• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Banyo

KanaryaAmaMuhabbet

Yeni Üye
Bu arada kuşuma fıs fıs yöntemiyle de banyo yaptırdım azıcık bir su deyince kalbi küt küt atıyor

EnesGenç

Eski Forumcu
Suyu koyun ama ilik olsun siz içiyormuş gibi yapın içine yeşillik koyun ilk defa banyo yapıyorsa böyle durumlar normaldir

EnesGenç

Eski Forumcu
Kışın yıkacağız gerek yok yazın haftada 1 yıkacağız olur . Kusunuz için bit pire öldürücü sprey yapiyormusunuz

Emre A.

Tutkulu
Kışın yıkacağız gerek yok yazın haftada 1 yıkacağız olur . Kusunuz için bit pire öldürücü sprey yapiyormusunuz
o tarz spreylere gerek yok kışın odanın sıcak olduğu zamanda ayda 1 kere banyo yaptırabilirsiniz. spreyler bilmeyen bir kişi tarafından sıkıldığında kuşta hasara sebep olabilir kullanılmasını da tavsiye etmiyorum zaten.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
o tarz spreylere gerek yok kışın odanın sıcak olduğu zamanda ayda 1 kere banyo yaptırabilirsiniz. spreyler bilmeyen bir kişi tarafından sıkıldığında kuşta hasara sebep olabilir kullanılmasını da tavsiye etmiyorum zaten.
Bu yoruma çok katılıyorum.
Benim kuşum gece tünekten tüneğe atlıyordu.İnternnette araştırınca bit olabileceği yazıyordu.Hangi marka olduğunu hatırlamıyorum şu an ama asıl bit spreyini sıktıktan sonra solunum yolu rahatsızlığı oldu.Üç hafta onunla uğraştım iyi olsun diye. Spreyi de çöpe attım. Tesadüftür belki ona denk gelmiştir bilemiyorum ama gündüzünde bir şey yokken spreyi sıktıktan sonra belirtileri gösterince bit spreyine bağladım ben. Sizde sıkmayın.

Ben kışın hiç banyo yaptrmıyorum.Kendi suluklarından yapıyorlar banyo daha çok. :)

EnesGenç

Eski Forumcu
Ben 3 4 ayda çok kasinjrsa yapiyorum

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
kuşlarınıza her zaman banyo verin haftada bir vs isterse yapar istemezse yapmaz. sadece kuluçka zamanı vermeyin yumurtalar bozulur

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Banyo konusuna farklı bir açıdan bakmayı öneriyorum. Her canlının farklı karakterde olduğu ve olaylar/durumlar karşısında farklı davranışlar sergilediği unutulmamalı.
Kuşlarda da banyoyu seven ve sevmeyen kuşlar var. Ben bir üretici olarak gözlemlerim sonucunda bu yargıya vardım.
Size tavsiyem @Yusuf Kürşat Akkuş un dediği gibi siz normal sıcaklık ortamında haftada 1 verin, zamanla sevip sevmediğini ve ihtiyaç aralığını tespit edersiniz. Banyoyu yazın haftada 2 , kışın haftada 1 ortalama ile verebilirsiniz.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kışın banyo yaptırdığımızda kurulama kısmı nasıl olacak peki? Ben ağızı geniş olan suluktan kullanıyordum.İçmek yerine banyo yapıyorlar o suyla. 😅 Ama hasta olacaklar diye korktuğumdan kaldırdım havaların soğumasıyla.

EnesGenç

Eski Forumcu
Ojun yerine kanarya soluğu alsanız daha iyi olur. Eğer kusunuz ilk defa banyo yapıyorsa kaloriferi üstüne koyun ısınır ama kendi kurulanarak da kurulanabilir. Ama bir çok kez banyo yaptı ise silkelenerek kurulanir

Soner

Aktif Üye
Banyo icin zorlamayın sevmiyor demek ki ama haftada bir kabın icine ılık su ve biraz yesillik koyarak verin ihtiyacı varsa kullanır bu sekilde de zamanla alısır

Bahar Y.

Müdavim
Ojun yerine kanarya soluğu alsanız daha iyi olur. Eğer kusunuz ilk defa banyo yapıyorsa kaloriferi üstüne koyun ısınır ama kendi kurulanarak da kurulanabilir. Ama bir çok kez banyo yaptı ise silkelenerek kurulanir
Kaloriferde aksine hasta olur, kendileri ne kadar ıslanacaklarını bilirler kendilerini kurutabilirler böylece, ek bir duruma ihtiyaç yok