• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Boş yumurta hakkında

LimonFatih

Yeni Üye
Merhabalar;
Benim iki kuşum var erkek olan (miro kuşu ) 7 yaşında ölmeden önce torunum olsun istiyorum gelin kızda 2 yaşında dişi. Yumurtaları oluyor ama ya içi boş yada kuruyor. Yavruları olmuyor. yaklaşık 1 yıldır sürekli boş yumurtluyor. Sağlıklı yumurtlama için neler yapabilirim

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Erkek kuşun yaşı ilerlemiş. Yaş arttıkça üreme oranı da azalmaya başlıyor. Çifleşme oluyor mu? Erkek kuşun dişiye olan ilgisi nasıl?

LimonFatih

Yeni Üye
Çiftleşmede sıkıntı yok yumurtası boş . Dolu yumurta olmuyor

LimonFatih

Yeni Üye
Bende tam olarak onu öğrenmek istiyorum. Nasıl bir mama vermeliyim ?

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Çifleşme esnasında sperm salgılıyor mu veya sağlıklı bir çifleşme olup olmadığını bilmediğimiz için normal mama ve yeşillikler yeterli olacağını düşünüyorum. Sitede birden fazla mama tarifi var. Eğer sizin yaptığınız bir mama tarifi varsa içine e vitamini, selenyum ve antioksidan açısından zengin tohum ve yeşillikler ekleyebilirsiniz veya üreme için takviyeler mevcut onlardan da alabilirsiniz. Ben böyle durumlarda genelde mama içerisine keçi boynuzu tozu ve çiğ(kavrulmamış) yer fıstığı ilave ediyorum. Herkesin farklı bir tavsiyesi olabilir. Her birini değerlendirin.
Ek. Yer fıstığı aldığınız yere ve kalitesine dikkat edin. Özellikle yer fıstığını kırmızı kabuğunu çıkarttıktan sonra tam ortasında(ruşeym kısmının arasındaki boşlukta) küf veya minik böcek kalıntıları kalabiliyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ekstra olarak e ve s destekleyin faydası olacaktır 👍