• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

bitlendi ve kırmızılık

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
az önce yanıba gittim 5 tane bit saydım üzerinde hareket eden
Bence zaman kaybetmeden daha önce yazdığım mesajdaki tüm adımları uygulayınız. Alta tekrar mesajımı ekliyorum

Dış parazit, canlıların kanını emerek yaşamlarını sürdüren bit, kene, pire gibi canlılar

Herhangi bir veterinerden ivomec gibi sonu mec mac la biten, ivermektin içerikli ilacı, enkjektöre çektirip alalım. Fiyatı ucuzdur. Kuşun ense tüylerini aralayıp deriye gelecek şekilde 1 damla damlatalım. Tüyleri kapatıp biraz ovalayalım. 15 gün sonra ay ı şekilde 1 doz daha yapalım. 3-4 gün banyo yapmasın. İlaç olan enjektörü buzdolabına koyun. 3 ay aralıklarla tekrar dozu yapılacak

Tüm kafes malzemeleri, tünekleri, yemlikleri, sulukları 1litre suya 1 ml sebacil oranı ile ilaçlayalım. Suluk, yemlik gibi şeffaf ekipmabları 5 dk bekletip çok iyi şekilde durulayın. Kafes, tünekler vs balkonda sebacilli şekilde 2 saat kalsın. Tül varsa sebacilleyip 60 derecede yıkayın. Ayrıca kafes tababına, kıyıya köşeye, kuş üstüne doğal, mikro çıkıntılı bir tür mineral olan lcs3 serpiştirebilirsiniz. Bitlerin kabuğunu çizip ölmesine sebep olur. Kuşun yemesinde, yalamasında sakınca yoktur ama yine de gözüne gelmesin

erenbabakral

Yeni Üye
Herhangi bir veterinerden, enjektöre çektirerek anında ve uygun fiyata alabilirdiniz aslında. Neden internetten sipariş veriyorsunuz? Sebacilsiz bitlerden kurtulmak uzun sürer.
şuanda siparişi iptal edebiliyorum birde sebacil çok pahalı maalesef alamıyorum o yüzden ve veterinere durumu nasıl anlatmalıyım ? tek demem gereken kuşumds bit var ve enjektöre sebacil çekilmesini mi istemeliyim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
şuanda siparişi iptal edebiliyorum birde sebacil çok pahalı maalesef alamıyorum o yüzden ve veterinere durumu nasıl anlatmalıyım ? tek demem gereken kuşumds bit var ve enjektöre sebacil çekilmesini mi istemeliyim
Dış parazit iyaptırmak istiyorum demeniz yeterli. Sebacil enjektöre çekilmez. Kafes ekipmanlarını dezenfekte edip sıkıp bitin yayılmasını engellemeniz için.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Aynen, dış parazit ense damlası için vilmectin, ivomec almak istiyorum 1 enjektör kadar diyeceksiniz. Zaten 3 ayda 1, 1 damla enseye yapılacak

Sebacili de ya minik cam bir şişeye böler ya da enjektöre çekip verir. 1 litreye 1 ml kullanacaksınız. 5 ml alsanız 5 uygulama için fazla fazla yeter. Buzdolabında saklayın sonrasında

erenbabakral

Yeni Üye
Aynen, dış parazit ense damlası için vilmectin, ivomec almak istiyorum 1 enjektör kadar diyeceksiniz. Zaten 3 ayda 1, 1 damla enseye yapılacak

Sebacili de ya minik cam bir şişeye böler ya da enjektöre çekip verir. 1 litreye 1 ml kullanacaksınız. 5 ml alsanız 5 uygulama için fazla fazla yeter. Buzdolabında saklayın sonrasında
kuşumun ensesini vilmectinledim ve kafesini sirkeli suyla yıkayıp duruladım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
kuşumun ensesini vilmectinledim ve kafesini sirkeli suyla yıkayıp duruladım
Sirkeli su, bitleri öldürmez. Daha önce dediğim gibi sebacille ilaçlamak lazım ekipmanları. Bit sıkıntınız uzun sürer. Devamlı yumurtadan yeni bitler çıkar. Ayrıca vilmektini 15 gün sonra enseye 1 daha damlatın. Sonrasında 3 ayda 1 tekrarlayın

erenbabakral

Yeni Üye
Sirkeli su, bitleri öldürmez. Daha önce dediğim gibi sebacille ilaçlamak lazım ekipmanları. Bit sıkıntınız uzun sürer. Devamlı yumurtadan yeni bitler çıkar. Ayrıca vilmektini 15 gün sonra enseye 1 daha damlatın. Sonrasında 3 ayda 1 tekrarlayın
tahta bir kafes gelecek.Ekipmanların tamamını değiştirsem bit sorunu düzelir mi

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
tahta bir kafes gelecek.Ekipmanların tamamını değiştirsem bit sorunu düzelir mi
Tahta kafes, bit için daha kötü olur. Saklanabilecekleri bir çok oyuklar bulurlar. 1 enjektör sebacil işinizi görebilecekken, bu kadar işi uzatmak neden? Size verebileceğim tüm tavsiyeleri verdim. Gerisi size kalmış. Geçmiş olsun

Üst Alt