• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu Hareketi Yapma Sebebi Nedir ?

darwinsizgumball

Aktif Üye
Herkese merhaba iyi günler iyi tatiller. Petshopda görünce rengine aşık olup dayanamayıp aldım. Bi adam evin de üretiyormuş ordan gelmiş 1 haftadır petshopdaymış. Biraz yabaniydi ama elime alıştırmayı başardım. Şuan eğitime devam ediyoruz daha 2.günü ve bu hareketi yapmaya başladı elime ısırıklar atarak bu hareketi yapma sebebi nedir ?

İlk günden elim de yem yedirmeye alıştırdım hızlı öğreniyor kendileri. Şimdi aklıma takılan şu daha dal darı vs bilmiyor. Mama, dal darı, banyo vs nasıl alıştırabilirim bütün eğitim tavsiyelerinize açığım her şeyi yesin istiyorum yaptığım bütün mama vs bunu nasıl öğrenebilirim ? Yavrulara özel olarak yaptığınız mama vs var mıdır varsa tavsiyelerinize açığım.
Son olarak yaş cinsiyet tahmini de alabilir miyim ?

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Herkese merhaba iyi günler iyi tatiller. Petshopda görünce rengine aşık olup dayanamayıp aldım. Bi adam evin de üretiyormuş ordan gelmiş 1 haftadır petshopdaymış. Biraz yabaniydi ama elime alıştırmayı başardım. Şuan eğitime devam ediyoruz daha 2.günü ve bu hareketi yapmaya başladı elime ısırıklar atarak bu hareketi yapma sebebi nedir ?

İlk günden elim de yem yedirmeye alıştırdım hızlı öğreniyor kendileri. Şimdi aklıma takılan şu daha dal darı vs bilmiyor. Mama, dal darı, banyo vs nasıl alıştırabilirim bütün eğitim tavsiyelerinize açığım her şeyi yesin istiyorum yaptığım bütün mama vs bunu nasıl öğrenebilirim ? Yavrulara özel olarak yaptığınız mama vs var mıdır varsa tavsiyelerinize açığım.
Son olarak yaş cinsiyet tahmini de alabilir miyim ?
Merhaba hosgeldiniz. 🌸
Oncelikle rengi gercekten hayran olunasi. Hayirli olsun uzun saglikli bir omur gecirsin sizinle birlikte insallah 😊
Kusunuz sanirim ortalama 3 4 aylik erkek.
Ilk videodaki hareketi neden yaptigini bilmiyorum bunun icin diger hocalarimizdan yorum bekleyelim.
Yem yiyebiliyorsa el besleme mamasina gerek yok. Kaliteli guzel bir muhabbet yemiyle devam edebilirsiniz. Dariyi siz ogreteceksiniz kafesine asin ilgisini cekecektir. Haftalik vitaminlere baslaminizi tavsiye ederim bunlar gervit multivitamin ve entrobac probiyotik. Kusunuzun saglikli ve bagisikliginin guclu olmasi icin onemli.
Yavru mamasina gelince bu konuda da hocalarim detayli bilgi vereceklerdir.
Egitime baslamissiniz bile ne guzel alismaya baslamis size oldukca zeki bir kus masallah 😊♥

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Korkudan saklanma içgüdüsü bebek kuşlarda olur zamanla alışır size güveni oluşunca👍 masallah hayırlı olsun kuşunuz rainbow 🧿

darwinsizgumball

Aktif Üye
Merhaba hosgeldiniz. 🌸
Oncelikle rengi gercekten hayran olunasi. Hayirli olsun uzun saglikli bir omur gecirsin sizinle birlikte insallah 😊
Kusunuz sanirim ortalama 3 4 aylik erkek.
Ilk videodaki hareketi neden yaptigini bilmiyorum bunun icin diger hocalarimizdan yorum bekleyelim.
Yem yiyebiliyorsa el besleme mamasina gerek yok. Kaliteli guzel bir muhabbet yemiyle devam edebilirsiniz. Dariyi siz ogreteceksiniz kafesine asin ilgisini cekecektir. Haftalik vitaminlere baslaminizi tavsiye ederim bunlar gervit multivitamin ve entrobac probiyotik. Kusunuzun saglikli ve bagisikliginin guclu olmasi icin onemli.
Yavru mamasina gelince bu konuda da hocalarim detayli bilgi vereceklerdir.
Egitime baslamissiniz bile ne guzel alismaya baslamis size oldukca zeki bir kus masallah 😊♥
Öncelikle güzel yorumunuz ve dileğiniz için çok teşekkür ederim. Yaş olarak daha küçük bence ama siz daha iyi bilirsiniz, gagasındaki siyahlık hala varda o yüzden. Şuan kaliteli yem alamadım jungle 1-12 aylık kuşlar için olan bi yemi vardı ondan aldım geçici olarak. Vitamin olarak da dediğiniz gibi gerwit, entrobac ve Bt-amine başlayacağım inşallah tekrardan çok teşekkürler hatırlatma için. Eğitim çok güzel gidiyor hızlı öğreniyor maşallahı var. Bir süre sonra yine yavru yeni yeme düşmüş bi dişi almak istiyorum eş olarak, eş tutması açısından bu şekil de yapmam mı daha doğru olur yoksa ilerde büyüdükten sonra mı almam mantıklı olur ? Eş seçimi için de tavsiyelerinizi beklerim

darwinsizgumball

Aktif Üye
Korkudan saklanma içgüdüsü bebek kuşlarda olur zamanla alışır size güveni oluşunca👍 masallah hayırlı olsun kuşunuz rainbow 🧿
Hocam haklısınız ben de öyle düşündüm şuan avcumda uyuyor. Çok yaramaz daha ikinci güne yeni girdik beni kandırıp kafesten kaçmanın yollarını buluyor. Yaş olarak sizin tahmininiz var mıdır hocam ?
Rainbowun da kendi için de isimleri var galiba hocam bu rengin bi ismi var mı ? Yoksa klasik bir kuş mu ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam haklısınız ben de öyle düşündüm şuan avcumda uyuyor. Çok yaramaz daha ikinci güne yeni girdik beni kandırıp kafesten kaçmanın yollarını buluyor. Yaş olarak sizin tahmininiz var mıdır hocam ?
Rainbowun da kendi için de isimleri var galiba hocam bu rengin bi ismi var mı ? Yoksa klasik bir kuş mu ?
Daha bebek bu gaga bile siyah en fazla 65 günlük leylak rengi ama mor değil normal leylak rainbow 🧿 ilerde ikinci tüy değişiminde yani yaklaşık 6 ay sonra ve yaşına girince çok muazzam bir rengi olacaktır 😊

darwinsizgumball

Aktif Üye
Daha bebek bu gaga bile siyah en fazla 65 günlük leylak rengi ama mor değil normal leylak rainbow 🧿 ilerde ikinci tüy değişiminde yani yaklaşık 6 ay sonra ve yaşına girince çok muazzam bir rengi olacaktır 😊
Hocam çok teşekkür ediyorum bilgi için, şimdiden heyecan bastı beni rengiyle ilgili araştırma yaptım biraz dediğiniz gibi çok güzel rengi oluyor ilerde. Bu arada hocam sizi çok yordum ama son olarak şey soracaktım ışığını kapatmama rağmen hiç durmadan hareket ediyor ışığı açtığımda da dışarı çıkmak istiypr sanırım kapıyı açar açmaz çıkmak istiyor. Kendi kendine alışır mı yoksa loşta olsa bi ışık açmamı tavsiye eder misiniz ?