• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Bebek kuş

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
ilk geldiği günler alışma süresinde olduğu için ishal olması normal. Bir de bazı kuşlar yeni yerinde kimseye güvenmedikleri için yiyip içtiğini göstermezler alışana kadar. Eğer geldiğinden beri hiç yiyip içtiğini görmediyseniz kimse yokken yiyip içmiş olabilir.

Ama yiyip içtiğini daha önce gördüyseniz ve durgunlaştıysa ya ilk geliş streslerinden ya da hasta olmaya başladı dediğiniz gibi. Bazı kuşlar o stresi kaldırmıyor.

Size zahmet kuşunuzun videosunu çekip ekleyebilir misiniz?

Evde hazır bebe iken mamaya alıştırabilirsiniz. 13-14 dakika kadar yumurtayı haşlayın. Soğuduktan sonra rendenin ince kısmında rendeleyin. kuşunuzun kafesine koyun. 20-30 dakika sonra yese de yemese de alın kafesten. İlk zamanlar alışık değilse yemeyebilir. İçine sevdiği yemlerden koyup karıştırabilirsiniz.

Dışkı resminden çok bir şey anlayamadım internet açmıyor resimleri şu son olan siyasi olaylardan dolayı. Ama ne görsek muhtemelen yeni geldiği için diyeceğiz. Ustalarım da yorumlarlar.

Bir de Gervit w multivitamin,

Bt amin forte b vitamini kompleksi,

Entrobac probiyotik kesinlikle tavsiye ederim.

Yemlerine de aspur alıp karıştırabilirsiniz az miktarda. ya da ayrı yemlikte verebilirsiniz.

Suyunu her gün değiştirmeyi kesinlikle igmal etmeyin. suluğun içini su doldurmadan önce temiz bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. yağlı yağlı gibi ya da yosunlaşma gibi şeylere asla müsaade etmeyin. Su kesinlikle içme suyu olsun.

Kafesi elinizden geldiği kadar sık temizleyin. Temiz tutun.

Yemlik ile suluk arasında olabildiğince mesafe olsun. Suyun neminden yemler etkilenmesin.

Tüneğiniz plastik ise ahşap olarak değiştirin.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Hayırlı olsun minik dostunuz. Benim de yumurtalara yaşayan 1 çift kuşum var. 7 yumurtadan 5'i dolu. Şans dileyin bana. Umarım sağlıkla çıkarlar ve büyürler. :) 40 yaşında adamım hala heyecan verici bir deneyim benim için hep. 😂😂

Dipnot: (Kendimden bahsediyorum) Konuyu kendine getiren insan modeli. 😂😂

EliffEcemm

Yeni Üye
Yem yiyodu geldiğinden beri bugün durgunlasti ben ishali gecmeyince korkmaya başladım açıkçası. Video yüklemeyi becerebildim mi emin değilim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Yem yiyodu geldiğinden beri bugün durgunlasti ben ishali gecmeyince korkmaya başladım açıkçası. Video yüklemeyi becerebildim mi emin değilim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Geldiğinden beri yem yediğini gördünüzmü

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Kuşlar gün içinde kısa kestirmeler yapar. Daha önce kuş bakmadıysanız bunu karıştırıyor olabilirsiniz. sessiz ortamda bazen onlar da çok sessiz olabilirler. Sürekli hareketli olmazlar yani. Muhtemelen ilk geldiği günler daha panikti yeni ortama girdiği için. Bunu karıştırmış olabilirsiniz. Zaten yavru sayılır bu kuş. çok öyle deli hareketli olmayabilir.

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Evet evet düne kadar çok iyiydi bugun sabahtan beri sürekli uyuyor yem falan da yemedi acaba üşüttü mü ev de 26 dereceden aşağı düşmedi ama
Aç bırakmamaya çalışın yem yemiyorsa yumurta haşlayın sarısını mama kıvamına getirip yedirin

Son düzenleme:
Üst Alt