• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Böbrek hastalığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Kuşumda böbrek hastalığından şüpheleniyorum dışkıları normal görünüyor ve toplu halde ancak dışarı çıkarınca farkediyorum su gibi şeffaf dışkı yapıyor sürekli benim bu durumda ne yapmam gerekir? Zeolit tozu satın aldım şu anda yolda onu kullanmayı düşünüyorum meyve sebze vs yasak mı? Kuşum çok seviyor önlem olarak ne yapmam gerekir beni bilgilendirebilir misiniz bu konuda deneyimi olanlar🙏 (dışkı fotosu koyamadım gözükmediği için kafes tabanında, yeşil ve beyaz kısmı toplu halde ama çok sulu oluyor etrafı, sadece su gibi dışkı şeffaf.) ayrıca takviye de kullanıyorum aralıklı olarak entrobac, gervit, d3, bt amin forte, calcilux versele laga, multavit versele laga. Yem versele laga.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yani şeffaf bir leke bırakıyor doğru mu?

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Çok su içiyorsa yaz aylarında olur bir de meyve veya sebze çok tüketiyorsa ondan da olabilir. Halsizlik, yem yememe var mı?
Yok yem çok iyi yiyor meyvesini sebzesini de yiyor halsizlik de yok dışkı sadece su gibi ve yağlanma problemi var alakalı olabilir mi bilmiyorum

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yok yem çok iyi yiyor meyvesini sebzesini de yiyor halsizlik de yok dışkı sadece su gibi ve yağlanma problemi var alakalı olabilir mi bilmiyorum
Evet yağlanma problemiyle alakalı olabilir, karaciğer için ilaç kullanıyor musunuz?

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Evet yağlanma problemiyle alakalı olabilir, karaciğer için ilaç kullanıyor musunuz?
Hayır hiç bir ilaç kullanmadım ama zeolit kullanmayı düşünüyorum iyi gelir mi? Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz meyve sebze vs keseyim mi vermeyi veya verdiğim takviyelerden kesmem gereken var mı? Böbrek rahatsızlığı nasıl düzelir yada kötüleşmemesi için ne yapabilirim

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hayır hiç bir ilaç kullanmadım ama zeolit kullanmayı düşünüyorum iyi gelir mi? Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz meyve sebze vs keseyim mi vermeyi veya verdiğim takviyelerden kesmem gereken var mı? Böbrek rahatsızlığı nasıl düzelir yada kötüleşmemesi için ne yapabilirim
Zeolit tozunun bir zararı yok sindirime de iyi gelir. Ancak ben böbrekle alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Karaciğerde meyve ve sebze, yemle birlikte güzel bir diyet uygulayabilirsiniz. Karaciğer için sedochol veya avı chol temin edebilirsiniz. Üç gün boyunca entrobac probiyotik kullanın ondan sonra tekrar bakalım :)

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Bu şekilde yaptı şu anda, teşekkürler yardımcı olduğunuz için 🙏 kullanıp yeniden buraya yazarım ozaman durumu

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Böbrek rahatsızlığı olduğuna nasıl kanaat getirdiniz. Her sulu dışkıya böbreklerde sorun vardır diyemeyiz. Demet ablanın dediği gibi attığınız dışkının belirleyiciliği olmaz. Şuan geceden yatmadan önce tabana beyaz peçete serip sabah bakın geceki dışkılara.

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Böbrek rahatsızlığı olduğuna nasıl kanaat getirdiniz. Her sulu dışkıya böbreklerde sorun vardır diyemeyiz. Demet ablanın dediği gibi attığınız dışkının belirleyiciliği olmaz. Şuan geceden yatmadan önce tabana beyaz peçete serip sabah bakın geceki dışkılara.
Diğer kuşuma göre çok sulu dışkılıyor bu yüzden biraz araştırdım ve karşıma çıkan şey bu oldu tamam o şekilde yapacağım

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Diğer kuşuma göre çok sulu dışkılıyor bu yüzden biraz araştırdım ve karşıma çıkan şey bu oldu tamam o şekilde yapacağım
Bir süre sebze ve meyveyi kesin. Karaciğer sorunu olmasaydı aspur verin diyecektim ama onda da çok yağ var. Normal yemini yiyor değil mi eminsiniz?

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Bir süre sebze ve meyveyi kesin. Karaciğer sorunu olmasaydı aspur verin diyecektim ama onda da çok yağ var. Normal yemini yiyor değil mi eminsiniz?
Ölçülü veriyorum her gün yemliği komple doldurmuyorum yoksa çokça yiyor sürekli, yağlanma problemi geçsin diye spor da yapıyor sebze meyve de bolca yiyor aslında sebze vermiyordum 3-4 gündür ama yine böyle probiyotik de kullanıyoruz ama aynı. Dışkı yapınca onu atacağım hemen

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aspur da yağ %2 dir, kanaryalar aspur içerikli beslenir bu yüzden çok fit olurlar, muhabbet kuşları aspur sever çünkü çok çabuk kırılır kabuğu, karbonhidrat ve protein oranı yüksek yağ oranı düşüktür

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşumda böbrek hastalığından şüpheleniyorum dışkıları normal görünüyor ve toplu halde ancak dışarı çıkarınca farkediyorum su gibi şeffaf dışkı yapıyor sürekli benim bu durumda ne yapmam gerekir? Zeolit tozu satın aldım şu anda yolda onu kullanmayı düşünüyorum meyve sebze vs yasak mı? Kuşum çok seviyor önlem olarak ne yapmam gerekir beni bilgilendirebilir misiniz bu konuda deneyimi olanlar🙏 (dışkı fotosu koyamadım gözükmediği için kafes tabanında, yeşil ve beyaz kısmı toplu halde ama çok sulu oluyor etrafı, sadece su gibi dışkı şeffaf.) ayrıca takviye de kullanıyorum aralıklı olarak entrobac, gervit, d3, bt amin forte, calcilux versele laga, multavit versele laga. Yem versele laga.
Kuşunuzun kafes tabanina beyaz peçete serin bekleyin dişli biriksin bize yollayin.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Aspur da yağ %2 dir, kanaryalar aspur içerikli beslenir bu yüzden çok fit olurlar, muhabbet kuşları aspur sever çünkü çok çabuk kırılır kabuğu, protein oranı yüksek yağ oranı düşüktür
aspurda yağ düşük ama aspurlu yem yiyince neden kilo alıyorlar kuşlar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt