• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu boyutta yıkanır mı ?

fureagle

Aktif Üye
Önceki sahipleri mamayı hep boğaz altına dökmüş.Tuylerin rahat cikamadigini düşünüyorum.Sizce ılık suyla yikasam sıkıntı olur mu ?IMG_20230418_103029.jpg

erenztrk

Müdavim
Ilık suyla sıcak bir ortamda yika bişey olmaz aşırı ıslatma ama kuşu takviyelerini de aksatma

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşu alıp ılık suyun altına sokmayın. Pamuk u ılık suyla nemlendirip yada hafifçe ıslatıp mama olan yerleri pamuk yardimiyla yavaşça silin.

fureagle

Aktif Üye
Kuşu alıp ılık suyun altına sokmayın. Pamuk u ılık suyla nemlendirip yada hafifçe ıslatıp mama olan yerleri pamuk yardimiyla yavaşça silin.
Küçük bir yayık kaseye biraz ılık su koyup elimle nemlendirdim.Ciktigi kadar artık,kendisi temizler ileride sanırim zamanla düzelir inşallah

fureagle

Aktif Üye
eğitim için çok küçük şuan kendinize alıştırın 2 aylık olduğunda yavaş yavaş başlarsınız o zaman tekrar yazın bana anlatayım.
Tamamdır teşekkür ederim.Suan elime zaten çekinmeden geliyor parmağımla vurunca bir yere geliyor felan güzel gidiyor herşey çok şükür.Ama dışkısı bana biraz şüpheli geldi sizce bir sıkıntı var mı? Kafes tabanında sessiz sakin oturuyor herşey normal değil mi?Ekli dosyayı görüntüle 45542

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Videodan pek bir şey anlaşılmıyor daha yakından net bir şekilde video rica edelim. Aynı zamanda temiz beyaz peçeteye tekrardan güncel dışkı fotosu da alalım.

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Önceki sahipleri mamayı hep boğaz altına dökmüş.Tuylerin rahat cikamadigini düşünüyorum.Sizce ılık suyla yikasam sıkıntı olur mu ?Ekli dosyayı görüntüle 45504
Merhaba. Şöyleki bende ayni evrelerden gectim. Yavruydu siringayla besliyordum ve gaga alti hep mama oluyordu silsemde kuruyup katilasiyordu. En son (bu kusunuzun size olan guveni ve aranizdaki bagla orantilidir) elime alip sadece gaga altini ilik suyla elimle ovalaya ovalaya temizledim. Benim kusum bana cok guveniyordu ve aramizda sorun olmadi. Aksine suyu hala cok seviyor ne zaman musluk gorse kosar gelir zorla yikanmaya calisir 😊 fakat bu durumda en cok dikkat etmeniz gereken sey oda isisinin sicak ve sabit olmasi. Ve tum vucudunu yikamanizi tavsiye etmem cok kucuk ve usur.

fureagle

Aktif Üye
Merhaba. Şöyleki bende ayni evrelerden gectim. Yavruydu siringayla besliyordum ve gaga alti hep mama oluyordu silsemde kuruyup katilasiyordu. En son (bu kusunuzun size olan guveni ve aranizdaki bagla orantilidir) elime alip sadece gaga altini ilik suyla elimle ovalaya ovalaya temizledim. Benim kusum bana cok guveniyordu ve aramizda sorun olmadi. Aksine suyu hala cok seviyor ne zaman musluk gorse kosar gelir zorla yikanmaya calisir 😊 fakat bu durumda en cok dikkat etmeniz gereken sey oda isisinin sicak ve sabit olmasi. Ve tum vucudunu yikamanizi tavsiye etmem cok kucuk ve usur.
Ayni şekilde benimkide öyle ılık suyla elimle nemlendirin biraz benimki daha dün geldi bugün peşime koşuyor nereye gitsem peşimden geliyor ☺

fureagle

Aktif Üye
Elle besleme mamasinda siz belirli bir miktarda mi veriyordunuz yoksa doyana kadar mı ? Ben doyana istemeyene kadar veriyorum sıkıntı olur mu?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkılar iyi durmuyor. Siz bugün mü sahiplendiniz.

fureagle

Aktif Üye
Bazenleri çok güzel katı tam ayarında dışkıliyor bazenleri ise baya sulu ağırlıklı dışkıliyor.Mama değişikligi yaptım ondan olabilir mi ? Aşağıdaki en son dışkısı.Sadece mamayı yeni yediğinde yaptığında sulu oluyor.Ekli dosyayı görüntüle 45568

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Şimdilik yem harici farklı bir şey vermeyin. En kısa zamanda probiyotik entrobac temin ediniz. Bağırsak florasını düzene sokmak için. Zaten kuş hasta olsun olmasın her kuşun alması gereken bir takviye. Bunun yanında multivitamin gervit te temin ediniz. Probiyotik ilk etapta üç gün üst üste uygulayın sonra haftada bir e indirirsiniz. Bu takviyeleri verirken kuşun susamış olmasına dikkat ediniz. Gervit te haftada bir yarım suluga şeklinde. Ama hocalarımızın farklı bir tavsiyesi de olabilir 🖐🏻 bu arada kuş ne kadarlık yem kıramıyor mu. Kiramiyorsa siz mama yapıp beslemek zorundasiniz. Gözümden kacmış 😊

fureagle

Aktif Üye
Şimdilik yem harici farklı bir şey vermeyin. En kısa zamanda probiyotik entrobac temin ediniz. Bağırsak florasını düzene sokmak için. Zaten kuş hasta olsun olmasın her kuşun alması gereken bir takviye. Bunun yanında multivitamin gervit te temin ediniz. Probiyotik ilk etapta üç gün üst üste uygulayın sonra haftada bir e indirirsiniz. Bu takviyeleri verirken kuşun susamış olmasına dikkat ediniz. Gervit te haftada bir yarım suluga şeklinde. Ama hocalarımızın farklı bir tavsiyesi de olabilir 🖐🏻 bu arada kuş ne kadarlık yem kıramıyor mu. Kiramiyorsa siz mama yapıp beslemek zorundasiniz. Gözümden kacmış 😊
Evet daha yem kiramiyor mama ile besliyorum önceki sahibi mama ile probiyotik karıştırıp bana biraz verdi ama ben verse laga a21 ile karıştırıp kullanıyorum ona alıştığı için bunu çok beğenmiyor.Suan elimde gerwit,BT amin Forte,sedochol, avidres plus, calcilux, fetrivit,tupper fultak var entrobac ve 3 tane daha vitaminin geliyor yolda.Yem olarak verse laga prestij aldım.Odul yemi olarak rasyonun palet yemini aldım.

fureagle

Aktif Üye
Önceden Kanarya uretiyordum ordan baya malzeme ve tecrübe kaldı çok şükür.

Üst Alt