• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu hareketi neden yapıyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kafeste girit kum var mı. Sindirim sorunu yaşıyor. Ayrıca gagada mantar var. Eczaneden travazol yada trosdy krem alıp ışıkları kapatmadan önce sürün.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bende ek olarak şunu söyleyebilirim gaga gözüme biraz fazla uzun geldi sanki. Ayrıca burnu komple kan olan yavrunuz bu muydu. Solunumda hırıltısı yeni olan bir şey mi yoksa solunumda sıkıntı mı var.

Cekelal

Paylaşımcı
Onu bilmem ama gaga da mantar var ve fazla uzun. Kalamar kemiği koyun kafese👍

Tugcee708

Paylaşımcı
Kafeste girit kum var mı. Sindirim sorunu yaşıyor. Ayrıca gagada mantar var. Eczaneden travazol yada trosdy krem alıp ışıkları kapatmadan önce sürün.
Bende ek olarak şunu söyleyebilirim gaga gözüme biraz fazla uzun geldi sanki. Ayrıca burnu komple kan olan yavrunuz bu muydu. Solunumda hırıltısı yeni olan bir şey mi yoksa solunumda sıkıntı mı var.
Onu bilmem ama gaga da mantar var ve fazla uzun. Kalamar kemiği koyun kafese👍
Grit kum da kalamar kemiği de var. Evet kan olan kuşum bu bir senedir zaten hastalığı ile uğraşıyoruz. Kimi kursak mantarı diyor kimi karaciğerden dolayı gagası öyle diyor kimi gagası mantar.. Her tedaviyi denedim kursak mantarı için amphotericin b ranidozole ve zeolit toz. Röntgene bakılıp karaciğer denildi vetformdan karaciğer böbrek iltihap ilaçları aldım o ilaçlardan sonra kanamaları oldu ve ilacı kestim. Şimdi de solunumu bu şekilde ve bu hareketi yapıyor sürekli. Daha ne yapmam lazım bilmiyorum anlayan anlamayan anladığını söyleyen bulunduğum şehirdeki veterinerlere götürdüm. Şehir dışındaki veterinerler ile irtibata geçip ilaç aldım. Ama yani olmuyor.. İlaç sonrası Probiyotik multivitamin deniyor ben kullanınca kuşum mahvoluyor hangi marka olursa olsun. Yani vitaminler asla iyi gelmiyor hastalığı her neyse. Gagasıni da geçen hafta kestirdim bu arada.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Takviyelerin ne gibi bir zararı oldu. İlaçları çok mu arka arkaya kullandınız acaba. Bünyesi kaldırmadı. Emin olun en iyi kanatlı uzmandan destek almışsınız. Ve yapabilecek her şeyi de yapmışsınız. Peki kursak mantarı teşhisi konuldu da mı ilaç kullandınız. Bence siz yine de zeolit tozuyla günde bir kere besleyin. Turbo respiratory nefes açıcı nın zararı olmaz. Onu kullanmanızı tavsiye ederim. Ama burnu toparlamış maşallah baya kötüydü çünkü. Karaciğer sorunu var gibi gözüküyor ki röntgen de de çıkmış zaten. İki hafta bir karaciğer koruyucu da kullanabilirsiniz. Benim yorumlarım bu yönde. Belki arkadaşlarımın başka tavsiyeleri de olabilir.

Tugcee708

Paylaşımcı
Takviyelerin ne gibi bir zararı oldu. İlaçları çok mu arka arkaya kullandınız acaba. Bünyesi kaldırmadı. Emin olun en iyi kanatlı uzmandan destek almışsınız. Ve yapabilecek her şeyi de yapmışsınız. Peki kursak mantarı teşhisi konuldu da mı ilaç kullandınız. Bence siz yine de zeolit tozuyla günde bir kere besleyin. Turbo respiratory nefes açıcı nın zararı olmaz. Onu kullanmanızı tavsiye ederim. Ama burnu toparlamış maşallah baya kötüydü çünkü. Karaciğer sorunu var gibi gözüküyor ki röntgen de de çıkmış zaten. İki hafta bir karaciğer koruyucu da kullanabilirsiniz. Benim yorumlarım bu yönde. Belki arkadaşlarımın başka tavsiyeleri de olabilir.
Belirtiler ve götürdüğüm yerler söyledi. Artık herhangi takviye ilaç kullanmaktan korkuyorum. Bi veteriner beşeri ilaç önermişti ve o zaman da kuşumun kanadi kanamisti. Yani kullanılan ilaçlar kuşumun vücuduna zarar veriyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Vetformdan aldığınız ilaçları neden kestiniz? Hemaopatik ilaçların yan etkileri yokki🤔 karaciğer hastası kuş ve ilaçlar iyi gelir bence devam edin ve zeolitli besleme yapın kan dolaşımı için faydalıdır 👍

Tugcee708

Paylaşımcı
L
Vetformdan aldığınız ilaçları neden kestiniz? Hemaopatik ilaçların yan etkileri yokki🤔 karaciğer hastası kuş ve ilaçlar iyi gelir bence devam edin ve zeolitli besleme yapın kan dolaşımı için faydalıdır 👍
İlaçlardan sonra kuş mahvoldu attım buraya her ilaç her kuşa yaramiyormuş bitkisel olsa da

Tugcee708

Paylaşımcı
İki kez kuş bu denli kana boğuldu ilaçları kullandığım süreçte bıraktıktan sonra aynı şeyi yaşamadık

Tugcee708

Paylaşımcı
Gözde Hanım da eşi de çok iyi insanlar çok ilgililer sağ olsunlar her attığım mesaja ayrıntılı şekilde cevap verdiler. Ama onlar da videolardan gördükleri kadar yardımcı olmaya çalıştılar sonuçta kuşa swap yapılamadı dışkisina bakilamadi elimizde sadece röntgen var tamamen belli olmayan. Sadece kullandığım mantar ilaçları bi nebze iyi geliyor kuşuma onun dışındaki ilaçlar ya bir yerini kanatiyor ya kusma yapıyor ölüm derecesine geliyor resmen yine mantar ilaçları ile kendine geliyor anca bir yıldır böyle.

rilish26

Müdavim
G.o öncelikle yani memnum kaldığım bir veteriner önerebilirim. Kendisi eskişehirde ve tr de bildiğim kadarıyla sayılı kanatlı veterinerlerinden olması lazım. Duru veteriner kliniği eskişehir. Uzaktan konsültasyon hizmeti de veriyor olması lazım bence bir iletişime geçin

Tugcee708

Paylaşımcı
G.o öncelikle yani memnum kaldığım bir veteriner önerebilirim. Kendisi eskişehirde ve tr de bildiğim kadarıyla sayılı kanatlı veterinerlerinden olması lazım. Duru veteriner kliniği eskişehir. Uzaktan konsültasyon hizmeti de veriyor olması lazım bence bir iletişime geçin
Teşekkür ederim yazın iletişime geçmiştim ancak telefondan yardımcı olamadıklarini söylemişlerdi

Üst Alt