Dün akşam uyumadan önce artık evde tonla Akvaryum olmasından yorulmuş bir halde düşünürken aklıma önceden beslediğim muhabbet kuşu geldi, konu ile ve tür ile ilgili bugün yaklaşık 4 saat araştırma yapıp videolar izledikten sonra cennet papağanı alma kararını verdim, tabiki ikisi aynı şey değil ancak sabır, hassas bünyeler, canlılar ile ilgilenmek ve sahip olduğum canlı ne olursa olsun onun rahat etmesi için hiçbir masraftan kaçınmayan davranış tutumum dolayısı ile cennet papağanı alıp, eğitip bakabileceğimi düşündüm, vardiyalı çalıştığım için(evden çalışıyorum çalışırken bile ilgi gösterebilirim) bazen sabah uyuyorum. Her ne kadar başlarda yapmasam bile birkaç ay sonra sabah beni ayağı kaldırmasın diye üstüne örtü örtmesem bile salonun panjurunu kapatabilirim belki, ne yapıp ne yapmamam gerektiği siz ne derseniz ona bağlı, kendime güvensem bile akvaryum başka kuş başka, ben başka köyün muhtarıyım, ne derseniz ne tavsiye ederseniz eksiksiz yapacağım. Sorularım şunlar:
*Kafes büyük olacak ama ne kadar büyük olmalı, minimum değil rahat edeceği bir boyut söyleyin lütfen
*3 aylık cennet papağanını nereden bulurum, nereden almalıyım, petshoplar tavsiye edilir mi burada birsuru kuş satan bir petshop var (İzmir)
*Ne kadar vermeliyim. Akvaryumları sattığım için ciddi miktar bir para elime geçecek, ama yine de sağlıksız bir kuş almak veya kazıklanmak istemem.
Bu sorular hariç her tavsiyeye hazırım
*Kafes büyük olacak ama ne kadar büyük olmalı, minimum değil rahat edeceği bir boyut söyleyin lütfen
*3 aylık cennet papağanını nereden bulurum, nereden almalıyım, petshoplar tavsiye edilir mi burada birsuru kuş satan bir petshop var (İzmir)
*Ne kadar vermeliyim. Akvaryumları sattığım için ciddi miktar bir para elime geçecek, ama yine de sağlıksız bir kuş almak veya kazıklanmak istemem.
Bu sorular hariç her tavsiyeye hazırım