• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Bandırma'da bildiğiniz veterinervar mı?

melisssbird

Aktif Üye
Bandırma'da daha önce hiç veterinere gitmedim. Muhabbet kuşu için götüren varsa tavsiye verebilir mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Neyi var kuşunuzun? Balıkesir de ikamet eden arkadaşlar tavsiye de bulunacaklardir lakin kanatlı uzmanı bulmanız iyi olur tüm veterinerler anlamıyorlar maalesef.

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Aynı konuyu aynı başlıkta dün de açmıştınız, konularınız gözden kaçıyorsa etiket bırakın konu üste taşınır.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Aynı konuyu aynı başlıkta dün de açmıştınız, konularınız gözden kaçıyorsa etiket bırakın konu üste taşınır.
Ben takip edemiyorum arkadaşlar eğer başka konu varsa ve konu çözülduyse sonradan açılan konuları bana yada yönetimdeki arkadaşlarıma bildirin gerekli müdahale yapılır 😊👍

melisssbird

Aktif Üye
Ben takip edemiyorum arkadaşlar eğer başka konu varsa ve konu çözülduyse sonradan açılan konuları bana yada yönetimdeki arkadaşlarıma bildirin gerekli müdahale yapılır 😊👍
Evet daha önce sormuştum fakat asıl sormak istediğim burda yaşayıp da veterinere götüren birisine danışmaktı. Dediğiniz gibi muhabbet kuşundan gerçekten anlayan birisine götürmek isterim.

melisssbird

Aktif Üye
Neyi var kuşunuzun? Balıkesir de ikamet eden arkadaşlar tavsiye de bulunacaklardir lakin kanatlı uzmanı bulmanız iyi olur tüm veterinerler anlamıyorlar maalesef.
Yağlanmadan şüpheleniyorum. İshal tedavisi gördüğünde ağırlıklı olarak aspur ve yulaf ile beslendi hareketsiz olunca da 80 grama kadar ulaştı.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kanatlı uzmanı azdır ilçede bu nedenle mutlaka götürüp röntgen çektirin

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yağlanma dışında bir şey olabilir mi sizce? Veterineri bulsam yaparım da ilçe olduğu için bulamadım tam.
Size daha önceki attığım hekimlerle iletişime geçin, röntgen çektirin onlar size net söyler, şişlik sert mi? Ve kuşunuz kaç gram?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba yerli bir muhabbet kuşu için 80 gram çok fazla. Yağ birikmiş o kısımda. Tümör yada kist daha sert yapıda ve genelde damarlı şekilde kendini gösteriyor. Siz yine de net teşhis için röntgen çektirin. Şimdiden kilo vermesi için çalışmalara başlayın. Karaciğer koruyucu kullanın. Gün içinde yemliği doldurmayın ağzına kadar. Gidip gidip yem yemesin yani. Sebze ye ağırlık verin. Yorulmadan bol bol uçurun. Bu kilo ile belki uçamayadabilir yada yürütün yani efor sarfetsin.

melisssbird

Aktif Üye
Merhaba yerli bir muhabbet kuşu için 80 gram çok fazla. Yağ birikmiş o kısımda. Tümör yada kist daha sert yapıda ve genelde damarlı şekilde kendini gösteriyor. Siz yine de net teşhis için röntgen çektirin. Şimdiden kilo vermesi için çalışmalara başlayın. Karaciğer koruyucu kullanın. Gün içinde yemliği doldurmayın ağzına kadar. Gidip gidip yem yemesin yani. Sebze ye ağırlık verin. Yorulmadan bol bol uçurun. Bu kilo ile belki uçamayadabilir yada yürütün yani efor sarfetsin.
Böyle gözüküyor. 3 gün probiyotik uyguladım. Bugün de sedochol uygulasam olur mu yarım suluğa kaç damla olmalı?

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sedochol yarım suluğa 8-10 damla. Bugün temiz su yarın sedochol verin. Sadece karaciğer koruyucu yetersiz kalır. Diyet yem ve diğer dediklerimi de uygulayın.

melisssbird

Aktif Üye
Sedochol yarım suluğa 8-10 damla. Bugün temiz su yarın sedochol verin. Sadece karaciğer koruyucu yetersiz kalır. Diyet yem ve diğer dediklerimi de uygulayın.
Hareket ettirmeye çalışıyorum gün içinde yemi de azalttım normalde 81 gramdi bugün 79 geliyor. Fotoğrafa göre yağlanma var gibi mi duruyor peki.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hareket ettirmeye çalışıyorum gün içinde yemi de azalttım normalde 81 gramdi bugün 79 geliyor. Fotoğrafa göre yağlanma var gibi mi duruyor peki.
Yanılma payımız her zaman var. Gözle analiz yağlanma. Net teşhis için röntgen. Üst sınır yerli muhabbet kuşunda 40 gram civarları.

Üst Alt