• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! BU HASTALIĞA ÇARE VAR MI?

Mec

Yeni Üye
Merhaba çocuğum da böyle bir hastalık oluştu Fransız tüy hastalığı diyorlar, Avcılardaki İstanbul Üniversitesi Veterinerlik fakültesi’ne de götürdüm yardımcı olamadılar Bağışıklığı güçlendirici bazı ilaçlar verdiler sadece.

Beni merak ettiğim bu forumda bu hastalığın bir bilen var mıdır acaba, teşekkür ederim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tüy analizi yapıldı mı? B vitamini veriyor musunuz? Maalesef bu hastalığın bir tedavisi yok

Mec

Yeni Üye
Tüy analizi yapıldı mı? B vitamini veriyor musunuz? Maalesef bu hastalığın bir tedavisi yok
Merhaba B vitamini evet veriyorum tüy analizi de yapıldı galiba çünkü bir tahlile göndereceğiz dediler aldığımız örneği ondan sonra bana bu rahatsızlığı olduğunu söylediler fakültede

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Merhaba çocuğum da böyle bir hastalık oluştu Fransız tüy hastalığı diyorlar, Avcılardaki İstanbul Üniversitesi Veterinerlik fakültesi’ne de götürdüm yardımcı olamadılar Bağışıklığı güçlendirici bazı ilaçlar verdiler sadece.

Beni merak ettiğim bu forumda bu hastalığın bir bilen var mıdır acaba, teşekkür ederim.
Net teşhis frenc molt mu dediler hocam bu kuşa

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Merhaba B vitamini evet veriyorum tüy analizi de yapıldı galiba çünkü bir tahlile göndereceğiz dediler aldığımız örneği ondan sonra bana bu rahatsızlığı olduğunu söylediler fakültede
Daha önce frenc molt bir kuş görmemişler demek ki bu kuşun önden bir fotoğrafi varmı hocam kanatları acin bir kanadını bakalım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu hastalığın çaresi yok evet ama bu kuşun hastalığı bu değil. Stres kaynaklı ya da parazit kaynaklı gibi duruyor. Dış parazit damlası mutlaka uygulayın. Kuşlar için olan kaya tuzundan kafesine asın. Biotin ve Haftada iki kez BT amin Forte b vitamini takviyesi mutlaka kullanın.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor

Ekli dosyayı görüntüle 94828

Stres mesela

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhabalar,
Kanat ve kuyrukta da dökülme olursa frenc molt olur düşüncesindeyim, yanlışım var ise düzeltilmesini rica ederim.
Bende öğrenmiş olurum bu sayede.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Net teşhis frenc molt mu dediler hocam bu kuşa
Ben de hocalarıma katılıyorum bana da pek French molt gibi gelmedi, biotin ve B vitamini takviyesi düzenli kullanın derim ☺ Eğer tüy analiz sonucu elinizde varsa paylaşabilir misiniz ☺