• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Bozuk dışkı lütfen yardım edin

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Merhaba kuşumun dışkısı iki gündür görseldeki gibi. Dün sabah ilk uyandı çok su içti sonra sulu dışkı bıraktı hep bende dışkı bozuk diye dün probiyotik koydum. Bugün de probiyotik koydum suyuna. Yemesi içmesi enerjisi güzel tünekte bir video da ekliyorum

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba,

Dışkıda çok problem görmüyorum ancak yine de diğer ustalar daha net bilgi verebilir. Takipte kalmak çok önemli. Bu gibi şüpheli dışkı durumlarında yem dışında ekstra meyve/sebze vermemeye dikkat ediniz.
Probiyotik olarak ne kullanıyorsunuz, dozajı nedir?

Daldarı varsa verebilir, yem olarak nasıl bir rasyon veriyorsunuz bilmiyorum ama yeminde de aspur oranını bu dönemde biraz arttırabilirsiniz.

Sağlıklı günler.

MehmetAli0000

Aktif Üye
Dizayme 256 düzenli olarak kullanmanızı öneririm ama piyasada çok çeşitli var orijinal halini bulunuz gerçekten kuşlara çok iyi bir takviye

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Merhaba,

Dışkıda çok problem görmüyorum ancak yine de diğer ustalar daha net bilgi verebilir. Takipte kalmak çok önemli. Bu gibi şüpheli dışkı durumlarında yem dışında ekstra meyve/sebze vermemeye dikkat ediniz.
Probiyotik olarak ne kullanıyorsunuz, dozajı nedir?

Daldarı varsa verebilir, yem olarak nasıl bir rasyon veriyorsunuz bilmiyorum ama yeminde de aspur oranını bu dönemde biraz arttırabilirsiniz.

Sağlıklı günler.
İyi günler ek bir şey vermiyorum dışkı bozulduğu için. Yemimiz versela laga ek olarak 200 gr aspır ve 200 gr akdarı ekliyorum 1 kg yeme. Probiyotiğim enterobact 100 ml suluğa çay kaşığının ucu ile ekliyorum suyun rengi de değişiyor(normalde haftada 1 kullanıyordum bu hafta dün ve bugün koydum) .Ustalar da inşallah görür. Elektrolit vermem gerekir mi bu durumda @Yusuf Kürşat Akkuş @Taha
@Şehmus BAKIR @Ronay Ayk.

Son düzenleme:

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
İyi günler ek bir şey vermiyorum dışkı bozulduğu için. Yemimiz versela laga ek olarak 200 gr aspır ve 200 gr akdarı ekliyorum 1 kg yeme. Probiyotiğim enterobact 100 ml suluğa çay kaşığının ucu ile ekliyorum suyun rengi de değişiyor(normalde haftada 1 kullanıyordum bu hafta dün ve bugün koydum) .Ustalar da inşallah görür. Elektrolit vermem gerekir mi bu durumda
@Şehmus BAKIR @Ronay Ayk.
Ustalar mutlaka dönüş yapacaktır. Probiyotiği 2 günden fazla üst üste vermemenizde fayda görüyorum. Elektrolit özellikle sıvı kaybının fazla olduğu hastalık belirtilerinde ve yaz aylarında kullanılabilir. 1 gün temiz su verip ertesi gün elektrolit verebilirsiniz.

Üst Alt