• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu dışkıya göre ishal mi

gilbert

Aktif Üye
Tohum haricinde başka ek gıdalar veriyor musunuz normal zamanlarda? En son dışkıları tohumla beslenme ile sürekli sulu dışkılama yapıyorsa neden fazla su tükettiğini anlamak lazım. Buluduğunuz ilde test yapabilecek veteriner uzmanları var ise onlara danışmanızı önerebilirim. Yoksa takibini yapıp sebep olabilecek hastalıklara göre ilaç önerebiliriz.
Tohum, daldarı, aspur veriyorum. Haftada 2 kez diazyme. Arada elma, yunurta sarısı veriyorum. İlk zamanlarda elmayı hergün verdik. Bir de elma kafes tabanına, yem ve dışkıların arasına düşüp oradan tırtıklıyodu. Bilgisizliğim işte. Farkedince hemen sonlandırdım. Çevremde veterinerler var danıştım da. Çoğu kuş bakmıyor, bakanlara da bilgi, ticarete dökme vs güvenmedim. Sizler menfaat gütmediğinizden daha itimat ediyorum.takibi derken, ne talep ediyorsanız söyleyin ltf, teşhis ve taleplerinizi isterim, teşekkürler.

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Eğer imkanınız varsa kargo ile tahlil yapan bir yer var. Diazyme artık kaliteli bir ürün değil. Ben elimdekini attım öyle söyleyeyim. Bu forumda hep diazyme öneriliyor nedense. Entrobac güzel.

gilbert

Aktif Üye
Eğer imkanınız varsa kargo ile tahlil yapan bir yer var. Diazyme artık kaliteli bir ürün değil. Ben elimdekini attım öyle söyleyeyim. Bu forumda hep diazyme öneriliyor nedense. Entrobac güzel.
Teşekkürler. Entrobacı bugün sipariş verdim, onu kullanmaya başlayacağım. Probiyotik, elma sirkesi, aspur vs bağırsak florasını düzelteyim diye umut ediyorum. Olmazsa son çare antibiyotik kullanayım. Kargo ile tahlil yapan yer neresi? Özelden de yazabilirsiniz reklam olursa..

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Röhnfried ürünlerinin bu kadar abartılmasına anlam veremiyorum. Benim düşüncem tamamen kapitalist bir firma. Pazarlama politikalarıyla ürünlerinden 1-2 bileşen çıkarıp veya ekleyip ürün ismini değiştirip farklı isimlerde birden fazla ürünü piyasaya sürmesi. Fakat yurt dışı menşeli olmasıyla beraber kur ve araya giren aracılar yüzünden fiyatı yüksek. Fiyatı yüksek olduğu için en iyisi gibi bir düşünce var sanırım. Yurt dışında bu ürün bu kadar popüler değil. İçeriğine baktığınızda elbette faydası vardır. Ürün içinde genelde vitaminler ve tek tip bakteri mevcut. Tek artısı bakteri oluşturduğu koloni sayısının 200 milyar olması diyebilirim. Bu tamamen benim fikrim. Yerli olarak üretilen probiyotiklerde mevcut ve bu probiyotiklerde 4-5 çeşit farklı tipte bakterilerde mevcut. Üstelik 50,30 gram değil 250,500 gram halinde ürünler. Fiyatları da makul. (yanlış anlaşılmasın ürün ucuz olsun paramız cebimizde
kalsın gibisinden söylemiyorum). Diazymenin eski içeriği gayet iyidi fakat Tarımsan adlı firmanın yeni içeriği hakkında bir bilgim yok.

Teşekkürler. Entrobacı bugün sipariş verdim, onu kullanmaya başlayacağım. Probiyotik, elma sirkesi, aspur vs bağırsak florasını düzelteyim diye umut ediyorum. Olmazsa son çare antibiyotik kullanayım. Kargo ile tahlil yapan yer neresi? Özelden de yazabilirsiniz reklam olursa..
ÖZM laboratuvar var. İnternette araştırıp bilgi alabilirsiniz veya bulunduğuz ilde veteriner fakültesi varsa muhabbet kuşu için gaita kültür testi yapıp yapmadıklarını sorabilirsiniz.

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Röhnfried ürünlerinin bu kadar abartılmasına anlam veremiyorum. Benim düşüncem tamamen kapitalist bir firma. Pazarlama politikalarıyla ürünlerinden 1-2 bileşen çıkarıp veya ekleyip ürün ismini değiştirip farklı isimlerde birden fazla ürünü piyasaya sürmesi. Fakat yurt dışı menşeli olmasıyla beraber kur ve araya giren aracılar yüzünden fiyatı yüksek. Fiyatı yüksek olduğu için en iyisi gibi bir düşünce var sanırım. Yurt dışında bu ürün bu kadar popüler değil. İçeriğine baktığınızda elbette faydası vardır. Ürün içinde genelde vitaminler ve tek tip bakteri mevcut. Tek artısı bakteri oluşturduğu koloni sayısının 200 milyar olması diyebilirim. Bu tamamen benim fikrim. Yerli olarak üretilen probiyotiklerde mevcut ve bu probiyotiklerde 4-5 çeşit farklı tipte bakterilerde mevcut. Üstelik 50,30 gram değil 250,500 gram halinde ürünler. Fiyatları da makul. (yanlış anlaşılmasın ürün ucuz olsun paramız cebimizde
kalsın gibisinden söylemiyorum). Diazymenin eski içeriği gayet iyidi fakat Tarımsan adlı firmanın yeni içeriği hakkında bir bilgim yok.

ÖZM laboratuvar var. İnternette araştırıp bilgi alabilirsiniz veya bulunduğuz ilde veteriner fakültesi varsa muhabbet kuşu için gaita kültür testi yapıp yapmadıklarını sorabilirsiniz.
Fiyatı yüksek olduğu için iyidir demiyorum hocam. Yani benim elimde şu an diazyme var ve hiçbir etkisini görmüyorum. Entrobac kullanıldığı zaman etkisi görülen bir şey. Diazyme'dan kaliteli bir ürün. Mesela versele laga'nın ürünü de kullanılabilir. Probiacti-bird var, o da fena değil. Daha bir sürü ürün sayılır fakat diazyme artık eski adı sayesinde satılan bir ürün. Tek tip bakteri konusunda haklısınız. Ben bu yüzden içeriğinde en çok bakteri çeşidi bulunduran Tyson Cactus-zyme probiyotiğini kullanıyorum.

gilbert

Aktif Üye
Üstadlar, üstüste iki gün diazyme verdim, aspur ağırlıklı tohum ve daldarı yedi sadece, son dışkıları böyle.
Normal mi , yoksa mantar, enfeksiyon, parazit tedavisi gereklimidir?
Bir de çok merak ettiğim şey : dışkının şekli rengi nasıl olursa olsun, peçetede dışkının etrafına bıraktığı yeşilimsi renk, bulaşma normal durum mu sıkıntılı durum mu.
@Mustafaaaa @Ahmet Didik

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Üstadlar, üstüste iki gün diazyme verdim, aspur ağırlıklı tohum ve daldarı yedi sadece, son dışkıları böyle.
Bir de çok merak ettiğim şey : dışkının şekli rengi nasıl olursa olsun, peçetede dışkının etrafına bıraktığı yeşilimsi renk, bulaşma normal durum mu sıkıntılı durum mu.
@Mustafaaaa @Ahmet Didik
Dışkı içindeki su dışkıyı yayar ve böyle görüntü oluşur. Bu şekilde tespit olmaz. Yem yemesi normal. Gün içinde hareketli ve öter vaziyette, Arada bir kabarma yok ise herhangi bir tedavi kullanmanızı önermem. Dışkıdaki fazla su için sizi tatmin etmeyecek ise son çare olarak ufak bir mantar tedavisi yapabilirsiniz.

gilbert

Aktif Üye
Dışkı içindeki su dışkıyı yayar ve böyle görüntü oluşur. Bu şekilde tespit olmaz. Yem yemesi normal. Gün içinde hareketli ve öter vaziyette, Arada bir kabarma yok ise herhangi bir tedavi kullanmanızı önermem. Dışkıdaki fazla su için sizi tatmin etmeyecek ise son çare olarak ufak bir mantar tedavisi yapabilirsiniz.
Sağol hocam net anlatmışsın. Ben iyi seçenek olarak o şekilde düşünüyordum. Gün içinde ötüş uçuş oyunlar yeme normal. Yavruykenki kadar hareketli olmasa da, bir tık altı. Onu da yaz sıcakları ve olgunlaşmasına bağlıyorum. Biz bilgisizlik ile ilk zamanlar hergün elma vs verdik, suluk değiştirmedik, kafes temizliği az yaptık vs. Dışkı bozulmasını bunlara bağlıyorum ama genel görünümün iyi olması beni rahatlatıyor.
Son olarak, gerek görürsem "ufak mantar" tedavisini anlatırmısın, ilaç dozaj gün vs.

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Hocam ama benim kuşumda da sulu dışkı hariç hiçbir sorun yoktu. Uzun süre böyle devam etti, aylarca. En son ben tahlil yaptırdım megabakteri ve e coli çıktı. Bu kuşlar hastalıklarını çok iyi gizliyorlar, önlem almakta fayda var bence.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
@Mustafaaaa @Ahmet Didik
Dışkıda düzelme görüyorum her ne yapıyorsanız Aynen devam ediniz 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Haftada iki defa verin yeterlidir 👍 3 gün sade su verin ve tekrar dışkı görelim bakalım

gilbert

Aktif Üye
Hocam ama benim kuşumda da sulu dışkı hariç hiçbir sorun yoktu. Uzun süre böyle devam etti, aylarca. En son ben tahlil yaptırdım megabakteri ve e coli çıktı. Bu kuşlar hastalıklarını çok iyi gizliyorlar, önlem almakta fayda var bence.
Telefon ettiğim bir veteriner de aynen "kuşlar avcı hayvan olduğundan hastalıklarını iyi gizlerler" diyerek böbrekten dalağa, dışkıya bir çok muayeneden bahsetmişti. O seçenek de aklımda kötü senaryo olarak. Bir de herkesin görmüş olacağı internette bir "megabacteria" dışkı fotosu var. Oradaki görünüm ile benim kuşun gece boyu bıraktığı dışkı yayılım rengi çok benzediğinden enfeksiyon senaryosu aklımda..

gilbert

Aktif Üye
Geceki dışkılaması. İlk birkaç dışkıda gidip baktım, çevresindeki su tabakası beyaz, parlaktı. Demekki dışkılar arttıkça dışkı rengi ile boyuyor gibi geldi bana. Dışkı biçimi sanırım normal. Ama bu kadar sulu dışkı normal mi bilmiyorum..

rose76

Aktif Üye
bu kuş ishal. petshoptan suyuna avidiare damlatın.

Üst Alt