• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ben kimim? :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok Teşekkür ederim Ustam yavaş yavaş oturtmaya çalışıyorum boş oldukca inşallah Ramazan girdi araya yoksa bitirirdim şimdiye geç olsun güç olmasın diyorum:) temiz havayıda günlük 1 2 saat orda olurum muhtemelen kapısını açarım öyle hava girişi olur uygun olur mu
Eğer imkanın varsa küçük bir fanı tersten tak ustam ve zaman ayarlayaci takarsın böylece işi sağlama almış olursun 😉 hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah 😊🤲

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Çok anlamam ama dışardan temiz havayı içeri içerden kirli havayı dışarı veriyor diye biliyorum ustam :) 1500m3/h yazıyor üstünde 100 w 0.5 Amper
Konusu aslında burası değil ama ben 15 lik fanı 15 m2 yere az buldum. Sonra nemin yükselmesi ve içerideki havanın kalitesi konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bizim 2 kümesimiz var. Evin bir odasındaki kümes 10 m2. 25 lik fan kirli havayı çeker, 12 lik fan temiz hava verir. Aşağı kümeste kuş sayısı daha fazla. Orası da 5 m2. 2 adet kirli hava çeken fan, biri boru tipi 15 lik, diğeri 10 luk, temiz hava veren fan da 15 ya da 12 lik. Boru tipi kirli hava fanı, kümesi üstten pvc boru ile dolaşır
Aşağı kümesin kurulum aşaması: sonradan büyük salmalar geldi
Ekli dosyayı görüntüle 43950Ekli dosyayı görüntüle 43952

Muhabbet0606

Yeni Üye
Konusu aslında burası değil ama ben 15 lik fanı 15 m2 yere az buldum. Sonra nemin yükselmesi ve içerideki havanın kalitesi konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bizim 2 kümesimiz var. Evin bir odasındaki kümes 10 m2. 25 lik fan kirli havayı çeker, 12 lik fan temiz hava verir. Aşağı kümeste kuş sayısı daha fazla. Orası da 5 m2. 2 adet kirli hava çeken fan, biri boru tipi 15 lik, diğeri 10 luk, temiz hava veren fan da 15 ya da 12 lik. Boru tipi kirli hava fanı, kümesi üstten pvc boru ile dolaşır
Aşağı kümesin kurulum aşaması: sonradan büyük salmalar geldi
Ekli dosyayı görüntüle 43950Ekli dosyayı görüntüle 43952
Çok güzel sistem inşallah zaman geçtikçe bende yaparım böyle şuan için ozamn temiz hava, veren bir fan daha eklemem lazım doğru mu anlamadım Şuan ki bendeki kirli havayı alıyor temiz hava vermiyor

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Çok güzel sistem inşallah zaman geçtikçe bende yaparım böyle şuan için ozamn temiz hava, veren bir fan daha eklemem lazım doğru mu anlamadım Şuan ki bendeki kirli havayı alıyor temiz hava vermiyor
Evet. Şehmus beyin dediği gibi temiz hava için fanı ters takacaksınız. Aslında sistemi gözünüzde büyütmeyin. Kolay kuruluyor. Odayı kafes üstünden baştan başa geçen su borusuna, kafeslere denk gelecek şekilde delikler ve o deliklere de sivrisinek girmesin diye sineklikler monte ettik. Malum sivrisinekler bir çok hastalık taşıyor, Allah korusun

Muhabbet0606

Yeni Üye
Evet. Şehmus beyin dediği gibi temiz hava için fanı ters takacaksınız. Aslında sistemi gözünüzde büyütmeyin. Kolay kuruluyor. Odayı kafes üstünden baştan başa geçen su borusuna, kafeslere denk gelecek şekilde delikler ve o deliklere de sivrisinek girmesin diye sineklikler monte ettik. Malum sivrisinekler bir çok hastalık taşıyor, Allah korusun
En yakın zamanda temiz hava fanıda ekleyeceğim sanırım anladım sistemi temiz hava fanını kafaslerin olduğu yere boruyla getircem pançla delil açacarım bi kaç yerinden hat sonuna tıpa koyarım. Kirli hava çeken fanı boru ile uzatmam gerekiyor mu

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
En yakın zamanda temiz hava fanıda ekleyeceğim sanırım anladım sistemi temiz hava fanını kafaslerin olduğu yere boruyla getircem pançla delil açacarım bi kaç yerinden hat sonuna tıpa koyarım. Kirli hava çeken fanı boru ile uzatmam gerekiyor mu
Hayır, kirli havayı çeken fan, odayı yukarıdan dolaşacak. Kafeslerden çıkan tozu çekecek. Temiz hava fanını uzatmaya gerek yok. O da yerden temiz hava verecek. Zamanlayıcı priz alacaksınız. 30 dk biri çalışsın, 30.dk diğeri ilk etapta