• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bt amin forte kullanımı

burakdalbudak

Paylaşımcı
Merhaba,

Yaklaşık 6-7 aydır tüy sorunu olan kuşuma bt amin forte aldım suyundan fazla içtiğini düşünmediğimden şırınga ile ağızdan vermeyi düşünüyorum 4 günde 1 kaç damla damlatmam gerekli?

burakdalbudak

Paylaşımcı
Birde yavrusu bulunan çiftim var onlarada versem sorun olur mu yavruların tüylerinin daha iyi çıkmasını istiyorum.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Bence aldığı miktar yeterli olur şırıngaya girme hiç. Şunu deneyebilirsin. Suluğu akşamdan kafesten çıkar sabah ilaçlı olarak tak illa tüketim yapacaktır sen görmesende. Kuş vitaminli suyu seçiyor diyorsan ozaman damla sayısını azaltıp dene
katılıyorum, ilaç veya katlı günlerinde suluğu önceden çekmek en iyisi, sabah suyu takmanı nasıl sabırsızlıkla beklediklerini görürsünüz ve hemen içiyorlar.

suyuna vermek daha mantıklı, suluğu da tam doldurma, yarım yada yarımdan az yap

burakdalbudak

Paylaşımcı
Yarım suluğa 7 8 damla koyuyorum çok mu acaba?

burakdalbudak

Paylaşımcı
Gervit-w vitaminide aynı şekilde yapıyorum onuda 3 damlaya indirmeli miyim.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tüy sorunu derken nasıl bir tüy sorunundan bahsediyorsun

burakdalbudak

Paylaşımcı
Tüy sorunu derken nasıl bir tüy sorunundan bahsediyorsun
Kuşumu 1 aylıkken aldım kanatları ve kuyruğu çok güzeldi fakat 2. Ayından sonra 1 2 tane kuyruğu dökülüp sap gibi çıkmaya başladı sonra çektim bende yanlış yapmışımdır büyük ihtimalle ilk kuş beslemem olucaktı. Bu kuyruk çekme fikrinide petshoptan almıştım maalesef. Sonra tüyleri dökülmeye başladı link atacağım konudaki gibi oldu 7 8 aydır uçamıyor kuşum. Ordan oraya giderken yere düşüyor. Koltuk tepesine çıkana kadar 3 kere uçmak zorunda kalıyor. Üzüldüğüm için birşeyler yapmak istiyorum.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kullandığın ürünün litre/ml bazlı durumunu biliyormusun. Yarim suluga 10 damla kullan. Gerwit için yarım suluk 4 damla.