• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmiş Olsun Bu günkü dışkısı bu şekilde ilk kez geldi

Osman 44

Yeni Üye
Daha önce kursak mantarı oldu beş gün boyunca veteriner tarafından iğneyle antibiyotik tedavisi yapıldı iki gündür halsizlik var salyalı kustu bu gün sonrasında elimle dal darı verdim yem yemeye başladı fakat demin siyah dışkı yapınca korkmaya başladım ne yapmalıyım

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Daha önce kursak mantarı oldu beş gün boyunca veteriner tarafından iğneyle antibiyotik tedavisi yapıldı iki gündür halsizlik var salyalı kustu bu gün sonrasında elimle dal darı verdim yem yemeye başladı fakat demin siyah dışkı yapınca korkmaya başladım ne yapmalıyım
İğneyi Neden yapti Hekim. Kursak Mantarinda Antibiyotik Kullanılmaz. Antifungal Mı Yaptı Igne Olarak ? O da Gereksiz Olmuş Biraz. Igne Muhabbet Kuşlarınıni Yorar. Küçükler Zaten. Kursak Mantarı Tedavisinde 14 Gün İlaç Kullanılır.

Osman 44

Yeni Üye
İğneyi Neden yapti Hekim. Kursak Mantarinda Antibiyotik Kullanılmaz. Antifungal Mı Yaptı Igne Olarak ? O da Gereksiz Olmuş Biraz. Igne Muhabbet Kuşlarınıni Yorar. Küçükler Zaten. Kursak Mantarı Tedavisinde 14 Gün İlaç Kullanılır.
Antifungal di yanlış hatırlamıyorsam ama kuşum kendine geldi yine başladı ama

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Kusma Varsa Hala Mantarı Geçmemiş Demektir. 14 Gun Dediğim Gibi Antifungal Kullanılır. Triflucan Olabilir. Ama Bir Diski Analizi Yaptırın. Durgun Olması Igne Kaynaklı Olabilir.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Antifungal di yanlış hatırlamıyorsam ama kuşum kendine geldi yine başladı ama
Anladım. Ama iğne Hiç Duymadım. Siz Analiz Yaptırın. Mantarin Yoğunluğuna Göre Hekime Soyledigim İlacı da Sorun Kullanmaya Başlayın.

Osman 44

Yeni Üye
Kusma Varsa Hala Mantarı Geçmemiş Demektir. 14 Gun Dediğim Gibi Antifungal Kullanılır. Triflucan Olabilir. Ama Bir Diski Analizi Yaptırın. Durgun Olmasına Igne Kaynaklı Olabilir.
Triflucan verdim ben suluğuna dört damla attım iki damlada ağızdan verdim kuşu aldığım kişi söylemişti

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Triflucan verdim ben suluğuna dört damla attım iki damlada ağızdan verdim kuşu aldığım kişi söylemişti
Tamam Oranı Normal Olması Gerektiği Gibi. Bende O Şekilde Kullanmıştım. Ama Dediğim Gibi En az 14 Gün Kullanılması Gerekiyor. Bazen 14 Günde Yok Olmuyor Mantar.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Sulugunda Verirseniz Ağızdan Vermeyin Ağır Gelir İlaç. İkisi Birlikte Zehirleyebilir. Ayni Anda mi Verdiniz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba tek dışkıya bakarsak mantar dışkısına pek benzetemedim. Daha çok bakteriyel kaynaklı koksidiyoz yada e coli ye benziyor ama gözle analiz net sonuç vermez. Kuşlara iğne vurulabilir ama çok tercih edilmez. Zamanında benim oğluma da igne vurulmuştu. Her kusma kursak mantarı değildir. Bence dışkı analize göre antifungal ilaç kullanın dışkıya bakarsak antibiyotik kullanımınız gerekebilir.

Osman 44

Yeni Üye
Merhaba tek dışkıya bakarsak mantar dışkısına pek benzetemedim. Daha çok bakteriyel kaynaklı koksidiyoz yada e coli ye benziyor ama gözle analiz net sonuç vermez. Kuşlara iğne vurulabilir ama çok tercih edilmez. Zamanında benim oğluma da igne vurulmuştu. Her kusma kursak mantarı değildir. Bence dışkı analize göre antifungal ilaç kullanın dışkıya bakarsak antibiyotik kullanımınız gerekebilir.
Yaklaşık bi ay önce beş gün boyunca veteriner verdi yarın aricam insaAllah açıktır da dışkı kurumus olsa da analiz olurmu

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Yok hayır ağızdan verdim sulukta normal su vardı döküp yıkadım suluğuna koydum ama daha içirmedim üç saate yakındır başında bekliyorum öyle
Anladım. Diski Analizi Yaptırın. En Azından hangi İlacı Kullanmanız Gerekeni Bilirsiniz.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Yaklaşık bi ay önce beş gün boyunca veteriner verdi yarın aricam insaAllah açıktır da dışkı kurumus olsa da analiz olurmu
Temiz Taze Diskisini Götürün. Geceden Kafesin altına Kagit Serin Veterinere Gideceğiniz Zaman Güzelce Sarıp Öyle Götürün.

Üst Alt