• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Bu dışkı neden böyle?

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Kullanılan İlaç
Fungostatin, supravit, yarım gün triflucan ve görselde belirtilen ilaç. Daha öncesinde iç parazit tedavisi tek uygulandı.
Ekli dosyayı görüntüle 26399
Selamlar bu dışkı neden olur ve elektrolit verilmesi gerekiyor mu?
Kuş kurumaya girmişti 1 haftaya yakındır tedavi uyguluyorum veteriner ilaç verdi 1 tane onu tek 2 gün kullandık ardından fungostatin + supravit de katarak (ikiside 4 damla, verilen ilaçtan 0.3 ml olacak şekilde suluğa) kullanıyorum.
2 gün önce Antep fıstığı yeşili dışkılar vardı hem bu dışkı sahibi kuşta hem de eşinde şu an dişinin dışkısı normal renge doğru gidiyor onda ciddi bir sorun yok lakin erkekte böylr dışkılar beni korkutuyor ve hiç bir yerde bu konuda bir eşy bulamadım son çare buraya yazdım.
Bir de bahsettiğim Antep fıstığı yeşili neden olur? Onu da hiç bir yerde bulamadım.
Ekli dosyayı görüntüle 26400
Veterinerin verdiği ilaç bu

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Hepsini üst üste mi kullandiniz arada vitamin probiyotik verdiniz mi
Probiyotik kullanılmadı.
Kuşun halsiz ve kafes tabanında olduğunu fark ettiğim gün triflucan koymuştum suyuna 1 ml.
Ertesi günü ağızdan 1 damla mikostatin vermiştim
Sonra veterinere götürdük kuşu yazılan ilacı 1 ml suya akşam ağızdan 1 damla verdim
Ertesi gün tam 1 ml suya verildi
Devamında kursak mantarı belirtisi gösterdiğini söylediğim zaman fungostatin de koymaya başladık + supravit koydum dediğim gibi.
0.3 ml Vet ilacı, 4 damla fungostatin, 4 damla supravit kullanıyoruz 4 5 gün oldu sanırım bu şekilde devam edeli
Probiyotik verilmedi bu süreçte
Tedaviden bir kaç gün öncesi b vitamini verdim 2 gün boyunca şu an hala tüyde
Dediğim gibi vitamin olarak supravit veriliyor sadece eğer sayılıtorsa ilaıcn kutusunda yazan vitamin de dahil..
Başka yok
Kuruma öncesi hiç bir belirti yoktu normalde erkeği değiştirmek istiyordum ilan paylaştığım günün akşamı kuş halsizleşti o halini görünce en azından gerekli ilacı alana kadar idare etmesi açısından hemen triflucan ve mikostatine koştum doğru mu yaptım bilmiyorum ama şu güne kadar hala yaşıyor olmasına çok şaşkınım

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Probiyotik kullanılmadı.
Kuşun halsiz ve kafes tabanında olduğunu fark ettiğim gün triflucan koymuştum suyuna 1 ml.
Ertesi günü ağızdan 1 damla mikostatin vermiştim
Sonra veterinere götürdük kuşu yazılan ilacı 1 ml suya akşam ağızdan 1 damla verdim
Ertesi gün tam 1 ml suya verildi
Devamında kursak mantarı belirtisi gösterdiğini söylediğim zaman fungostatin de koymaya başladık + supravit koydum dediğim gibi.
0.3 ml Vet ilacı, 4 damla fungostatin, 4 damla supravit kullanıyoruz 4 5 gün oldu sanırım bu şekilde devam edeli
Probiyotik verilmedi bu süreçte
Tedaviden bir kaç gün öncesi b vitamini verdim 2 gün boyunca şu an hala tüyde
Dediğim gibi vitamin olarak supravit veriliyor sadece eğer sayılıtorsa ilaıcn kutusunda yazan vitamin de dahil..
Başka yok
Kuruma öncesi hiç bir belirti yoktu normalde erkeği değiştirmek istiyordum ilan paylaştığım günün akşamı kuş halsizleşti o halini görünce en azından gerekli ilacı alana kadar idare etmesi açısından hemen triflucan ve mikostatine koştum doğru mu yaptım bilmiyorum ama şu güne kadar hala yaşıyor olmasına çok şaşkınım
yani mantar için kullanılır dedikleriniz ama bu kadar fazla ilaç karaciğerleri yorar 1 gün triflucan vermişsiniz bir gün mikostatin.Ertesi gün vet ilacı fungostatin falan bu kadar fazla ilaç karaciğeri yorar.Bir de anlamadığım fungostatin supraviti ve vet ilacını karıştırıp mı veriyosunuz

Yasemin.e07

Paylaşımcı
yani mantar için kullanılır dedikleriniz ama bu kadar fazla ilaç karaciğerleri yorar 1 gün triflucan vermişsiniz bir gün mikostatin.Ertesi gün vet ilacı fungostatin falan bu kadar fazla ilaç karaciğeri yorar.Bir de anlamadığım fungostatin supraviti ve vet ilacını karıştırıp mı veriyosunuz
Evet. Önerilen tedavi bu şekilde olduğu için bu şekilde uyguluyorum..

Yasemin.e07

Paylaşımcı
O kadar fazla ilaç zarar verir diye düşünüyorum ki bence vermiş.Daha bilgili kişiler görünce daha iyi yardımcı olurlar
Teşekkürler 😞 umarım ölmez çünkü çok uğraşıyorum..
Peki dışkının böylr olmasının sebebini biliyor musunuz acaba? Bazen tamamen beyaz bazen beyazı bol oluyor bazen normal dışkı atıyor 2 gün önce de dediğim gibi yeşildi onun sebebini hiç bulamadım..

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkürler 😞 umarım ölmez çünkü çok uğraşıyorum..
Peki dışkının böylr olmasının sebebini biliyor musunuz acaba? Bazen tamamen beyaz bazen beyazı bol oluyor bazen normal dışkı atıyor 2 gün önce de dediğim gibi yeşildi onun sebebini hiç bulamadım..
Tedavi süresince elle besleme yapıyo musunuz kuşun beslenmesi nasıl

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Tedavi süresince elle besleme yapıyo musunuz kuşun beslenmesi nasıl
İştahı yerinde yem yemek su içmek için tüneğe çıkıyor yiyor içiyor geri kafes tabanına iniyor kilo alsın diye çekirdek ve susam da var yeminde kötü durumda olsa yemi bile zor kırarfı sanırım şu an çekirdek darı falan yiyor ama keyfi yok kuzumun
Yiyemez diye şırınga da aldım umarım gerek kalmaz 😔

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle kuşa amproneti kullanman gerekirdi her kusma kursak mantarı değildir