• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tanıtım Ben Gece ve Kuşçuklarım ✨

Bulutlugece

Aktif Üye
Burada uzun süre geçireceğimi düşündüğüm için bizi biraz tanıtmak istedim👉👈
Dişi kuşlarım Bulut ve Buzul yaklaşık 1,5 yaşlarındalar ve onlarla yaklaşık 1,5 yıldır tanışıyoruz. İlk önce Bulut'u petshop'dan sahiplendim, başka sahiplenilebilecek yer olmadığını düşünüyordum. Kendisi ilk muhabbet kuşum oldu. 3 ay sonra ben evde yokken annemler yanına erkek sandıkları bir kuş aldılar. Adını Buzul koydum. Hayvanı 1 sene boyunca oğlum diye sevdik ve yavru bekledik🤦 Buzul'a ilk başlarda ısınamadım, zaten hiç ele falan gelmiyordu. Ama sonra kaynaştık ^-^
Kuşumun cinsiyetini öğrenmeye çabalarken forumla tanıştım ve bilmediğim çok şey olduğunu, şimdiye kadar yüzeysel bir bakım yaptığımı fark ettim. Çünkü internette kaynak bulamıyordum.
Hayvanlara bağım o kadar yüksek ki onlara yardım edebilmek için çırpınıyorum. Burada ve diğer forumlarda hasta hayvanlar gördüğümde içim gidiyor yardımcı olamadığım için. Bu yüzden kendimi geliştirmeye çalışıyorum, yorumlarınızı okuyorum, eski konuları inceliyorum, kitap aldım okuyorum👀

Kuş bakımım: Gerekli vitaminleri, probiyotiği, mineral bloğunu, kalamar kemiğini, gritli kumunu eksik etmiyorum. Birçok oyuncak aldım ama pek ilgilenmiyorlar. Gün boyu aşırı sevgi gösteriyorum, bunalıyorlar farkındayım. Sürekli kovalamaca oluyor ;-; Gece uyandırmadan duramıyorum 🤦 Arkadaşım yok insanlardan izole bir hayat geçiriyorum bu yüzden onlar benim her şeyim.

-Cemre Gece-
İl: Ankara
Meslek: Öğrenci, bilgisayar müh
Hayalindeki meslek: Doktor(psikiyatri)
Hobiler: Muhabbet kuşları, film, kitap, webtoon, doğa yürüyüşü

~Bulut~
Ağırlık: 41g
Sevdikleri: Dal darı, perdeye çıkmak, pencereye çıkıp dışarıyı izlemek, burun gagalamak,dolabın içini izlemek, yumurtlamak, duvarı ya da kutuları kemirmek, kuytu köşeye girmek, Buzul başka bir şeyle uğraşırken sinsice kuyruğunu gagalamak,bitki, kuş kumu.
Sevmedikleri: Cemre🥹, temas
Rahatsızlıkları: Cere yarığı, bacak kırılması(iyileşti), solunum problemleri
Lakaplar: Düdeleyici, kuş-kız, köpek-kuş, yumurtacı, sarı-baş, kanatsız, gagasız, Kara Bulut
İnsan olsaydı mesleği: Mimar
İnsanlara ilgi: 2/10
Diğer kuşa ilgi: 8/10
Oyuncaklara ilgi: 0/10
Saldırganlık: 5/10
Ekli dosyayı görüntüle 59429

~Buzul~
Ağırlık: 52g
Sevdikleri: Dal darı, perdeye çıkmak, pencereye çıkıp dışarıyı izlemek, burun gagalamak, dolabın içini izlemek, bir şeyleri yüksekten atıp sesini dinlemek, bir şeylerle uğraşan insanın üzerine konmak, salıncakta sallanmak.
Sevmedikleri:Cemre🥹, temas, Bulut'un yumurtlaması
Rahatsızlıkları: Hapşırması
Lakaplar: Düdeleyici, düde şampiyonu,buz kuşu, akkuş, manyak, melek
İnsan olsaydı mesleği: Vinç Operatörü
İnsanlara ilgi:4/10
Diğer kuşa ilgi: 7/10
Oyuncaklara ilgi: 4/10
Saldırganlık: 5/10
Ekli dosyayı görüntüle 59430

Son düzenleme:

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Anlatıma bayıldım 😄 Sağlıklı ve sevgi dolu günler diliyorum üçünüze de, hoş geldiniz 🌸

Üst Alt