• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Böbrek hastalığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Diğer kuşuma göre çok sulu dışkılıyor bu yüzden biraz araştırdım ve karşıma çıkan şey bu oldu tamam o şekilde yapacağım
Su içmede sorun varmı? suluga suyu koyun takma halina getirin üzerine kalemle cizgi çekin cd kalem olabilir takın 12 saat sonra alın bize atın ki ne kadar içmiş su görelim.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
şimdiki yaptığını peçete ile sildim böyle gözüküyor ama tabana yine de peçete koyarım
ayrıca dışkılara bakılarakta böbrek hastası deme imkanımız yok röntgen çekilip kanatlı uzmaninin teşhisi koyması lazim bilginize şuanda 3 gün boyunca tazeliyerek entrobaclı su veriniz. 4.gun sade su içmiş haliyle fotoğrafını yollayınız dışkının.

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Su içmede sorun varmı? suluga suyu koyun takma halina getirin üzerine kalemle cizgi çekin cd kalem olabilir takın 12 saat sonra alın bize atın ki ne kadar içmiş su görelim.
Suyu gayet güzel içiyor Antalya da sıcak zaten o konuda bir problem görmedim az da içmiyor ideal gibi, diğer kuşumla nerdeyse aynı içtiğini söyleyebilirim. Tamamdır yapacağım bunuda. 🙏

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Suyu gayet güzel içiyor Antalya da sıcak zaten o konuda bir problem görmedim az da içmiyor ideal gibi, diğer kuşumla nerdeyse aynı içtiğini söyleyebilirim. Tamamdır yapacağım bunuda. 🙏
çok su içiyorsa sulu dışkılama olabilir dediğimi yapınız simdi altina bi pecete serin sabah bakalim ve 3 gün entrobac başlayalım 4. gun sade su içmiş hali ile diskiya bakalim bu sirada sadece su ve yem yesin.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bana kanatlı veterinerim karaciger yağlanması için aspur vermemi kesinlikle yasakladı böyle olduğunda daha ağır geldiğini söyledi 👍
Veteriner iletisi olmaz, onu tavsiye etti bunu etmedi vs..
Diyerek başka canlara zarar sizinkine faydalı olabilir..
Her antibiyotik iyi gelmez
Tüm vitamin aynı olmaz, ABCDHK hepsi içinde ayrışır
Her veteriner hekim kanatlı uzmanı olsada herşeyi bilemez

Sizden ricam kesin bilginiz olmayan konulara yorum yapmayınız

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Veteriner iletisi olmaz, onu tavsiye etti bunu etmedi vs..
Diyerek başka canlara zarar sizinkine faydalı olabilir..
Her antibiyotik iyi gelmez
Tüm vitamin aynı olmaz, ABCDHK hepsi içinde ayrışır
Her veteriner hekim kanatlı uzmanı olsada herşeyi bilemez

Sizden ricam kesin bilginiz olmayan konulara yorum yapmayınız
Bir kuşumda karaciğer yağlanması vardı aspur konusunda uzmanın dediği neyse onu ilettim ben burada kendi kafama göre bir şey demiyorum Demet hanım 🙂 Evet ishali kesebilir ancak hanımefendi kuşunun karaciğerinde problem olduğunu söyledi ben de ona istinaden söyledim kimseye yanlış bir vitamin veya yem tavsiye etmedim 👍

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
ayrıca dışkılara bakılarakta böbrek hastası deme imkanımız yok röntgen çekilip kanatlı uzmaninin teşhisi koyması lazim bilginize şuanda 3 gün boyunca tazeliyerek entrobaclı su veriniz. 4.gun sade su içmiş haliyle fotoğrafını yollayınız dışkının.
Bir sıkıntısı var mı onu anlamaya çalışıyorum meyve sebze çok seviyor bende veriyorum kötü bir şey mi yapıyorum durumu mu kötüleştiriyor bilmiyorum takviyeler onun yağlanma durumu iyileştirmek yerine böyle bir sıkıntı mı yapıyor bilmiyorum bende uzman değilim o yüzden anlamak adına veya bilgili kişilerden tavsiye bilgi almak istedim kuşun neşesi iyi iştahı da iyi ancak bir sorun var mı önceden bilmek istiyorum o yüzden, dışkısı diğer kuşumdan farklı o yüzden dikkatimi çekiyor 🙏 dediğiniz gibi yapacağım daha sonra ne olduğunu buraya atarım teşekkürler şimdiden tavsiyede bulunan yardımcı olmak için bu saatte çaba gösteren herkese 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bir kuşumda karaciğer yağlanması vardı aspur konusunda uzmanın dediği neyse onu ilettim ben burada kendi kafama göre bir şey demiyorum Demet hanım 🙂 Evet ishali kesebilir ancak hanımefendi kuşunun karaciğerinde problem olduğunu söyledi ben de ona istinaden söyledim kimseye yanlış bir vitamin veya yem tavsiye etmedim 👍
Tm sizin kuşunuzun
Bir sıkıntısı var mı onu anlamaya çalışıyorum meyve sebze çok seviyor bende veriyorum kötü bir şey mi yapıyorum durumu mu kötüleştiriyor bilmiyorum takviyeler onun yağlanma durumu iyileştirmek yerine böyle bir sıkıntı mı yapıyor bilmiyorum bende uzman değilim o yüzden anlamak adına veya bilgili kişilerden tavsiye bilgi almak istedim kuşun neşesi iyi iştahı da iyi ancak bir sorun var mı önceden bilmek istiyorum o yüzden, dışkısı diğer kuşumdan farklı o yüzden dikkatimi çekiyor 🙏 dediğiniz gibi yapacağım daha sonra ne olduğunu buraya atarım teşekkürler şimdiden tavsiyede bulunan yardımcı olmak için bu saatte çaba gösteren herkese 🙏
Dışkıları tam takibi için sadece yem ve su verin, takviyelerini verin dışkı fotoğraflarını paylaşın daha sonra

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Rica ederiz kuşunuzun güncel durumunu paylasin merak ederim ve yem yiyip yemedigine dikkat edin çünkü yem yemiyor gibi duruyor bir de gözlemleyin çok su içiyor mu malum havalar sıcak. Meyve sebze vermeyip üç gün entrobac probiyotik mercimek tanesi kadar suluğa atın 100 ml suluğa yarım su koyacaksiniz eğer geçmez ise kanatli veterinerine götürün 🙏

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Tm sizin kuşunuzun

Dışkıları tam takibi için sadece yem ve su verin, takviyelerini verin dışkı fotoğraflarını paylaşın daha sonra
Birde demet abla yağlanma problemi olduğu için çekirdekleri ayıklıyorum versele laga yemden yanlış mı yapıyorum sizce?

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tm sizin kuşunuzun

Evet benim kuşum? Ayrıca ben sadece aspur vermekten bahsettim Demet hanım. Kaldı ki okulunu okumuş ve tedavi eden veteriner hekim tavsiyesini söylemek de suç teşkil etmiyor. Örnek verecek olursak burada zeolit tozunu kanatlı veteriner tavsiyesiyle söylüyorsunuz bir sorun yok. Ben de kendi bilgimi paylaşıyorum aynı şey yani 🙂

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evet benim kuşum? Ayrıca ben sadece aspur vermekten bahsettim Demet hanım. Kaldı ki okulunu okumuş ve tedavi eden veteriner hekim tavsiyesini söylemek de suç teşkil etmiyor. Örnek verecek olursak burada zeolit tozunu kanatlı veteriner tavsiyesiyle söylüyorsunuz bir sorun yok. Ben de kendi bilgimi paylaşıyorum aynı şey yani 🙂
Şimdi yanlışı şurada yapıyorsun bak, suçlu aramıyorum
Veteriner hekim tavsiyeleri ile hareket etmiyoruz, öyle olsa İnternet den kopyala yapıştır yaparız hepimiz, heryer uzman dolu,
Her kuşun hastalığı farklı bunu anlamak istemiyorsun galiba
Zeolit tozunu kanatlı uzmanı tavsiyesi ile söylemiyoruz, kendimiz de veriyoruz, @Şehmus BAKIR hocamız Kuşlarımızın hastalığı neticesinde öneriyor, kullanıyoruz ve tavsiye ediyoruz
İkinci defa rica ediyorum
Lütfen..
Her hastalık aynı değil, her ilaç her hastalığa uygun değil,
Tedavi olurken hasta etmeyelim

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şimdi yanlışı şurada yapıyorsun bak, suçlu aramıyorum
Veteriner hekim tavsiyeleri ile hareket etmiyoruz, öyle olsa İnternet den kopyala yapıştır yaparız hepimiz, heryer uzman dolu,
Her kuşun hastalığı farklı bunu anlamak istemiyorsun galiba
Zeolit tozunu kanatlı uzmanı tavsiyesi ile söylemiyoruz, kendimiz de veriyoruz, @Şehmus BAKIR hocamız Kuşlarımızın hastalığı neticesinde öneriyor, kullanıyoruz ve tavsiye ediyoruz
İkinci defa rica ediyorum
Lütfen..
Her hastalık aynı değil, her ilaç her hastalığa uygun değil,
Tedavi olurken hasta etmeyelim
Hanım efendi arkadaşımız karaciğer yağlanması dediği için öyle dedim diyorum siz anlamıyorsunuz galiba. İshalini kesmek için aspur verin diyeceğim ama karaciğer yağlanması var diye tavsiye edemiyorum dedim. Forumda gördüm, kanatlı uzmanımız da tavsiye ediyor denilmiş? Ben de kendi kullandığım metodu paylaştım aynı şey yani. Ben de sizden rica ediyorum, düzgün söylediğim bir şeyi yanlışa cekmeyin lütfen. İlk ve son kez.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hanım efendi arkadaşımız karaciğer yağlanması dediği için öyle dedim diyorum siz anlamıyorsunuz galiba. İshalini kesmek için aspur verin diyeceğim ama karaciğer yağlanması var diye tavsiye edemiyorum dedim. Forumda gördüm, kanatlı uzmanımız da tavsiye ediyor denilmiş? Ben de kendi kullandığım metodu paylaştım aynı şey yani. Ben de sizden rica ediyorum, düzgün söylediğim bir şeyi yanlışa cekmeyin lütfen. İlk ve son kez.
Şöyle açıklayayım o zaman daha net olsun
Sağlık bilginiz yok, üretici değilsiniz, veteriner veya tekniker de değilsiniz,
Lütfen her konunun altına yorum yapmayın
Kendi kuşunuzu baz alıp her konuda yorumunuz var,
Size verilen ilaç sizin kuşunuz içindir, kendi ilaçlarınızı ve takviyelerinizi önermeyin
Size son uyarım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt