• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Balık bakımında ihtiyacımız olanlar

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
İlk olarak genel bir bilgilendirme yapmak isterim;
📌 Lütfen eğer canlara düzgün bakamayacaksak sahiplenmeylim.

1- Balık sayınıza göre doğru akvaryum seçimi

En önemli seçim aslında bakarsanız akvaryum seçiminizdir. Çünkü balıkların yaşamı yüzmelerine bağlıdır demek yanlış olmaz.

Ekli dosyayı görüntüle 14452

Önerim şöyledir:

60 Litre akvaryum ortalama balık büyüklüğüne göre 15 🐟 idealdir.

2-Akvaryum içi ekipmanları

Balıklar sanılanın aksine bakılması zor canlılardır. Sesleri solukları çıkmadıkları için hep sağlıklı sanılırlar ama eğer doğru ortam sağlanmazsa maalesef minik dostlarımız ölebilir.

Onlara ideal ortamı sağlamak için de bazı ekipmanlara ihtiyacımız vardır.

Akvaryum temizleme filtresi 🧹

Akvaryumun içinde su döngüsü yapılıyor denebilir. İçine pis olan suyu çeker ve filtrenin içinden suyun kötüleşen kısmını çekerek temiz suyu geri verir.

Ekli dosyayı görüntüle 14450

Akvaryum ısıtıcısı 🌡

Küçük akvaryumlar bile olsa içine ne kadar sıcak su koyarsak koyalım bir süre sonra su soğumaya başlar. Bu ısıtıcalar da elbette suyun ısısını korumasına ve balıkların ani ısı değişimi yaşamamasına yardım eder.

Ekli dosyayı görüntüle 14454

UV filtresi 🔦

UV filtresi akvaryumun içinde gözle görülemeyen bakterilerin temizlenmesine yardım eder.

Ekli dosyayı görüntüle 14455

Akvaryum hava filtresi 🌪

Tüm canlılar oksijene ihtiyaç duyduğu için doğal olarak balıklarında ihtiyacı vardır. Aslında balıkların ihtiyaç duyduğunu gözünüzle de görebilirsiniz. Eğer balığınız sık sık su yüzüne çıkıp, çıktığında baloncuk çıktığını görüyorsanız ihtiyacı olduğunu da anlayabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 14456

3-Balık seçimine göre akvaryum aksesuarları

Bazı balık türleri her ortamda yaşayamayabilir. Bu nedenle balıklarınıza göre içinin dizaynlarını doğru seçmelisiniz 🖼

4-Ek ürünler

Su düzenleyici ; balık bakımında önemlidir. Akvaryum su düzenleyici ürünleri temel olarak su içerisindeki zararlıların temizlenmesine, mineral ve vitamin değerlerinin arttırılmasına yardımcı olur.

Ekli dosyayı görüntüle 14457
Doğru yem seçimi ; su altında kalan yemler (dip yemi) daha çok çöpçü balığı gibi türler için uygundur. Normal balık türleri (japon balığı vs.) türler için ise su üstüne asılı kalan -genelde elinizle kırılan yemler petshoplar da sık görebilirsiniz- yemler daha uygundur. Genelde su altı yemleri siyah ve küçük renkli olur.

Asılı kalan yemler: Dip yemi:

Ekli dosyayı görüntüle 14458 Ekli dosyayı görüntüle 14459

EnesGenç

Eski Forumcu
İyi bir yazı olmuş. 2016 senesinde bende hobi amaçlı 4 tane Japon balığı almıştım. Herseyleri vardı ama niye öldüler bilmiyorum. Hatta karinlarida şişti. Yavrusu var sanmıştım . Meğersem hastalanmışlar. 1 ay falan bizde kaldılar sonra teker teker öldüler . Aslında hala balık besleme isteği var ama ev halkı karşı çıkıyor

Abdullah Aydoğan

Aktif Üye
O istek bende de var ama sürekli tayin görme olayım var o yüzden yapamıyorum ama inşallah birgün ölmez de görürsem emeklilik hayatım da yapacağım

Mithra

Aktif Üye
bir gün daha geniş yerim olursa, inşallah benimde olacak ♥

EnesGenç

Eski Forumcu
İlk olarak genel bir bilgilendirme yapmak isterim;
📌 Lütfen eğer canlara düzgün bakamayacaksak sahiplenmeylim.

1- Balık sayınıza göre doğru akvaryum seçimi

En önemli seçim aslında bakarsanız akvaryum seçiminizdir. Çünkü balıkların yaşamı yüzmelerine bağlıdır demek yanlış olmaz.

Ekli dosyayı görüntüle 14452

Önerim şöyledir:

60 Litre akvaryum ortalama balık büyüklüğüne göre 15 🐟 idealdir.

2-Akvaryum içi ekipmanları

Balıklar sanılanın aksine bakılması zor canlılardır. Sesleri solukları çıkmadıkları için hep sağlıklı sanılırlar ama eğer doğru ortam sağlanmazsa maalesef minik dostlarımız ölebilir.

Onlara ideal ortamı sağlamak için de bazı ekipmanlara ihtiyacımız vardır.

Akvaryum temizleme filtresi 🧹

Akvaryumun içinde su döngüsü yapılıyor denebilir. İçine pis olan suyu çeker ve filtrenin içinden suyun kötüleşen kısmını çekerek temiz suyu geri verir.

Ekli dosyayı görüntüle 14450

Akvaryum ısıtıcısı 🌡

Küçük akvaryumlar bile olsa içine ne kadar sıcak su koyarsak koyalım bir süre sonra su soğumaya başlar. Bu ısıtıcalar da elbette suyun ısısını korumasına ve balıkların ani ısı değişimi yaşamamasına yardım eder.

Ekli dosyayı görüntüle 14454

UV filtresi 🔦

UV filtresi akvaryumun içinde gözle görülemeyen bakterilerin temizlenmesine yardım eder.

Ekli dosyayı görüntüle 14455

Akvaryum hava filtresi 🌪

Tüm canlılar oksijene ihtiyaç duyduğu için doğal olarak balıklarında ihtiyacı vardır. Aslında balıkların ihtiyaç duyduğunu gözünüzle de görebilirsiniz. Eğer balığınız sık sık su yüzüne çıkıp, çıktığında baloncuk çıktığını görüyorsanız ihtiyacı olduğunu da anlayabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 14456

3-Balık seçimine göre akvaryum aksesuarları

Bazı balık türleri her ortamda yaşayamayabilir. Bu nedenle balıklarınıza göre içinin dizaynlarını doğru seçmelisiniz 🖼

4-Ek ürünler

Su düzenleyici ; balık bakımında önemlidir. Akvaryum su düzenleyici ürünleri temel olarak su içerisindeki zararlıların temizlenmesine, mineral ve vitamin değerlerinin arttırılmasına yardımcı olur.

Ekli dosyayı görüntüle 14457
Doğru yem seçimi ; su altında kalan yemler (dip yemi) daha çok çöpçü balığı gibi türler için uygundur. Normal balık türleri (japon balığı vs.) türler için ise su üstüne asılı kalan -genelde elinizle kırılan yemler petshoplar da sık görebilirsiniz- yemler daha uygundur. Genelde su altı yemleri siyah ve küçük renkli olur.

Asılı kalan yemler: Dip yemi:

Ekli dosyayı görüntüle 14458 Ekli dosyayı görüntüle 14459
Siz tecrübeli birine benziyorsunuz. Fanus da bakma hakkından ne düşünüyorsunuz

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Siz tecrübeli birine benziyorsunuz. Fanus da bakma hakkından ne düşünüyorsunuz
Fanusu kesinlikle önermiyorum, bence asla kullanılmamlı. Benim şuan 2 balığım var (çoğaltmayı düşünüyorum) bir ay kadar yer sıkıntısı nedeniyle fanusta kalmışlardı. 2 ayrı fanusta. Birisi hastalandığı için o diğerine göre daha uzun süre kalmıştı. İyileştikten sonra havyanları 36 litrelik bir akvaryuma aldım içine alırken ne kadar farkettiğini kendim anladım. Fanus hem zararlı hemde bildiğin minik canların içinde acı çektiği bir yer bana göre. Aynı zamanda fanusun içinde maalesef bir süre sonra görme bozukluğu yaşamaya başlıyorlar.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
İyi bir yazı olmuş. 2016 senesinde bende hobi amaçlı 4 tane Japon balığı almıştım. Herseyleri vardı ama niye öldüler bilmiyorum. Hatta karinlarida şişti. Yavrusu var sanmıştım . Meğersem hastalanmışlar. 1 ay falan bizde kaldılar sonra teker teker öldüler . Aslında hala balık besleme isteği var ama ev halkı karşı çıkıyor
Maalesef balıklarda hastalığı tespit etmekte engellemek kadar zor olabiliyor. Yeni başlayanlar için dayanıklı türler daha iyi seçimler olabiliyor.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
O istek bende de var ama sürekli tayin görme olayım var o yüzden yapamıyorum ama inşallah birgün ölmez de görürsem emeklilik hayatım da yapacağım
Allah hepimize uzun ömürler versin, balıklar da kuşlar gibi yer değişimine karşı oldukça hassas olabiliyorlar. Umarım isteğiniz en kısa sürede gerçekleşir 🤗

EnesGenç

Eski Forumcu
Fanusu kesinlikle önermiyorum, bence asla kullanılmamlı. Benim şuan 2 balığım var (çoğaltmayı düşünüyorum) bir ay kadar yer sıkıntısı nedeniyle fanusta kalmışlardı. 2 ayrı fanusta. Birisi hastalandığı için o diğerine göre daha uzun süre kalmıştı. İyileştikten sonra havyanları 36 litrelik bir akvaryuma aldım içine alırken ne kadar farkettiğini kendim anladım. Fanus hem zararlı hemde bildiğin minik canların içinde acı çektiği bir yer bana göre. Aynı zamanda fanusun içinde maalesef bir süre sonra görme bozukluğu yaşamaya başlıyorlar.
Katılıyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Paylaşım ve bilgi için teşekkürler kardeşim ve seni tekrar aramızda görmekten mutluluk duydum hoşgeldin 😊

EnesGenç

Eski Forumcu
Maalesef balıklarda hastalığı tespit etmekte engellemek kadar zor olabiliyor. Yeni başlayanlar için dayanıklı türler daha iyi seçimler olabiliyor.
Hastaliklarini anlamak için illaki 1 tanesi ölünce oluyor. Biri ölünce biz ıspanak vermiştik yararlı diye . Oda bir fayda etmedi

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Akşam bir daha okudum ve not aldım... Uzun zamandır bir akvaryum almayı düşünüyordum... Emeğinize sağlık...

EnesGenç

Eski Forumcu
Akşam bir daha okudum ve not aldım... Uzun zamandır bir akvaryum almayı düşünüyordum... Emeğinize sağlık...
Ustam güvenilir kişilerden alin. Bu iş kuş gibide değil kabarıksa almazsın bunda o da yok .kimsenin günahına girmek istemem ama bilerek hasta verdikleri oluyor. 15 gün sonra herseyleri tam olsa bile hasta olup ölüyor. Aman dikkat edin.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Zamanında tropheus bemba F1 beeliyordum akvaryumum patladıktan sonra dahada koyamamıştım ailesel olarak psikolojik olarak istemiyorlar Allah nasip ederse ilerde düşünüyorum bende tekrardan tropheus kolonisi almayı 🙏🏻☺ Yazı için teşekkür ederim güzel bir yazı olmuş