• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İstanbul Başaksehir Ucretsiz sahipendirme

famesa

Yeni Üye
Merhaba, yakın zaman da petshop da görüp durumuna üzulup aldigimiz muhabbet kuşunu kendi kuslarimin arasina koydum fakat uyum saglamadi,durumu:bir gozu yavru iken kör olmus sanirim ve kendine guveni yok,tahminim 1 yasinda ve disi,ilgilenen varsa mutlu olurum177695010730455654811113466066.jpg

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Kristal kum yerine grit kum kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Garden mix ya da mamaist grit kumları tercih edebilirsiniz.
Kendine güveni yok çıkarımını nasıl yaptınız? Dilerim onu gerçekten sevgiyle bakabilecek birileri sahiplenir.

famesa

Yeni Üye
Kristal kum yerine grit kum kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Garden mix ya da mamaist grit kumları tercih edebilirsiniz.
Kendine güveni yok çıkarımını nasıl yaptınız? Dilerim onu gerçekten sevgiyle bakabilecek birileri sahiplenir.
Bir haftadır gözlemliyorum,diger kuşlarimdan uzak duruyor,sadece bir köşe belirleyip bekliyor,cok az yem yiyor,diger kuslar yaklasinca uzaklasiyor...dısari cikardigimda uçmuyor,ama saglik sikintisi oldugunu dusunmuyorum. Kum tavsiyeniz icin tesekkur ederim

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Bir haftadır gözlemliyorum,diger kuşlarimdan uzak duruyor,sadece bir köşe belirleyip bekliyor,cok az yem yiyor,diger kuslar yaklasinca uzaklasiyor...dısari cikardigimda uçmuyor,ama saglik sikintisi oldugunu dusunmuyorum. Kum tavsiyeniz icin tesekkur ederim
Yeni aldıysanız eğer alışması zaman alabilir, bir travma yaşadıysa da benzer şekilde ürkek bir tavır alması normaldir.
Çok az yiyor olması normal durum değil, uçmuyor olması da aynı şekilde. Güncel dışkılarını beyaz peçete üzerinde paylaşır mısınız? Kuşlar hastalıklarını saklarlar bu sebepten ötürü anlaşılmayabilir fakat tamamen sağlıklı bir çocuk diyebileceğimiz bir durum olmadığı bariz. Bu yüzden ya sağlığına kavuştuğu vakit sahiplendirin ya da tecrübeli birini bulun çünkü bu dostumuzun üzerine düşülüp bağışıklığının yükseltilmesi gerek.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, bence ona özel bir kafes daha temin edinin diğerlerinden ayrı bir kafeste kalsın ama kafesler yan yana olsun birbirine çok yapıştırmadan. Kuşun bir anda hiç bilmediği bir ortama girmesi hem kuşta stres yapar hem de nerede olduğuna dair şaşkınlık yaşayabilir bu çok normaldir. Zaten belli ki normal davranışlara da sahip değil demek ki biraz daha fazla ilginize ihtiyacı var. Ne iyi etmişsiniz almışsınız iyileştirmek adına, böyle bir anda bırakıp vazgeçmeyin bence. Yavaş yavaş diğerlerine alıştırmaya çalışın. Ortamı öğretin, kendinizi tanıtın. Düşünün ki sizi alıp dilini bile bilmediğiniz bir ülkeye bırakıyorlar. Ne sizi anlayabiliyorlar ne siz ne istediğinizi anlatabiliyorsunuz. Böyle yaklaşın :) ondan hemen yeni ortama, size alışmasını bekleyemezsiniz