• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Biz De Forpusçu Olduk

reverse

Aktif Üye
Herkese merhaba, geçen hafta sahiplendiğimiz bir forpusla biz de aranıza katıldık.
Öncelikle hoşbulduk.
7 yaşında oğlum bir tanıdıkta muhabbet kuşuyla biraz oynadı ve bu onu çok mutlu etti. Bu sebeple biz de bir kuş sahiplenmek istedik. İlk düşündüğüm bir sultan papağanı idi ama biraz araştırınca forpusları gördüm ve ilgimi çok çekti.
Bir üreticiye denk geldim ve kendisinin 40-45 günlük civarinda dediği bir yavru erkek forpus sahiplendik.

Başlığı açma sebebim biraz tanışma biraz da yorumlarınızı almak mümkünse.

İlk sorum ekleyeceğim fotoğraftan anlaşılır mı bilmem, kuş denildiği gibi yavru mu?
Bir sorum da, en iyisi olsun mantığıyla gidip versele laga big parakeets yemini aldım. Ancak bu hayvan bu yemdeki ay çekirdeklerini yemiyor. Yem kabını alıp hafif sallayıp çekirdeklerin yukarı toplanmasını sağlayıp yemlikten çıkarıyorum. Bu da hacmen azımsanmayacak bir miktar yemin çöpe gitmesi demek.
Piyasada forpus için özel hazırlanmış karışım yemler var fakat açık yem alma konusuna sıcak bakmadığım için tercih etmedim.
Zamanla bu çekirdekleri yemeye alışır mı?
Başka bir yeme mi geçmeliyim?
Yoksa bir miktar yemin çöp olmasını göze alıp bu şekilde devam mı etmeliyim?

Bu arada bahsettiğim yemin yanı sıra, kalamar kemiği, gaga taşı, kum, arada meyve sebze, entrobac, gerwit vitamin ve bt-amin veriyorum. Bir de yumurtalı mama yaptım ama ilgilenmedi.

Namı diğer TORO :

IMG_20240513_171143~2.jpgIMG_20240515_075814.jpg

reverse

Aktif Üye
mamaist. com da özel karışım yem alabilirsiniz. Yemleri de çok güzel bende kullanıyorum. @Şehmus BAKIR hocamız yardımcı olur size.
Evet oradan alışverişim oldu. Şehmus bey de sağolsun sorularımı yanıtladı. Orada o yemi de gördüm aslında ama aynı miktarda çekirdek o yemde de var. Belki zamanla yemeye alışır, bilemiyorum.

Yoda

Aktif Üye
Merhaba, tüyü kadar ömrü olsun. 😄 Bence denildiği gibi yavru görünüyor. Siz sahiplenene kadar muhtemelen küçük ve kırılması kolay tohumlarla beslendi sadece. Bu yüzden çekirdek biraz yabancı geliyor olabilir. Yemliğinde mutlaka olsun, kendisi zamanla alışıp yemeye başlar. Yine de favorisi kenevir tohumu olur diye düşünüyorum. 😄 Yem için hangi markayı seçtiniz?

reverse

Aktif Üye
Merhaba, tüyü kadar ömrü olsun. 😄 Bence denildiği gibi yavru görünüyor. Siz sahiplenene kadar muhtemelen küçük ve kırılması kolay tohumlarla beslendi sadece. Bu yüzden çekirdek biraz yabancı geliyor olabilir. Yemliğinde mutlaka olsun, kendisi zamanla alışıp yemeye başlar. Yine de favorisi kenevir tohumu olur diye düşünüyorum. 😄 Yem için hangi markayı seçtiniz?
Teşekkürler.
Umarım dediğiniz gibi olur. Zamanla yiyecekse şimdilik çöpe atmaya devam etmemde sorun yok.
Yemi versele laga big parakets aldim. Ayrıca yemliğe her seferinde yüzde 25 kadar kenevir tohumu ekliyorum.👍

Yoda

Aktif Üye
Teşekkürler.
Umarım dediğiniz gibi olur. Zamanla yiyecekse şimdilik çöpe atmaya devam etmemde sorun yok.
Yemi versele laga big parakets aldim. Ayrıca yemliğe her seferinde yüzde 25 kadar kenevir tohumu ekliyorum.👍
Maşallah yarasın Toro'ya. 😄 Ayrıca tüy dönemi ve Entrobac verdiğiniz günlerde kullanmak için yulaf içi temin edebilirsiniz. Haftada bir gün bir tatlı kaşığı vermeniz yeterli olur.
Tabanda kullandığınız malzeme dışkıları çabuk kurutur. Bazen dışkı takibi yapmak önemlidir. Her gün olmasa da en azından üç günde bir kuşun en çok durduğu tüneğin altına kağıt ya da peçete koyup dışkıların formunu kontrol edin derim.
Önceki mesajımda mama konusuna da değinmemişim. Önce biraz kuşunuzu sebzelere meyvelere alıştırın. Daha sonra sevdiği besinleri yumurta mamasına karıştırıp verdiğinizde seve seve yer mutlaka. 😄

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yem için whatsap hattımızdan ulaşırsanız birlikte yiyeceği tohumlardan yem karışımı hazırlayabiliriz😊Toro çocuk daha yavru olduğu için gagadişleri zamanla güçlendikce çekirdek kıracaktır bu süreçte önerim çekirdeksiz bir karışım yapalım ve ayrıca biraz da çekirdek temin edin menü olarak ayrıca veriniz👍

reverse

Aktif Üye
Yardımlarınız ve değerli yorumlar için teşekkürler. Elimdeki bu yem paketinin bitmesine yakın mutlaka sizinle iletişime geçeceğim Şehmus bey.

Burak Yıldırım

Yeni Üye
Herkese merhaba, geçen hafta sahiplendiğimiz bir forpusla biz de aranıza katıldık.
Öncelikle hoşbulduk.
7 yaşında oğlum bir tanıdıkta muhabbet kuşuyla biraz oynadı ve bu onu çok mutlu etti. Bu sebeple biz de bir kuş sahiplenmek istedik. İlk düşündüğüm bir sultan papağanı idi ama biraz araştırınca forpusları gördüm ve ilgimi çok çekti.
Bir üreticiye denk geldim ve kendisinin 40-45 günlük civarinda dediği bir yavru erkek forpus sahiplendik.

Başlığı açma sebebim biraz tanışma biraz da yorumlarınızı almak mümkünse.

İlk sorum ekleyeceğim fotoğraftan anlaşılır mı bilmem, kuş denildiği gibi yavru mu?
Bir sorum da, en iyisi olsun mantığıyla gidip versele laga big parakeets yemini aldım. Ancak bu hayvan bu yemdeki ay çekirdeklerini yemiyor. Yem kabını alıp hafif sallayıp çekirdeklerin yukarı toplanmasını sağlayıp yemlikten çıkarıyorum. Bu da hacmen azımsanmayacak bir miktar yemin çöpe gitmesi demek.
Piyasada forpus için özel hazırlanmış karışım yemler var fakat açık yem alma konusuna sıcak bakmadığım için tercih etmedim.
Zamanla bu çekirdekleri yemeye alışır mı?
Başka bir yeme mi geçmeliyim?
Yoksa bir miktar yemin çöp olmasını göze alıp bu şekilde devam mı etmeliyim?

Bu arada bahsettiğim yemin yanı sıra, kalamar kemiği, gaga taşı, kum, arada meyve sebze, entrobac, gerwit vitamin ve bt-amin veriyorum. Bir de yumurtalı mama yaptım ama ilgilenmedi.

Namı diğer TORO :

Ekli dosyayı görüntüle 64310Ekli dosyayı görüntüle 64311
Gruba hoşgeldiniz.Tüyü kadar uzun ömrü olsun maşallah 😁 bende bu önümüzdeki ay sahipleneceğim 2 3 aylık erkek bir forpus aranıza yakın zamanda katılacağız 😂 üretici bakacağım yakın zamanda Şehmus bey eskiden forpus üretiyormuş ondan sahiplenmek isterdim ama üretime ara vermiş.

reverse

Aktif Üye
Gruba hoşgeldiniz.Tüyü kadar uzun ömrü olsun maşallah 😁 bende bu önümüzdeki ay sahipleneceğim 2 3 aylık erkek bir forpus aranıza yakın zamanda katılacağız 😂 üretici bakacağım yakın zamanda Şehmus bey eskiden forpus üretiyormuş ondan sahiplenmek isterdim ama üretime ara vermiş.
Evet ben de sorduğumda öyle demişti Şehmus bey. Umarım siz de sağlıklı bir yavru bulup sahiplenirsiniz.🙏

Üst Alt