• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Bit, Pire, Parazitten korunalım

cosmiclatte

Yeni Üye
Merhaba herkese🌸
Evdeki minik dinozorlarımız bit pire parazit gibi çeşitli yaratıkların istilasına uğrayabiliyor ve canları yanarken acil tedavi uygulanıyor.

Bu başlığı açma sebebim, bu durumlar oluşmadan kuşlarımızı koruma yöntemlerini konuşalım; temizlik ve yıl içinde hastalık olmadan kullanacağımız ense damlası gibi uygulamalarla ilgili. kedi köpek gibi canlarda görüyoruz bu tür uygulamaları. kuşlarımız için de yapabileceklerimiz nelerdir?
-apex, vilmectin gibi gibi çeşitli uygulamalar var kim hangisini neden kullanıyor ve öneriyor?
-bitten koruyan parazitten de korur mu?
-sprey uygulamalar solunuma zarar verir mi?

kimler neler yapıyor konuşalım paylaşalım 🐦🧿🌸

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
•Vilmectin,Zimec,Avromec,Baymec bunlardan biri kullanılabilir.
•Parazitler için ense damlası yapılır.Dış parazitler;bit,pire,kene vs.dir iç parazit(akarlar) için de bu uygulamayı yaparsınız.
•Sağlık için hijyene dikkat etmeniz lazım.Kafesi ve kafes içi ürünleri sirkeli su/virkons ile dezenfekte etmelisiniz.Tahta olan ürünleri ocakta tütsülemeniz gerekir veya 200°de fırınlamanız.
•Petshop ürünleri olan "bit/pire spreyleri" derilerini tahriş eder,sprey formda olmalarından dolayı gözlerine,burunlarına kaçabilir.Zamanla göz hasarı,gözde kızarıklık,solunumda zorlanma olabilir.Derileri tahriş olacağından daha çok kaşırlar ve yara olur.
Kısaca parazitler için saydığım ürünler kullanılabilir.Vilmectin 6 ayda bir tekrarlanır.Diğerlerinin sıklığı daha azdı hatırlamıyorum şu anda.Ben vilmectin kullanıyorum ve hijyene dikkat ediyorum🌸

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
•Vilmectin,Zimec,Avromec,Baymec bunlardan biri kullanılabilir.
•Parazitler için ense damlası yapılır.Dış parazitler;bit,pire,kene vs.dir iç parazit(akarlar) için de bu uygulamayı yaparsınız.
•Sağlık için hijyene dikkat etmeniz lazım.Kafesi ve kafes içi ürünleri sirkeli su/virkons ile dezenfekte etmelisiniz.Tahta olan ürünleri ocakta tütsülemeniz gerekir veya 200°de fırınlamanız.
•Petshop ürünleri olan "bit/pire spreyleri" derilerini tahriş eder,sprey formda olmalarından dolayı gözlerine,burunlarına kaçabilir.Zamanla göz hasarı,gözde kızarıklık,solunumda zorlanma olabilir.Derileri tahriş olacağından daha çok kaşırlar ve yara olur.
Kısaca parazitler için saydığım ürünler kullanılabilir.Vilmectin 6 ayda bir tekrarlanır.Diğerlerinin sıklığı daha azdı hatırlamıyorum şu anda.Ben vilmectin kullanıyorum ve hijyene dikkat ediyorum🌸
+1👍 gerekli herşeyi yazmış hilye kardeşim 😊

Üst Alt