• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Beslenme ile ilgili yardım..

sebottendorf58

Yeni Üye
Arkadaşlar merhabalar beslenme ile ilgili 2 sorum olacak;

1-) 9 aylık Sultan papağanım küçük parçalara böldüğüm elma,ceviz,mangoyu yemedi.Yedirmek için ne yapabilirim ?

2-)Elime alıştırmak için nerdeyse hergün daldarı kullanıyorum bunun kuş için bir zararı var mıdır ?

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Cevizi genelde kendileri ellerine alıp yiyorlar, belki karıştırarak verilmesini sevmemiş olabilir.

Elma, mango vb. meyveleri şeker içerikleri dolayısıyla çok sık vermemekte fayda var. (ne sıklıkta verdiğinizi bilmeden yazıyorum)
Daha ziyade sebze destekli bir beslenme daha iyi olabilir. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler; karalahana, karnabahar, brokoli, bunun dışında havuç A vitamini açısından faydalıdır, kapya biberi de severek yerler.

Alıştırma konusu; kuşunuz yeni mi geldi size; eğer öyleyse her birinin farklı alışkanlıkları rutinleri olabilir, belki çok küçük parçalar halinde sunulmasını sevmemiş olabilir, daha iri parçalar olarak da deneyebilirsiniz.

sebottendorf58

Yeni Üye
Cevizi genelde kendileri ellerine alıp yiyorlar, belki karıştırarak verilmesini sevmemiş olabilir.

Elma, mango vb. meyveleri şeker içerikleri dolayısıyla çok sık vermemekte fayda var. (ne sıklıkta verdiğinizi bilmeden yazıyorum)
Daha ziyade sebze destekli bir beslenme daha iyi olabilir. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler; karalahana, karnabahar, brokoli, bunun dışında havuç A vitamini açısından faydalıdır, kapya biberi de severek yerler.

Alıştırma konusu; kuşunuz yeni mi geldi size; eğer öyleyse her birinin farklı alışkanlıkları rutinleri olabilir, belki çok küçük parçalar halinde sunulmasını sevmemiş olabilir, daha iri parçalar olarak da deneyebilirsiniz.
Alıştırırken sürekli daldarı vermemin bir sakıncası var mı ?

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Alıştırırken sürekli daldarı vermemin bir sakıncası var mı ?
Hayır ama ödül olarak kullanıyordum ben bir ara kendime çağırmak için öğrendi şimdik hep geliyor elime çağırınca şuanda da kafesine asıp veriyorum. Meyve ve sebzeler sulu olduğu için bazen yemiyorlar ıslak şeyleri ben güneşte kurutup veriyordum. Çerezleri kendi isteğine bağlı ama alıştırırsanız çok iyi olur çiğ olarak verin sakın kavrulmuş ısıl işlem görmüş çerezleri vermeyin.

Üst Alt