• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Makale Bir kafeste kaç muhabbet kuşu olmalı?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Kafes boyutuna (ölçüsüne) göre muhabbet kuşu sayısı:

35×20 kafes boyutuna 1 muhabbet kuşundan fazla olmamalı.
45×30 kafes boyutuna 2 muhabbet kuşu olabilir. Ancak 2 kuş için ideali 60×45'dir.
60×45 kafes boyutuna 2-4 muhabbet kuşuna kadar bakılabilir. Ancak önerim ayrı kafeslerdir.

UNUTMAYIN!!

Baktığınız kuşların sayısına göre bakımını da arttırmalısınız. Bakımını yapamayacaksanız kuş almamalısınız. Eğer bakmıyorsanız, kuşu başka birisine sahiplendiriniz.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evet çok lazımdı teşekkür ederiz kardeşim 😊
Ahaha açıklama harika olmuş bakmiycaksan o hayvanin huzurunu bozma belki daha iyi bakacak birisi alacak 👍

Eylül

Yasaklı
kimsenin fikrine karışmak istemem ama adam 2 yldır kuş besliyo dal darı ve kumun ne olduğunu bilmiyo verin o kuşları başkaları baksın:confused:
Yani aslında 1 ay öncesine kadar kalamar kemiği, dal darıyı ben de bilmiyordum açık söylemek gerekirse. Neredeyse 1,5 yıldır kuş besliyorum. Önceden bakmazdım sadece severdim ama şimdi tüm sorumlulukları kendim aldım :) Hayır yani limona dal darı uzatınca korkuyor onu ne yapacağım acaba :D Şuan mutlu bir hayat geçirdiğine kalıbımı basarım 😁

Tarık

Aktif Üye
Yani aslında 1 ay öncesine kadar kalamar kemiği, dal darıyı ben de bilmiyordum açık söylemek gerekirse. Neredeyse 1,5 yıldır kuş besliyorum. Önceden bakmazdım sadece severdim ama şimdi tüm sorumlulukları kendim aldım :) Hayır yani limona dal darı uzatınca korkuyor onu ne yapacağım acaba :D Şuan mutlu bir hayat geçirdiğine kalıbımı basarım 😁
Dal darıdan korkuyorsa yeminin arasına ufalayarak katabilirsiniz.

Ahmed

Müdavim
bence senin gibilerinin farkı öğrenmeye çalışıyo nasi dahi iyi bakabilirim diye uğrasıyo o yuzden o kişilerin arasında degilsin

yao ako

Paylaşımcı
tek kuş için kafes bence en az 35x35 olmalı 20x30 biraz az.mesela bizim kafes 30x40

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
hayır yukarıda 20x30
Demin farklıydı şimdi farklı düzelteyeyim. Sanırım internet problemi yaşıyoruz rüzgar nedeniyle elektirik yok o nedenle internette. Düzeltirim teşekkür ediyorum.

Üst Alt