• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beyaz dışkı

Dobymerve

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Sırtıda kabarık sanki kuyruğa doğru olan yer
Merhabalar bir muhabbet kuşumuz öldü eşine de tedavi başladık flucanla ishali var diye ama bağırıyordu eşini arıyordu o sebeple yanına es aldık ama bilmediğimizden direkt kafesine koyduk dişide yeni aldığımız erkeği hırpalıyor diye elimle yakalamak zorunda kalıyordum arada ayırmak için. Yeni geldiğinde çok canlıydı erkek kuş fakat dişiyle birlikte flucandan içti dişi iyileşti ama o durgunlaştı tedavi bitti ama suskunlaştı daha yaklaşmaya çalışmadı dişiye ve sonunda kakasi beyaza döndü artık ayrı kafesteler kaka sonra tekrar yeşile döndü ama dün akşam zavallım denge problemi yaşadı zaten aradı öne doğru gidiyor gibiydi yorgun gibi denge kaybediyordu dün ölüyor sandık ama tutum hem korkuyor benden çok elimle tutmamdan hem de denge sağlamış oldu yine düşmeden önce başını zor çevirdi bana birde gözünde akıntı vardı be sürekli uyuklar gibi ama garip şekilde o denge kayıplarından sonra bile sürekli yem yiyor ama su içmiyor az içmiş olduğum yerde ilaç önerilerini bile vermedi veterinerler resmen onlara gitmemi istiyorlar zorla ama bir önceki kuşum onlar yüzünden öldü anlayan yok

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar bir muhabbet kuşumuz öldü eşine de tedavi başladık flucanla ishali var diye ama bağırıyordu eşini arıyordu o sebeple yanına es aldık ama bilmediğimizden direkt kafesine koyduk dişide yeni aldığımız erkeği hırpalıyor diye elimle yakalamak zorunda kalıyordum arada ayırmak için. Yeni geldiğinde çok canlıydı erkek kuş fakat dişiyle birlikte flucandan içti dişi iyileşti ama o durgunlaştı tedavi bitti ama suskunlaştı daha yaklaşmaya çalışmadı dişiye ve sonunda kakasi beyaza döndü artık ayrı kafesteler kaka sonra tekrar yeşile döndü ama dün akşam zavallım denge problemi yaşadı zaten aradı öne doğru gidiyor gibiydi yorgun gibi denge kaybediyordu dün ölüyor sandık ama tutum hem korkuyor benden çok elimle tutmamdan hem de denge sağlamış oldu yine düşmeden önce başını zor çevirdi bana birde gözünde akıntı vardı be sürekli uyuklar gibi ama garip şekilde o denge kayıplarından sonra bile sürekli yem yiyor ama su içmiyor az içmiş olduğum yerde ilaç önerilerini bile vermedi veterinerler resmen onlara gitmemi istiyorlar zorla ama bir önceki kuşum onlar yüzünden öldü anlayan yok
Dışkı resmini görebilir miyiz? Bir de videosunu çekip streamble.com üzerinden atarsanız sevinirim 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Video çok kısa biraz daha uzun olsun genel halini net görelim 🌸

Dobymerve

Aktif Üye
Suan beyazı tekrar başladı ama bembeyaz olmuştu ilk stresten olduğunu düşünmüştüm ya da ilaçlı su ve sarımsaklı kür kullandık diğerine üst üste o da içti ama diğeri iyileşti bununda diskisi kur ilaç vs bitince beyazlamaya başladı ve streslendi diğeri dövünce arttı sanki ama tabi başka bir şey de olabilir emin değilim kuşçunun gözüne sürdüğü şeylerle göz akıntısı durdu ama hala uykuya daliyor gibi onla konuşurken

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba geçmiş olsun, dışkılar açlık dışkısı
Karnını doyurun iyce ne seviyorsa verin ve tekrar dışkılarını paylaşın

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Sarımsaklı su vermeyin, floraı bozar ondan dolayı muhtemelen probiyotik verin 3 gün üst üste, bir de Demet ablamın dediği gibi ne seviyorsa verin yesin 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kilosu fazla ama yine de daldari vereyim hastayken bile yiyor gibi ama yeminden fazla yemedi sanki deneyeyim teşekkürler
Kilo fazla ise diyet yeme dönün, meyve vermeyin, haftada 2 gün sebze verin, kanatlıoil devedikeni tohumu unu alın yemine azıcık serpin 🙏

Dobymerve

Aktif Üye
Sarımsaklı su vermeyin, floraı bozar ondan dolayı muhtemelen probiyotik verin 3 gün üst üste, bir de Demet ablamın dediği gibi ne seviyorsa verin yesin 🙏
Ya verdim yine daldari dünde vardı ara ara aldim kilosu fazla dedi kuşçu stresli diye diğer kuşla daldari kızıldari yedi kilo aldı yine deniyorum dün kötü diye limonlu su vermiştim hala o var o sebeple suyu değişip suan yoğurt katsam azıcık bir şey olur mu probiyotik yokta

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ya verdim yine daldari dünde vardı ara ara aldim kilosu fazla dedi kuşçu stresli diye diğer kuşla daldari kızıldari yedi kilo aldı yine deniyorum dün kötü diye limonlu su vermiştim hala o var o sebeple suyu değişip suan yoğurt katsam azıcık bir şey olur mu probiyotik yokta
Limonlu su da vermeyin o da bağırsağı bozar entrobac probiyotik öneririm, yoğurt olmaz laktoz intoleransı varsa daha kötüye gider, yulaf varsa kuşlar için olan ondan verin 🙏

Dobymerve

Aktif Üye
Kilo fazla ise diyet yeme dönün, meyve vermeyin, haftada 2 gün sebze verin, kanatlıoil devedikeni tohumu unu alın yemine azıcık serpin 🙏
Bu kuşlar aslında ailemin ben pek bilmiyorum meyve sebze yiyorlar diye denedim ama hiç suratına bakmadılar annem sanırım yeme alistirmis sade diyet yemi de araştıracam ama hasta gibi ya yemeyip hastalanır diye korkuyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz mamaist whatsapp hattından Şehmus hocamıza yazın o size güzel bir diyet listesi hazırlasın 🙏

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yoğurt, sarımsak, limon sirke bunlar bağırsak florasını bozar tüm iyi bakteriyi söker atar ishal yapar, dışkılar bu yüzden cıvık
Vermeyin yem ve vitamin harici bişey
Varsa yulaf verin doğal probiyotiktir

Dobymerve

Aktif Üye
Limonlu su da vermeyin o da bağırsağı bozar entrobac probiyotik öneririm, yoğurt olmaz laktoz intoleransı varsa daha kötüye gider, yulaf varsa kuşlar için olan ondan verin 🙏
Aspur yulaf mı onu pek beğenmedi entrobacı da petshoplarda bulamadım resmen veteriner bana daha ilacı sormadan aradığın ilaçlar bende yok dedi kus ilaçları sattığı halde kuşu ısrarla götürmemi istiyor galiba ama hem uzak hem korkuyorum ellerinde kaliyor petshoptan başka alsam olur mu

Üst Alt