• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmiş Olsun Bu günkü dışkısı bu şekilde ilk kez geldi

Osman 44

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Diskisinda Biraz Bakteri Var. İmkanınız Varsa Diski Analizi Yaptırabilirsiniz.
Bu gün veterinerden geldik dışkısını gösterdim kursak mantarı olduğunu söyledi iğne yaptı beş gün boyunca iğne yapılacak sizce nasıl bir yol izlemeliyim bir buçuk senedir Duman ailemizde

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Bu gün veterinerden geldik dışkısını gösterdim kursak mantarı olduğunu söyledi iğne yaptı beş gün boyunca iğne yapılacak sizce nasıl bir yol izlemeliyim bir buçuk senedir Duman ailemizde
Bence Igne Yaptırmayın. Analiz Yaptı mi Hekim. Neye Göre Kursak Mantarı Dedi ?

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Ben dedim analiz yapalım gerek yok dedi kursak mantarı geçmemiş beş gün daha antibiyotik iğne yapalım dedi
Yaptırın Lütfen. Ezbere İğne İlaç Kullanılmaz. Nasıl Gerek Yok. Kendinden çok Emin Hekim Bile Bazen Yanılabilir.Ya Mantar Degilde Bakteri Kaynakliysa Dışkısı. Boşuna Neden İlaç Alsın Bünyesine.Zaten Halsiz.

Osman 44

Yeni Üye
Yaptırın Lütfen. Ezbere İğne İlaç Kullanılmaz. Nasıl Gerek Yok. Kendinden çok Emin Hekim Bile Bazen Yapılabilir. Ya Mantar Degilde Bakteri Kaynakliysa Dışkısı. Boşuna Neden İlaç Alsın Bünyesi. Zaten Halsiz.
Malatya'da başka muhabbet kuşuna bakan veteriner yokki başka yere götüreyim kaç yeri aradiysam kedi köpek bakıyorlar diyorum kusma var salyalı diyo kursak boş normal tüyler kabarık kafasını arkaya atıyor abi halsiz kuş bı beş gün daha uygulayalım geçecek diyor ama yaklaşık bi ay önce de aynı antibiyotik tedavisini uyguladı beş gün sonunda kuşumun keyfi yerine geldi eski neşesine kavuştu sadece uçma da problem yaşıyordu

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Malatya'da başka muhabbet kuşuna bakan veteriner yokki başka yere götüreyim kaç yeri aradiysam kedi köpek bakıyorlar diyorum kusma var salyalı diyo kursak boş normal tüyler kabarık kafasını arkaya atıyor abi halsiz kuş bı beş gün daha uygulayalım geçecek diyor ama yaklaşık bi ay önce de aynı antibiyotik tedavisini uyguladı beş gün sonunda kuşumun keyfi yerine geldi eski neşesine kavuştu sadece uçma da problem yaşıyordu
Anladım. O Zaman Hem Mikroskopla Bakılsın Hemde Genel Diski Analizi İsteyin. İstemek en doğal Hakkınız. Biz Bile Kaç Defa Yaptırdık. En Azından İlaç Kullanırsınız Tedaviye Yanıt Verir. Böyle Biraz Ezbere Olmuş.

Osman 44

Yeni Üye
Anladım. O Zaman Hem Mikroskopla Bakılsın Hemde Genel Diski Analizi İsteyin. İstemek en doğal Hakkınız. Biz Bile Kaç Defa Yaptırdık. En Azından İlaç Kullanırsınız Tedaviye Yanıt Verir. Böyle Biraz Ezbere Olmuş.
Bana güven veren bi ay önce ki teşhisi ve tedavisi son iki gündür kuşum halsiz dün gece dışkısı siyah yaptı insaAllah bunuda atlatacak Allah'ın izniyle bide sizce hangi yem almalıyım marka önerdiğiz varmı

Osman 44

Yeni Üye
Bana güven veren bi ay önce ki teşhisi ve tedavisi son iki gündür kuşum halsiz dün gece dışkısı siyah yaptı insaAllah bunuda atlatacak Allah'ın izniyle bide sizce hangi yem almalıyım marka önerdiğiz varmı
Takviye ilaç olarak ne vereyim yeşillik meyve sebze yemiyor

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Siyah Diski İyi Değildir. Aspur Yiyor mu Çok Fazla ? Yem Olarak Gold Wings, Versele Laga İyidir.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Veteriner in önüne geçmek olmaz ama bazı yerlerde kafama oturmayan şeyler var mesela kuşta kursak mantarı var ise antibiyotikli iğne vurulunmaz antifungal ilaçlardan biri kullanılır. Ayrıca mantarda siyah dışkı pek görülen bir şey değil. Kuşun dışkısında bakteri var. Ama veterinerize güveniyorsunuz anladığım kadarıyla. Durumu pek iyi görünmüyor inşallah düzelir yavrucak çok geçmiş olsun

Osman 44

Yeni Üye
Veteriner in önüne geçmek olmaz ama bazı yerlerde kafama oturmayan şeyler var mesela kuşta kursak mantarı var ise antibiyotikli iğne vurulunmaz antifungal ilaçlardan biri kullanılır. Ayrıca mantarda siyah dışkı pek görülen bir şey değil. Kuşun dışkısında bakteri var. Ama veterinerize güveniyorsunuz anladığım kadarıyla. Durumu pek iyi görünmüyor inşallah düzelir yavrucak çok geçmiş olsun
Hocam antibiyotik dedim antifungal dedi bana yem yemediği için şu içmediği için bitkin düştü Dumanım Allah'ın izniyle iyileşecek

Osman 44

Yeni Üye
Igne Oldugu İçin İçeriğini Bilmiyorum. Veterinere Sorun Vitaminle Etkileşimi Nasil Olur. Ama Diski Analizi Mutlaka Yaptırın. Sağlığı İçin Daha İyi Olur Karar Sizin.
Yarın tekrar götürecem ilaç için insaAllah orda yapar daha iyi olur analiz için

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Aspur yemiyorda yemi değişecem hoşuma gitmedi mat duruyor bu markalardan hangi paketleri alayım çeşit çok
Yağlanma Problemi Yoksa Versele Laga İyidir. Rabbim Sağlık Sıhhat Versin. Bende Dua edeceğim Onun İçin. Analiz Mutlaka İsteyin Daha İyi Olur. Bizide Haberdar Edin 🌸

Osman 44

Yeni Üye
Yağlanma Problemi Yoksa Versele Laga İyidir. Rabbim Sağlık Sıhhat Versin. Bende Dua edeceğim Onun İçin. Analiz Mutlaka İsteyin Daha İyi Olur. Bizide Haberdar Edin 🌸
Allah razı olsun efendim bu gün ikinci ignemizi olduk eski neşesine kavuşuyor yavaş yavaş artık yansımasına neşeli neşeli ötüyor hamd olsun yanlız kafese koyunca yem yemiyor elimde yiyor kursağını doldurana kadar durmuyor 😁

Ekli dosyalar

Üst Alt