• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bilen var mı? Yardımcı olur musunuz ?

Yağmur

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 4278Ekli dosyayı görüntüle 4279( nefes sorunu olan kuşumda ) ağzının içinde bir şey var ne olabilir sizce ? Hafif dili de şiş ve sarı. Dilinin yanında sarı bir şey de cıkmıs. Sag tarafta. Hem boğazı çok küçük üst gagasının içi yani boğazının üst kısmı önceden böyle değildi. Bir şey cıkmış

Son düzenleme:

Yağmur

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun. Eğer kanatlı uzmanına götürme şansınız varsa iyi olur. Yoksa eğer üstatlar yardımcı olacaktır
Daha önceden nefes hırıltı için götürdüm röntgen çekelim ama ölenilir dediler stres yapıp kalp krızı gecırır dedıler. Post acmıstım hatta. Ikı veterınerınde bır faydasını görmedik. Daha kötüye gıdıyor durumu o yüzden gerçekten ıstanbul avrupa tarafından bilen ve para odaklı olmayıp ıs odaklı yer varsa yıne gideriz

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Özelden kanatlı uzmanı bilgisi veriyorum 👍

Eylül

Yasaklı

Bu konuyu inceleyin tam emin olmamakla birlikte sanırım sorun bu Flagly veya nidazol kullanılıyor diye yazılmış bir kaç yerde araştırın konuları kuşu veterinere göstermelisiniz veya kendiniz bi şekilde tedaviye başlamalısınız kuşun durumu ciddi olabilir
Merhaba siteye link koymak yasak 😊

Yağmur

Yeni Üye
Evcil Kuşlarda Trichomoniasis bu konuyu internetten aratıp okuyun

Bu konuyu inceleyin tam emin olmamakla birlikte sanırım sorun bu Flagly veya nidazol kullanılıyor diye yazılmış bir kaç yerde araştırın konuları kuşu veterinere göstermelisiniz veya kendiniz bi şekilde tedaviye başlamalısınız kuşun durumu ciddi olabilir
Tamamdır teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Son düzenleme:

Yağmur

Yeni Üye
Evcil Kuşlarda Trichomoniasis bu konuyu internetten aratıp okuyun

Tekrardan teşekkür ederim çok faydalı bilgiler buldum sayenizde. Veterinerden ise yarın randevu aldım

yao ako

Paylaşımcı
sitede link atmak neden yasak?çok daha rahat oluyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Eylulcum rica ediyorum konuyu uzatmayalım kardeşim bu konuyu kapatmak istemiyorum çünkü kuşun durumunu takip etmemiz gerekiyor.. uyarıları mod ve yöneticiler versin karşı tarafın yanlış anlamamasi açısından anlayışınız için teşekkür ederim 👍

Yağmur

Yeni Üye
Bugün acil olarak baktırmak ıstedıgımden (çünkü asla yem yiyemiyor etrafında geziyor yemeye çalışıyor ve asla yiyemediği için) vetforma gittim (ıstanbul-akatlar/beşiktaş. 24 saat açık yer)

Ve şimdi sorundan bahsedeyim. Aşırı duyarlılıktan reaksiyona bağlı olarak çene altı şişme ve kuruma hastalığı varmış. (Daha önceden o dilinin öyle olmadığını ve iki tane veteriner hekime gittimizi ve verilen ilaçların isimlerini söyledim. Ayrıca o iki veterinerden önce ağızda sorun yoktu.zaten Gözde hanımda verilen ilaçların yan etki yapılan ilaçlar oldugunu soyledı.)
Alt gagada ödem dil agzına gömülmüş ve dilini asla oynatamıyor. Kursak sondasıyla beslemek gerekıyor. Yoğun bakım tozuyla (görsellere eklediğim 2 büyük kutular) beslenılcek.
Yani günde toplam 5 cc (1.de 1 cc veya 2cc, 2.de aynı şekilde azar azar olmak üzere) kuruma hastalıgı oldugu ıcın zeolit toz (umarım dogru yazmısımdır. O küçük kutudaki görsellerde ki. Mercimek kadar eklenilcek.) ve toz mama ile beslenilecek.
(Orada Gözde hanım gösterdi nasıl yapmam gerektiğini ama kursagıda şiş oldugu için şırınganın o metal ucu tam inmediği için o bile zorlandı.) bu sebeple yavaş yavaş ve azar azar yapılacak. Aç kalmaması için. homeopati ilacı ise Aşırı duyarlığı ödemi ağrıyı alıcak. (Görsellere ekledim. Mavi şişedeki) sabah akşam olmak üzere kullanılcak. dil testi, röntgen falan olmadıgı ıcınde önce ilaçların etkisi beklicez. Bağışıklığı güçlendirmek ilk hedef.

Son düzenleme:

Yağmur

Yeni Üye
Ayrıca o büyük kutudaki toz mamalardan bulamadım. Başka bir mama önerirse yine ekleme yaparım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gözde hocam bu konuda çok iyidir.. söylediği şekilde tedaviye başlayın iyi olacağını düşünüyorum.. beslemeyi mutlaka yapınız ve gelişmeleri bizimle paylaşırsanız seviniriz 🙏😊