• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bakın lütfen kusma dışkı bozukluğu

ebrares

Müdavim
Merhabalar kuşum bugün bu şekilde dışkılamaya başladı ve az önce de kuru yem kustuğunu gördüm dün sulu hapşurduğu için suyuna aminosol vermiştim. 2 3 gündür de kum yiyo kuşum normalde bu kadar sık yemezdi kafesinde köşedeydi görmüyo mu acaba diye yerini değiştirdim 2 3 gündür de sık sık yiyo hatta fotoğraftaki gördüğünüz beyazlıklar kum. Kuşum dahaa önce kursam mantarı geçirdiği için korkuyorum 4 aydır falan kusması yoktu düzelmişti neyi var acaba aminosolun bozulmuş olma ihtimali var mı ve ben ne yapayım şu an evde triflucan şurup var vereyim mi? Cevaplarsanız sevinirim.
İlk attığım resimde öndeki sulu dışkılar bugün yaptıkları.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İlaçlardan olduğunu düşünüyorum 🙄 yemi nasıl kustu sağa sola sallayarak mı kusuyor ve ağzında salya tarzı birşey var mı

ebrares

Müdavim
İlaçlardan olduğunu düşünüyorum 🙄 yemi nasıl kustu sağa sola sallayarak mı kusuyor ve ağzında salya tarzı birşey var mı
Çıkarırken görmedim sesi duyup baktım dışardaydı zaten masada gördüm yemleri kuru yem salya falan yok . Aminosolun bozuk olduğunu nasıl anlayabilrm ki görüntüsünde falan değişiklik yok son kullanma tarihi 2024 tek dikkatimi çeken suya koyduğumda gayet sarı fakat ertesi gün su beyaz durdukça rengi açılıyo ama bu durum daha önce de böyleydi yani sorun olmuyodu anlamadım ben de

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İlacı suya ne kadar koyuyorsunuz

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dışkı rengi ilaçtan öyle rengi sarı sanıyorum ilacın o yüzden dışkıya etkisi oluyor ama yem kusması yemlerden olabilir diye düşünüyorum kursak mantarı olsa sulu sümüğümsü yem çıkartır

ebrares

Müdavim
Dışkı rengi ilaçtan öyle rengi sarı sanıyorum ilacın o yüzden dışkıya etkisi oluyor ama yem kusması yemlerden olabilir diye düşünüyorum kursak mantarı olsa sulu sümüğümsü yem çıkartır
Daha önce kursak mantarı oldu o zaman da tıpkı bu şekilde kuru kusuyordu dışkının trengi o yüzdendir belki ama sulu yapıyor ishal gibi ve son dışkısında sadece beyaz kısım var ve ıslaklık.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ne kadar süre kullandınız aminosolü. Ben kursak mantarında insan ilacı mikostatin kullanıyorum faydasınıda gördüm

ebrares

Müdavim
Ne kadar süre kullandınız aminosolü. Ben kursak mantarında insan ilacı mikostatin kullanıyorum faydasınıda gördüm
Dün akşam koydum bu sabah 12 de değiştirdim suyu. Kursak mantarı değildir umarım vitamindendir ve düzelir inşallah

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dün akşam koydum bu sabah 12 de değiştirdim suyu. Kursak mantarı değildir umarım vitamindendir ve düzelir inşallah
Birgün sirkeli su yap ilaç verme bakalım ne olcak durumu dışkısı 3 günde düzelmesi lazım düzelmez ise diğer arkadaşlar yardımcı olurlar

ebrares

Müdavim
Aminosol açılalı nekadar oldu 6 ayda tüketmek gerekiyor
Tam bilmiyorum ama bi 4 ay geçti bundan eminim. az önce de 3 kere daha kustu emin değilim ama kafasını sağa sola sallayarak kustu galiba güncel dışkıları da bunlar. Eğer aminosoldense ne yapmalıyım düzelir mi kendi kendine

Bahar Y.

Müdavim
Yem yemiyor sanırım, dışkıdan bu çıkarımı yaptım

ebrares

Müdavim
Aminisol kullanmadan gözlemle eğer düzelme olursa çöpe at onu. Düzelme olmazsa üstadlar yardımcı olacaktır
Dışkısının rengi düzeldi çok kustu 6 7 kere falan ama sonra baya su içti tekrar yem yedi şu an konuşmaya başladı sanırım düzeliyor teşekkürler

Tansu53

Yeni Üye
Kuş yemini değiştir bayat olabilir bağırsak enfeksiyonu. Bu tür dışkılarsa çok az yoğurt yedirmeye çalış kuşuna toparlancaktır kısa sürede.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Aminosol verme probiyotik temin ediniz 👍

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuş yemini değiştir bayat olabilir bağırsak enfeksiyonu. Bu tür dışkılarsa çok az yoğurt yedirmeye çalış kuşuna toparlancaktır kısa sürede.
Yoğurt verilmez kuşa belki bi çay kaşığı suyu olabilir oda suluğuna

ebrares

Müdavim
Kuşumun kusması devam ediyo dışkılar bu şekilde kabarıp uyuyo kafasında bu şekilde salya gibi bi şey gördüm kusmuğundan mı geldi bilmiyorum napıcam yardım edin lütfen

Üst Alt