• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Zeynep APAYDIN

Yeni Üye
Kuşlarım Makbule ve Burhan
Sahiplendiğimde daha yavruydular 2 yıl oldu. İlk yumurtladıklarında bizimle beraber evin içindelerdi sehpanın üzerinde duruyolardı. 4 tane yumurta verdi hepsi boş çıktı.
Rahatsız oldukları için balkona duvara yukarıya bizden rahatsız olmayacakları bir şekilde astım.
Depovit pro-zyme, Versele-Laga Calcı-lux, depovit aminovit, e vitamini, b vitamini, yumurta yemi düzenli bir şekilde kullanmaya başladım, daha kaliteli bir yem aldım, sularını daha sık değiştirmeye başladım.
BU şekilde de 2 kere daha yumurtladı. Hep 4 yumurta hep boş. Bir de yumurtaları kırmaya başladılar.
EN son 20 gün önce yine 4 yumurta bugün kontrol ettim yumurtanın biri yine yok diğerleri yine boş.
Önerilerinize çok açığım yanlışlarımı bana lütfen söyleyin.
İlk defa hayvan bakmıyorum çok çeşitli çok sağlıklı bir sürü evcil hayvanım oldu küçük yaşımdan beri. Hepsini çok seviyorum. Ama benim Makbule ve Burhanım neden böyle yapıyor😥 yardımcı olursanız çok minnettar olurum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba zeynep hanım mümkünse kafes, ortam ve Makbule, burhan çocukları göreceğimiz detaylı video ekler misiniz bir görelim ona göre yardımcı olmaya çalışalım,😊

Zeynep APAYDIN

Yeni Üye
3 tahta tünek 2 adet suluk 1 yemlik 1 de kuş kumu koyduğum tünekli mama kabı var. Oyuncak falan yok. Yumurtaları çekemedim hepsini kırmışlar maalesef işten dolayı anca çekebiliyorum

Zeynep APAYDIN

Yeni Üye
3 tahta tünek 2 adet suluk 1 yemlik 1 de kuş kumu koyduğum tünekli mama kabı var. Oyuncak falan yok. Yumurtaları çekemedim hepsini kırmışlar maalesef işten dolayı anca çekebiliyorum
Bir de Makbule in kanadının biri yamuktu ilk sahiplendiğimde hala daha öyle maalesef

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba.
Öncelikle kafes düzeni ile ilgili fikirlerimi paylaşayım. Tünek sayısı çok fazla, tek ve ortada 1 tünek yeterli. Ayrıca kafesin içinde urgan gibi birşey gördüm sanki ve kemirmişler gibi. Onu da acilen çıkartınız.
Sürekli boş yumurta attıklarını belirtmişsiniz. Buradaki en önemli tespit çiftleşip çiftleşmedikleri. Eğer kuşlar çiftleşmelerine rağmen sürekli boş yumurta yapıyorlarsa eşlerden birinde sıkıntı olabilir. Ama çiftleştiklerini hiç görmediyseniz demekki eş değilller.
Birbirlerine yem kusma, kaşıma, öpüşme gibi davranışları var mı bu kuşların?

Zeynep APAYDIN

Yeni Üye
Merhaba.
Öncelikle kafes düzeni ile ilgili fikirlerimi paylaşayım. Tünek sayısı çok fazla, tek ve ortada 1 tünek yeterli. Ayrıca kafesin içinde urgan gibi birşey gördüm sanki ve kemirmişler gibi. Onu da acilen çıkartınız.
Sürekli boş yumurta attıklarını belirtmişsiniz. Buradaki en önemli tespit çiftleşip çiftleşmedikleri. Eğer kuşlar çiftleşmelerine rağmen sürekli boş yumurta yapıyorlarsa eşlerden birinde sıkıntı olabilir. Ama çiftleştiklerini hiç görmediyseniz demekki eş değilller.
Birbirlerine yem kusma, kaşıma, öpüşme gibi davranışları var mı bu kuşların?
Evet erkek sürekli dişiyi besliyor, kaşıma öpüşme gibi davranışları da var. Dişi yumurtaya yattığında da onu hep besliyor. Ama tabiki de çiftleştiklerini görmedim çünkü göz hizasından yukarıya koydum kafeslerini.

Tek tüneği daha önce denedim. Dişi olan çok strese giriyor. Erkek zorladığı için galiba. Çok fazla bağırıyor erkeğe saldırıyor. Erkeğin tüylerini yoluyo hatta. Ama 2 tünek sonra da 1 tünek olarak deneyebilirim.

İp konusunu da hemen hallediyorum.
Çok teşekkür ederim ilginiz için.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Evet erkek sürekli dişiyi besliyor, kaşıma öpüşme gibi davranışları da var. Dişi yumurtaya yattığında da onu hep besliyor. Ama tabiki de çiftleştiklerini görmedim çünkü göz hizasından yukarıya koydum kafeslerini.

Tek tüneği daha önce denedim. Dişi olan çok strese giriyor. Erkek zorladığı için galiba. Çok fazla bağırıyor erkeğe saldırıyor. Erkeğin tüylerini yoluyo hatta. Ama 2 tünek sonra da 1 tünek olarak deneyebilirim.

İp konusunu da hemen hallediyorum.
Çok teşekkür ederim ilginiz için.
Rica ederim, gelişmeleri bizimle paylaşın lütfen

Üst Alt