• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Bıcırık hanım 1 kuluçka

Mehmet B.

Paylaşımcı
Herkeze iyi geceler çok heyecanlıyım ilk yumurtamızı yaptı bıcırık hanım birkaç sorum olucak şimdi verselaga nemli mama var suan verdigim onun haricinde yumurta havuc roka maydanoz taze ve nijer tohumu yeşilliklerden haftada bir mama veriyordum suanda extra yapmam gereken birşey var mı ve sürekli çiftleşicekler mi bu dönemde 2 günde 1 yumurta yapıcak anladıgım kadarıyla suanda yumurtaya yatıyor zaten odanın nemi az ise suanda mı yükseltmem lazım yoksa yumurta çıkış tarihlerine yakın mı ayarlamam gerek yumurta 15 günde mi çıkması gerekiyor yumurtaya farkli renklerde keçeli kalemle işaret koyayım diyorum sıkıntı olur mu yada nasıl takip etmeliyim şimdiden teşekkür ederim biraz fazla soru oldu aklıma gelen herşeyi yazdım

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Hayırlı olsun. İlk kuluçkası olduğu için yumurtaları işaretlemenizi önermem. Kendi halinde bırakın ilk kuluçkada bazı boş yumurtalar, yumurta sayıları ve yumurtlama süreleri değişkenlik gösterebilir. Yavru var ise yumurtadan çıkasıya kadar haftada 2 gün mama ve diğer günler yeşillik verebilirsiniz. Nem konusunda nem ölçer cihazı daha sağlıklı olacaktır fakat ortamın nemin düşük olduğunu düşünüyorsanız yuva altına 1 kapak su koyulabilir. Fazla rahatsız etmeden zamana bırakın.

Mehmet B.

Paylaşımcı
Hayırlı olsun. İlk kuluçkası olduğu için yumurtaları işaretlemenizi önermem. Kendi halinde bırakın ilk kuluçkada bazı boş yumurtalar, yumurta sayıları ve yumurtlama süreleri değişkenlik gösterebilir. Yavru var ise yumurtadan çıkasıya kadar haftada 2 gün mama ve diğer günler yeşillik verebilirsiniz. Nem konusunda nem ölçer cihazı daha sağlıklı olacaktır fakat ortamın nemin düşük olduğunu düşünüyorsanız yuva altına 1 kapak su koyulabilir. Fazla rahatsız etmeden zamana bırakın.
Çok teşekkürler bilgiler için 👏👏

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yuvaliga çıkım gunlerini not aldiginbir kağıt assan yeterli.

Mehmet B.

Paylaşımcı
Tekrardan merhaba bişey sorucam bıcırık hanım ilk yumurtasını yaptıgından beri yatıyor yumurtalara bugun 3 yumurta gelicek şişlık var gene sürekli içerde mama verdiğim zaman cıkıp biraz yiyor sonra içeri giriyor ve sürekli çiftleşiyorlar erkek her dışarı çıktığında çiftleşiyor herşey normal mi ilk kuluçka olduğu için yumurta kontrolü yapayım mı 1 hafta olunca? Yorgun düşmesin sürekli yatarak

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yumurtaların üzerinden 10-14 gün geçsin o zaman bakın eldiven giyerek dikkatli bir şekilde kontrol edebilirsiniz telefonunuzun flashini açın o şekilde bakın

Mehmet B.

Paylaşımcı
Birde hamgi renk yavru alabiliriz baskın gen çekinken gen okudum ama hiç bişey anlamadım malesef 🤨

Mehmet B.

Paylaşımcı
Odada 5 6 aylık erkek yavru kızışmış heralde yanındaki tüy sorunu olan dişiye kur yapmaya başladı eş yapmak istemiyorum suanda tüy sorunu olan dişi sıkıntı çıkarır mı çiftleşirlerse yuvalık falanda yok o katta ayırmak istemiyorum suanda yeni konu açmak istemedim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Odada 5 6 aylık erkek yavru kızışmış heralde yanındaki tüy sorunu olan dişiye kur yapmaya başladı eş yapmak istemiyorum suanda tüy sorunu olan dişi sıkıntı çıkarır mı çiftleşirlerse yuvalık falanda yok o katta ayırmak istemiyorum suanda yeni konu açmak istemedim
Eş tutsa bile sadece çiftleşirler sizde yuvalık takmayıp yumurtaları atarsınız sıkıntı olmaz bence

Soner

Aktif Üye
Maşallah 🧿🧿hayırlı olsun yavrularda sağlıklı bir sekilde yumurtadan çıkar ver büyürler insallah