meslek etiği denen bir kavram da var. Rifampisin kullanıp gelen evcil hayvan sahibine neden kötü yapmışsın desin ki zaten ama çözümü o değildir. Tedavi basamaklarından birisidir sadece.
Meslek etiğinde hayvan sahibini doğru bilgilendirmek de var bu zaten görevi. Yanlışsa yanliş der hekim. Sizi bilemem. Tedavi basamağında tedavi için ilaçlar olur, tedavi olmuş bir can var ortada ve tedavi oldu. Mikrop mikroptur diye bir kavram yok. Öyle olsa normal doktorlar da hayvanları tedavi ederdi. Anatomiler, fizyolojiler çok farklı. Benim iki kuşum, bir köpeğim var. Hepsini de kendim ve veteriner hekimlerle ortak tedavi ediyoruz. Burada kendi hayvanıma uygulamadığım tek bir şey söylemem vebal almam. Ama siz kenesonla belki de bir muhabbet kuşunu öldürecektiniz. Oturun, siz düşünün. Her şeyi bilemezsiniz, ben de bilemem, kimse bilemez. Öğrenmenin yaşı da yok, sınırı da yok. O nedenle lütfen sadece kendi alanınızda tedavi yapın, hayvanlara tedavi olur veya olmaz demeyin.

zezeynep

Paylaşımcı
Bakın sayın hocam anlatamadığım olay şudur mikrop mikroptur tıpçısı dişçisi veterineri olmaz bu işin. Meslek etiği denen bir kavram da var. Rifampisin kullanıp gelen evcil hayvan sahibine neden kötü yapmışsın desin ki zaten ama çözümü o değildir. Tedavi basamaklarından birisidir sadece.
Şöyle aslında gittigimiz veteriner hata yapmış olsaydık baya söylenecek ve hatamızı belirtecek bir veteriner. Bize ilk basta bir sprey verdi onu kullandıktan sonra burdaki öneriyle rife geçtim. Kendisine durumu söyledigimde çok iyi yaptığımı spreyi kullanmayı birakmamı ve rife devam etmemi bildirdi. Hocalarımizla yeni tanışıyordum veterinerimize de danısmak istemistim,durumu onaylayınca devam edildi.

dentist

Yeni Üye
Meslek etiğinde hayvan sahibini doğru bilgilendirmek de var bu zaten görevi. Yanlışsa yanliş der hekim. Sizi bilemem. Tedavi basamağında tedavi için ilaçlar olur, tedavi olmuş bir can var ortada ve tedavi oldu. Mikrop mikroptur diye bir kavram yok. Öyle olsa normal doktorlar da hayvanları tedavi ederdi. Anatomiler, fizyolojiler çok farklı. Benim iki kuşum, bir köpeğim var. Hepsini de kendim ve veteriner hekimlerle ortak tedavi ediyoruz. Burada kendi hayvanıma uygulamadığım tek bir şey söylemem vebal almam. Ama siz kenesonla belki de bir muhabbet kuşunu öldürecektiniz. Oturun, siz düşünün. Her şeyi bilemezsiniz, ben de bilemem, kimse bilemez. Öğrenmenin yaşı da yok, sınırı da yok. O nedenle lütfen sadece kendi alanınızda tedavi yapın, hayvanlara tedavi olur veya olmaz demeyin.
Mikrop mikroptur. Tıp doktoru da hayvandaki bir enfeksiyon tedavisinde hangi etken maddenin kullanılacağını bilir. Ancak uygulamak işi değildir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
@dentist link paylaşimi ve yorum silmek yasaktır 👍kuralları ihlal etmeden yorum yapınız.
Konuda çok direttiniz ve daha fazla kargaşa istemiyorum konu kilit 👍

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bakın sayın hocam anlatamadığım olay şudur mikrop mikroptur tıpçısı dişçisi veterineri olmaz bu işin. Meslek etiği denen bir kavram da var. Rifampisin kullanıp gelen evcil hayvan sahibine neden kötü yapmışsın desin ki zaten ama çözümü o değildir. Tedavi basamaklarından birisidir sadece. Olası bir acil durumda veteriner de sıhhiyedir. Gelen bir hastada sadece doz bilgisi olmayabilir ancak hastalık etkeni ve tedavi konusunda hepimizin bilgisi temelde aynıdır. Derinlik sığlık konuları tartışılır. Moderatör olduğunuz için belki ya da gördüğünüz 2, 3 örnek üzerinden bu şekilde davrandığınızı düşünüyorum ve karışmıyorum.
Merhaba, son nokta benden olsun
1.Rif ampul içinde iyot olmadığı için kuşlara zararsızdır
2.inatçı bakteriler de çözüm sağlar, antibiyotiğin cevap vermediği bakteriler vardır, bunlardan biride uyuzdur, yani akardır, negatif ve pozitif bakteriler de çok güzel etki yapar
Bakteridisaldir👍
Antibiyotik sınıfı çok farklıdır
kanda stafılakok adı verilen bakterilerin çoğalmasın önler
Kısaca birçok inatçı bakteriyi öldürür
Sakabies yani uyuzda kesin çözümdür

Not: Sakabies çok inatçı bir bakteridir, sodyum tuzu ölmesine etkendir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt