• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu hareketin anlamı nedir sizce?

TUĞBA16

Aktif Üye
Merhabalar herkese 11 aylık erkek kuşum var telefon kılıfıyla ugraştıktan sonra bu hareketı yapmaya başladı tedirgin oldum acıkcası bir dakika kadar yaptı sonra tekrarlamadı hala gözlemliyorum

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar herkese 11 aylık erkek kuşum var telefon kılıfıyla ugraştıktan sonra bu hareketı yapmaya başladı tedirgin oldum acıkcası bir dakika kadar yaptı sonra tekrarlamadı hala gözlemliyorum
Merhaba benim kuşumun tüy dönemindeyken yaptığı harekete benziyor, ağzına burnuna tüy tozu falan kaçıyor sanırım. Tüylü tozlu bişiyle oynadıysa olabilir.

TUĞBA16

Aktif Üye
Merhabalar, tüylü veya tozlu birşeyle oynamadı aslında telefon kılıfını kemırmeye calıstıktan sonra bu anıden oldu sasırdım sert mı geldı yada gagasıyla o an sıkıntımı yasadı cok anlayamadım, ve bu sıra obje zıl telefon buna benzer bı kac esyaya sureklı kur yapıyor gun ıcınde bi kac kez kur yaparken kusuyor doyurma hissin olarak düşünüyorum yanlısmıyım emın degılım. Geçen gün paylasımındada sureklı agız acıp kapatma hareketını yapıodu ama bu sekılde ögürme seklıde degil bi kac arkadaş sindirim sistemi ile alakalı olabılır demıslerdı bı kac onerıde bulundular ve ben objelerıde kaldırdım ama objeler kalksada malesef elımıze gelıp kur yapıyor yuvalıgı var dişide ama anlaşamıyorlar bu hareket cok dıkkatımı cektı tedırgın oldum bu arada dışkı resminide paylasım sizlerle D2D68CF2-0498-4939-A0BF-4E2FA6EA6084.jpeg

asırı cıvık sekilde degil cok katıda degil

karacigerlede alakalı bı sıkıntı olabılır mı
Ve o hareketın farklı sebeplerıde olabılır mı?
fikir önerilerinizi bekliyorum
@Şehmus BAKIR
Hocam rica etsem göz atabilirmisiniz

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Grit kum kullanıyor musunuz yoksa en kısa zamanda kafese temin edin. Bunun yanında probiyotik entrobac ve multivitamin gervit. Bunları da mutlaka almalısınız. Haftada bir farklı günlerde uygulayın.

TUĞBA16

Aktif Üye
Grit kum kullanıyor musunuz yoksa en kısa zamanda kafese temin edin. Bunun yanında probiyotik entrobac ve multivitamin gervit. Bunları da mutlaka almalısınız. Haftada bir farklı günlerde uygulayın.
Evet bunları Sude hanım şöylemişti yarın temin edicem inşallah, bu arada probıyotik entrobac ve multivitamin gervit iki gün ara ile kullansam uygun olur mu ve ne kadar kullanmayım yanı bır hafta veya daha fazlamı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Pazartesi gervit yarım suluga 5 damla. Perşembe entrobac yarım suluga mercimek tanesi kadar. Kendi durumunuza göre ayarlarsınız. Birde takviyeleri vereceğiniz günler akşamdan sulugu kafesinden çıkartın kuş susamış olsun. Sabah takviyeli suyu verirsiniz.

TUĞBA16

Aktif Üye
Pazartesi gervit yarım suluga 5 damla. Perşembe entrobac yarım suluga mercimek tanesi kadar. Kendi durumunuza göre ayarlarsınız. Birde takviyeleri vereceğiniz günler akşamdan sulugu kafesinden çıkartın kuş susamış olsun. Sabah takviyeli suyu verirsiniz.
Çok teşekkür ederim yardımınız ve bilgilendirmeniz için Aslı hanım 🥰
Bu arada dişi kuş ile aynı kafesteler çifleşmediler ama zaman zaman birbirlerine yem kusuyorlar dişi için sıkıntı olurmu bu durum dişiyi farklı bi kafese alıyımmı?

Mert.

Eski Forumcu
Bence gerek kusta sindirim sıkıntı sı var o bulaşıcı değil. Birlikte kalsalar sorun olcagini sanmiyorum grit kum tehmin edin sindiremiyor kuş oyuzden öyle yapiyor

TUĞBA16

Aktif Üye
Bence gerek kusta sindirim sıkıntı sı var o bulaşıcı değil. Birlikte kalsalar sorun olcagini sanmiyorum grit kum tehmin edin sindiremiyor kuş oyuzden öyle yapiyor
Streamable Video
Daha once bı kac gun bu sekılde yaptı mesela agız acıp kapatmak gibi
Ama bu posta yenı attıgımda ögürme olarak yapınca cok tedırgın oldum acıkcası cok tesekkur ederım yardımlarınız ıcın🌸

Mert.

Eski Forumcu
Demin dediğim işte sindirim sıkıntısı var başka sindiremiyor diye kusma hareketi yapıyor siz grit kum tehmin edin takip edelim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet Tuğba hanım kuşunuzda sindirim sorunu var. Benim oğlum da yapıyor bu hareketi 7-8 aydır bir problem olmadı şimdiye kadar. Gerçi Girit kum yiyor ama yine de yapıyor. Geviş getirir gibi hatta o hareketi yaparken ağzı kokuyor. Ama şükür bir sorun yok. Siz de endişelenmeyin 🙏🏻

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu arada kuşum da öğürme hareketi yok sadece ağız açma kapama var. Ama öğürme hareketi de sindirime alakalı sanırım. Eğer korkulacak bir durum varsa zaten hocalarımız bu yoruma katkı sağlar 🙂 geçmiş olsun 🙏🏻

TUĞBA16

Aktif Üye
Bu arada kuşum da öğürme hareketi yok sadece ağız açma kapama var. Ama öğürme hareketi de sindirime alakalı sanırım. Eğer korkulacak bir durum varsa zaten hocalarımız bu yoruma katkı sağlar 🙂 geçmiş olsun 🙏🏻
Çok teşekkür ederim Aslı Hanım cok sagolun 🤗❤

TUĞBA16

Aktif Üye
Evet Tuğba hanım kuşunuzda sindirim sorunu var. Benim oğlum da yapıyor bu hareketi 7-8 aydır bir problem olmadı şimdiye kadar. Gerçi Girit kum yiyor ama yine de yapıyor. Geviş getirir gibi hatta o hareketi yaparken ağzı kokuyor. Ama şükür bir sorun yok. Siz de endişelenmeyin 🙏🏻
Evet önceden yoktu son 5 gundur ortalama bunu yapıyor bı koku yada farklı bı duruma raslamadım aöylediklerinizi uygulucam sonra takıpteyım ınsallah 🌸

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Aslı hocanın dediklerini harfiyen uygulayın ekleyecek birşey yok ürünleri temin ettikten sonra verin ve yaklaşik bir haftada düzelme olmazsa tekrar bu konu altında buluşalım 😊 bu arada dışkıda bir sıkıntı göremedim 👍

TUĞBA16

Aktif Üye
Aslı hocanın dediklerini harfiyen uygulayın ekleyecek birşey yok ürünleri temin ettikten sonra verin ve yaklaşik bir haftada düzelme olmazsa tekrar bu konu altında buluşalım 😊 bu arada dışkıda bir sıkıntı göremedim 👍
Hocamm cok cok tesekkur ederim aslı hocamın dediklerini uygulayacagım hepınıze sonsuz tesekkurler Allah razı olsun🤲 Takıpteyım bi durum olursa haberdar edicem sizleri insallah güzel haberle gelirim tekrardan teşekkürler 🤗