• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Boş olan yumurtaları attım

Omerft18

Paylaşımcı
Kuşum 3 adet yumurtladı sadece biri dolu. 2 si boş boşuna yatmasın diye yuvalıktan boşları çıkardım ve altına mısır granülü koydum ilk başta biraz şaşırdı tabii ama tekrar yattı yumurtaya strese girer mi yumurta olumsuz etkilenir mi

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşum 3 adet yumurtladı sadece biri dolu. 2 si boş boşuna yatmasın diye yuvalıktan boşları çıkardım ve altına mısır granülü koydum ilk başta biraz şaşırdı tabii ama tekrar yattı yumurtaya strese girer mi yumurta olumsuz etkilenir mi
Yumurta çıkmadı ise kalabilirdi aslında ama mesela yumurtadan çıktığında kuş , boş yumurtalara soğumasın diye düşünüp hiç çıkmayabilir yuvadan , yani boş yumurta kalır ve yavrular çıkarsa o zaman fazladan yuvada kuluçkaya yatar yavruları doyurup dışarı çıkmaz veya yumurta fazla olur 5-6-7 gibi o zaman boşları atmanız iyi olur şuanlık stres olacağını sanmam ama bahsettiğim gibi yavrular yumurtadan çıkmadan kalması sorun olmaz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yavrular çıkıp on günlük olana kadar boşta olsa yumurtalar yuvada kalmalı. Hayvan zaten yatıyor. Dolunun yanında boş olanın da üzerinde yatmasının ne gibi sakıncası olabilir ki?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Boş yumurtalardan biri dursun. Yastık görevi görür çıkan yavruya. Hem yavrunun çarpık bacak olmasını da engelleyebilir.