• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu ilaçı daha önce kullanan oldu mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Antibiyotik tektir kuşlar için ayrı insanlar için ayrı değildir. Mikroorganizmalar da tektir bartonella tedavisinde insanda ayrı antibiyotik kedilerde ayrı antibiyotik kullanılmaz bu yüzden bilgim var. Attığınız yazıya katılıyorum ve akarların sebep olduğu ENFEKSİYONLARIN tedavisinde kullanılabilir. Direkt akarsid yani akarı öldürücü etkisi yoktur o yüzden kullanmanıza gerek yoktur. Bakmayınız görünüz lütfen.
Akarlar üredikçe enfeksiyon yapmaz mı bunu mu iddia ediyorsunuz 🤣🤣🤣🤣 Siz de okuyun, öğrenin lütfen 🙂 Akar da parazittir öğrendiniz değil mi 🙂

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Akar tedavisi ayrı bir konu, akarların yol açtığı enfeksiyonun tedavisi ayrı bir konudur.
Akarları boğar, oradaki akarları öldürür. Bizzat kendim tedavi ettim, veteriner hekimimle. Bizzat bulut yavrumuzu tedavi ettik, bir tane forpus, bir tane de cennet papağanımızı. Var mı başka sorunuz?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Unutmadan, ivermektini seyreltmeden kuşa uygularsanız da bir damladan fazlası öldürür haberiniz olsun. Hani ivermektinle tedavi edeceksiniz ya. Akarlar ürerler, bulduğu deriyi yer bitirirler. Enfeksiyonu rifle tedavi edersin, ivermektini ense damlası bir damla uygularsın, seyreltmeden fazla verirseniz ölür.

dentist

Yeni Üye
Beyefendi, veteriner hekimlik okuyorum, çevremde bir sürü de veteriner hekim var daha akarın parazit olduğunu bilmiyorsunuz yetmiyor pire tozu dökün diyorsunuz, insanda olan akar kuşlarda barınamaz bunu da bilmiyorsunuz, insanlarla hayvanların metabolizma, derisi farklıdır, vücut ısısı da bunu da söyleyeyim, size kendi tedavimden bahsediyorum bunu da kabul etmiyorsunuz, örnek veriyorum hala reddediyorsunuz. Siz diş hekimisiniz, bizler veteriner hekimlik okuyoruz, yetmiyor VETERİNER HEKİM LERDEN öğreniyoruz. Lütfen tereciye yere satmayın. İleride olur da hayvanınıza bir şey olursa bu bilgi işime yarar diyin öğrenmeye çalışın 🙂
Akarların hepsi parazit değildir kuşlarda görüleni eklem bacaklıdır. Veteriner de olsanız mikrobiyoloji textbookumuz ortaktır. Açıp bakmanızı tavsiye ediyorum zira benim başucu kitabımdır kendileri. (Patric r. Murray medikal microbiology 9. Baskı)

dentist

Yeni Üye
Akarlar üredikçe enfeksiyon yapmaz mı bunu mu iddia ediyorsunuz 🤣🤣🤣🤣 Siz de okuyun, öğrenin lütfen 🙂 Akar da parazittir öğrendiniz değil mi 🙂
Yazdığımdan anladığınız buysa fuzuliden örnek vermek isterim "Mey biter saki kalır. Her renk solar haki kalır. İlim insanın cehlini alsa da, hamurunda varsa eşeklik; baki kalır". Daha fazla yorum yapmayacağım teşekkürler.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Akarların hepsi parazit değildir kuşlarda görüleni eklem bacaklıdır. Veteriner de olsanız mikrobiyoloji textbookumuz ortaktır. Açıp bakmanızı tavsiye ediyorum zira benim başucu kitabımdır kendileri. (Patric r. Murray medikal microbiology 9. Baskı)
Sizin mikrobiyoloji kitabınıza ihtiyacım yok, akarlar aynı zamanda bir parazittir, tedavi metodu da antiparaziterdir size de ikinci üniversite olarak veterinerlik öneririm zira başka türlü aydınlanmayacaksınız 🙂

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yazdığımdan anladığınız buysa fuzuliden örnek vermek isterim "Mey biter saki kalır. Her renk solar haki kalır. İlim insanın cehlini alsa da, hamurunda varsa eşeklik; baki kalır". Daha fazla yorum yapmayacağım teşekkürler.
Ben de şunu diyim size hiçbir süs edep kadar güzel değildir. Aynı hakareti size iade ediyorum bilginiz yetmeyince cehaletiniz üslubunuza yansıdı inşallah bir gün insan olmayı öğrenirsiniz. Diş hekimi olmuşsunuz ama insan olamamışsınız. Yazık, zavallısınız.

dentist

Yeni Üye
Sizin mikrobiyoloji kitabınıza ihtiyacım yok, akarlar aynı zamanda bir parazittir, tedavi metodu da antiparaziterdir size de ikinci üniversite olarak veterinerlik öneririm zira başka türlü aydınlanmayacaksınız 🙂
Rifampisin antiparaziter bir ilaç mı peki? Evet diyorsanız tekrar bakmanızı tavsiye ederim. Hayırsa cevabınız parazit tedavisinde enfeksiyon yokken neden rifampisin kullanayım? Belirttiğiniz gibi boğarak öldürür diye bir olay yok ne yazık ki. Öğrenci olduğunuzu söylemişsiniz sanırım, sınıf atlayınca anlarsınız ne demek istediğimi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Rifampisin antiparaziter bir ilaç mı peki?
Sizi cehaletinizle baş başa bırakıyorum beyefendi, diş hekiminiz veteriner hekim değil gidin okuyun öyle gelin enfeksiyonu da yoğurtla falan tedavi edin. Pire tozu kenesonla az daha kuşu öldürecektiniz. O eşek lafını da size iade ediyorum terbiyesizliğinizi gidin kahvehane önünde yapın, hadsizsiniz. Ankara üniversitesi veterinerlik fakültesinden de iyi bilirsiniz siz bir laf var size göre de demeyeceğim.

dentist

Yeni Üye
Sizi cehaletinizle baş başa bırakıyorum beyefendi, diş hekiminiz veteriner hekim değil gidin okuyun öyle gelin enfeksiyonu da yoğurtla falan tedavi edin. Pire tozu kenesonla az daha kuşu öldürecektiniz. O eşek lafını da size iade ediyorum terbiyesizliğinizi gidin kahvehane önünde yapın, hadsizsiniz. Ankara üniversitesi veterinerlik fakültesinden de iyi bilirsiniz siz bir laf var size göre de demeyeceğim.
Emin olun enfeksiyon kontrolüm sizinkinden iyidir :) öğrenciyken oluyor genelde yarım yamalak bilgi ile bir şeyler söylemeye çalışmak, anlayışla karşılıyorum sizi. Keyifli forumlar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Emin olun enfeksiyon kontrolüm sizinkinden iyidir :)
Emin olun hiçbir şeyiniz benden iyi değil sadece boş teneke gibi tıngırdıyorsunuz, akarın rifle tedavi edildiğini öğrenmek yerine pire tozuyla az daha kuşu öldürecektiniz tabi benim profesör akademisyenlerimden de iyisiniz değil mi, komplekslisiniz sadece daha kuşlardaki akarların insanlarda yaşayamacağını bilmiyorsunuz yazık kitabı bir daha okuyun 🙂

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Emin olun enfeksiyon kontrolüm sizinkinden iyidir :) öğrenciyken oluyor genelde yarım yamalak bilgi ile bir şeyler söylemeye çalışmak, anlayışla karşılıyorum sizi. Keyifli forumlar
Benim 3. üniversitem beyefendi benim hakkımda bilginiz yoksa fikriniz de olmasın tabi cahillik böyle bir şey, hakaret etmenizden de belliydi 🙂 Siz de biraz makale falan okuyun da ufkunuz genişlesin 🙂

dentist

Yeni Üye
Emin olun hiçbir şeyiniz benden iyi değil sadece boş teneke gibi tıngırdıyorsunuz, akarın rifle tedavi edildiğini öğrenmek yerine pire tozuyla az daha kuşu öldürecektiniz tabi benim profesör akademisyenlerimden de iyisiniz değil mi, komplekslisiniz sadece daha kuşlardaki akarların insanlarda yaşayamacağını bilmiyorsunuz yazık kitabı bir daha okuyun 🙂
Profesörlerinize lütfen sorunuz rifampisini akarsid olarak mı yoksa antibakteriyel olarak mu kullanıyoruz diye? Hocam bence akarların neden olduğu açık yaraların bakteri kontaminasyonunu engellemek eğer ki kontamine olmuşsa da antibakteriyel etkisinden faydalanmak içim olduğunu düşünüyorum derseniz hocalarınız ek puan verebilir ;)

dentist

Yeni Üye
Benim 3. üniversitem beyefendi benim hakkımda bilginiz yoksa fikriniz de olmasın tabi cahillik böyle bir şey, hakaret etmenizden de belliydi 🙂 Siz de biraz makale falan okuyun da ufkunuz genişlesin 🙂
İlk 2 tanesi sağlık ile mi alakalı? Sanmıyorum

dentist

Yeni Üye
Profesörlerinize lütfen sorunuz rifampisini akarsid olarak mı yoksa antibakteriyel olarak mu kullanıyoruz diye? Hocam bence akarların neden olduğu açık yaraların bakteri kontaminasyonunu engellemek eğer ki kontamine olmuşsa da antibakteriyel etkisinden faydalanmak içim olduğunu düşünüyorum derseniz hocalarınız ek puan verebilir ;)
Sorduktan sonra cevabınızı da bekliyorum lütfen

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hocam öncelikle biraz daha sakin olalım tabiki tartışacaz ve konuları açığa kavuşturcaz ☺Akarların çeşidi çoktur Rif ampülün burçak kardeşimizin hava akarlarına etkisi olduğunu belirttiğini Farketmemiş olabilirsiniz. Toz akarları çok inatçılar ve iyi saklanabiliyorlar gözle görülmeyecek kadar küçükler sizinde bilginize saygı duyuyoruz lakin insan ve hayvan arasında bilimsel farklılıklar vardır evet ivermektin kana bulaşarak emilimle öldürür bu doğrudur. Lakin seyreltilmemiş ivermektin de 40 gr bir hayvanın tüm organlarına hasar vereceği de diğer gerçek boyutudur. Birde bit tozlarının da farklılıkları vardır içeriğini bilmediğimiz haşere tozlarını kuşlar üzerine serpmek çok risklidir. Kuşlar tüylerini gagalarıyla düzenleyen hayvanlardır illaki dili deyecektir. Aşağıya yazarımız @Mehmet Gürbüz kardeşimin bir makalesini ekliyorum lütfe okuyun

zezeynep

Paylaşımcı
@Burçak A. @dentist
Öncelikle ben sizler kadar tıbbı bilgiye sahip değilim. Yaşadığım olay sonrası akarın ne olduğunu öğrendim. Hocalarimız tavsiyesiyle de rif kullandık düzenli bir şekilde. Ayakları ilk akarlı bir şekilde beyaz dururken riften sonra akarların yerlestiği bolgeler meydana cıktı derin delikliydiler. Riften sonra böyle bir şey kalmadı. Veterinere kullandigimi söyledigimde de cok iyi yaptigimi ve devam etmem gerektigini söylemisti. Antiparaziter vs bilemem ama etkili olduğu kesin. Her birinizinde çok bilgili olduğuna eminim ve görebiliyorum da. Fakat bazen kitaplarda yazan veya klasikleşmiş ögretilen seylerin disına cıkılabilir.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Antiseptiklerin akar tedavisinde olduğunu bizzat onaylattım 😉 Benim ortalamam yeterince yüksek ama siz bu cehaletle ffsiniz dediğim gibi ilk üniversitem değil siz de okuyun böylece kenesonla az daha kuş ölümüne sebebiyet vermez, akarın da parazit olduğunu bilirsiniz ayrıca hayvanlardaki akarların insanlarda yaşamayacağına da 😉

dentist

Yeni Üye
Hocam öncelikle biraz daha sakin olalım tabiki tartışacaz ve konuları açığa kavuşturcaz ☺Akarların çeşidi çoktur Rif ampülün burçak kardeşimizin hava akarlarına etkisi olduğunu belirttiğini Farketmemiş olabilirsiniz. Toz akarları çok inatçılar ve iyi saklanabiliyorlar gözle görülmeyecek kadar küçükler sizinde bilginize saygı duyuyoruz lakin insan ve hayvan arasında bilimsel farklılıklar vardır evet ivermektin kana bulaşarak emilimle öldürür bu doğrudur. Lakin seyreltilmemiş ivermektin de 40 gr bir hayvanın tüm organlarına hasar vereceği de diğer gerçek boyutudur. Birde bit tozlarının da farklılıkları vardır içeriğini bilmediğimiz haşere tozlarını kuşlar üzerine serpmek çok risklidir. Kuşlar tüylerini gagalarıyla düzenleyen hayvanlardır illaki dili deyecektir. Aşağıya yazarımız @Mehmet Gürbüz kardeşimin bir makalesini ekliyorum lütfe okuyun
Teşekkür ediyorum, kullanımı konusunda bilgim olmadığı için değişmemiştim etken madde paylaşımında bulunmuştum sadece

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
@Burçak A. @dentist
Öncelikle ben sizler kadar tıbbı bilgiye sahip değilim. Yaşadığım olay sonrası akarın ne olduğunu öğrendim. Hocalarimız tavsiyesiyle de rif kullandık düzenli bir şekilde. Ayakları ilk akarlı bir şekilde beyaz dururken riften sonra akarların yerlestiği bolgeler meydana cıktı derin delikliydiler. Riften sonra böyle bir şey kalmadı. Veterinere kullandigimi söyledigimde de cok iyi yaptigimi ve devam etmem gerektigini söylemisti. Antiparaziter vs bilemem ama etkili olduğu kesin. Her birinizinde çok bilgili olduğuna eminim ve görebiliyorum da. Fakat bazen kitaplarda yazan veya klasikleşmiş ögretilen seylerin disına cıkılabilir.
Teşekkür ederim 🙏 VETERİNER HEKİM DE ONAYLAMIŞ. DİŞ HEKİMİNE DUYURULUR.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt