• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Birden fazla kuşa bakmak zor mu?

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Evet evet ben şimdi küçük küçük doğrayıp meyve sebze veriyorum yarısından çoğu boşa gidiyor :ROFLMAO:
Bir şey sorabilir miyim bir de şuan muhabbet kuşum tüy değişim döneminde kafasında kapsüller var yeni aldığım için bana tam anlamıyla guvenmiyor. Kendide başında ki kapsülleri çıkartmayi deneniyor. Yani acı çekmesini istemiyorum ama benden de uzaklaşmasını istemiyorum o yüzden ben kapsülleri kırmayı deneyemiyorum suanlik. Ne yapabilirim bunun için
Yeni kuşunuz hayırlı olsun. Normalde tüy değişiminde sizin fiziki olarak tutup kapsül patlatmanıza gerek yok. Onlar kendi olgunlaşır patlar. Hatta tam olmamış tüye müdahale etmek benim fikrimce o kadar iyi bir şey değil. Ama bu dediğim bana göre. Belki de bir şey olmuyor.

Sizin yapabileceğiniz en iyi ley tüy dönediminde bt amin forte gibi bir b vitamini kompleksi kullanmak ve kuşunuzu üşütmeden ona banyo vermek. B vitamini sağlıklı tüy çıkarabilmesi için ekstra destek verir. Banyo ise deriyi yumuşatır, kaşıntıyı azaltır kuştaki.

Sati

Tutkulu
Merhabalar,
Konuda fikrimi şu şekilde beyan etmek isterim.
Şu an hali hazır da 8 yetişkin, 3 takım yumurtalı ve 2 adet 3 aylık bebelerim mevcut,
İlk etapta oda da bakıyordum, şu an cam balkondayız ve eklediğim resimde 3 katlı şekilde kafesler ile çok rahat etmekteyiz.
Daha önce masadaydılar, tüyleri yem kabukları masada birikiyordu, görseldeki vaziyette hiçbir sorun olmuyor.
@Semiha S. hocam ım da tavsiyesi ile bir kova su ile yerin temizligi de çok kolay oluyor.

Çok kuşa bakmanın maliyeti ayrı bir boyut ama bence bir sıkıntı söz konusu değil, mama biraz fazla hazırlıyorum o kadar.
1761556232478.png

sarahght

Yeni Üye
Yeni kuşunuz hayırlı olsun. Normalde tüy değişiminde sizin fiziki olarak tutup kapsül patlatmanıza gerek yok. Onlar kendi olgunlaşır patlar. Hatta tam olmamış tüye müdahale etmek benim fikrimce o kadar iyi bir şey değil. Ama bu dediğim bana göre. Belki de bir şey olmuyor.

Sizin yapabileceğiniz en iyi ley tüy dönediminde bt amin forte gibi bir b vitamini kompleksi kullanmak ve kuşunuzu üşütmeden ona banyo vermek. B vitamini sağlıklı tüy çıkarabilmesi için ekstra destek verir. Banyo ise deriyi yumuşatır, kaşıntıyı azaltır kuştaki.
Teşekkür ederim. Tamam o halde internette çünkü yardımcı olun şeklinde yazılar vardı. Şuan aminosal ve aminoasit vitamin kullanıyorum. Banyoyu henüz denemedim. Bana iyice alışmasını bekliyorum korkutmamak için ☺ teşekkür ederim yanıtınız için

sarahght

Yeni Üye
Merhabalar,
Konuda fikrimi şu şekilde beyan etmek isterim.
Şu an hali hazır da 8 yetişkin, 3 takım yumurtalı ve 2 adet 3 aylık bebelerim mevcut,
İlk etapta oda da bakıyordum, şu an cam balkondayız ve eklediğim resimde 3 katlı şekilde kafesler ile çok rahat etmekteyiz.
Daha önce masadaydılar, tüyleri yem kabukları masada birikiyordu, görseldeki vaziyette hiçbir sorun olmuyor.
@Semiha S. hocam ım da tavsiyesi ile bir kova su ile yerin temizligi de çok kolay oluyor.

Çok kuşa bakmanın maliyeti ayrı bir boyut ama bence bir sıkıntı söz konusu değil, mama biraz fazla hazırlıyorum o kadar.
Ekli dosyayı görüntüle 95809
Çok mantıklı, ben henüz o kadar kuş düşünmüyorum tabii. Sadece konur papağanı almak istiyorum yanına normalde onu alacaktım fakat bu gördüğüm kuş kalbime dokundu o yüzden onu almıştım öncesinde. Demek ki emekle her şey olabiliyormuş

Üst Alt