• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bakarmısınız arkadaşlar

19.merttt

Müdavim
Yaklaşık iki hafta önce kuşum nezle tarzı birşey olmuştu gözde sulanma burunda sulanma vardı şuan akıntı bitti arada öksürük gibi ses çıkarıyor sanki sıvı birşey var gibi kuyruğu saat gibi bi assa bir yukarı oluyor ama eskiye göre şuan iyi şimdi nasıl bir tedavi yapmam lazım ?? Son dışkısı normalde ama kurudukca siyah oluyor şuan eşe attım erkeğe bulaşır mı acaba

Bahar Y.

Müdavim
Solunum yolu sıkıntıları bulaşıcı olabiliyor, kuş tamamen iyileşmeden eşe atmayın, hem kuşa yazık hemde diğer kuşa bulaşma ihtimali var, hasta olan kuşun videosunu ve yeni yapılmış dışkı fotoğrafını ekler misiniz

19.merttt

Müdavim
Solunum yolu sıkıntıları bulaşıcı olabiliyor, kuş tamamen iyileşmeden eşe atmayın, hem kuşa yazık hemde diğer kuşa bulaşma ihtimali var, hasta olan kuşun videosunu ve yeni yapılmış dışkı fotoğrafını ekler misiniz
Ekli dosyayı görüntüle 11011
Dişi nin son dışkısı yeşil olan ama siyah oluyor genelde erkegim de arada siyah yapiyor ama eşe atmadan önce olan bir durum

19.merttt

Müdavim
Hayır dışkının eşe atmakla ilgisi yok, ilk yaptığında mı siyah oluyor daha sonra mı?
Anlamadiniz demek istediğimi dişinin dışkısı diyah arada yeşil oluyor erkeğin dışkısı da siyah ama durgunluk yok ve solunum sıkıntısı olduğunu düşünüyorum dişi kuşum üşütmüş tü şimdi solunum sıkıntısına döndü bence.

Ege A.

Paylaşımcı
Yaklaşık iki hafta önce kuşum nezle tarzı birşey olmuştu gözde sulanma burunda sulanma vardı şuan akıntı bitti arada öksürük gibi ses çıkarıyor sanki sıvı birşey var gibi kuyruğu saat gibi bi assa bir yukarı oluyor ama eskiye göre şuan iyi şimdi nasıl bir tedavi yapmam lazım ?? Son dışkısı normalde ama kurudukca siyah oluyor şuan eşe attım erkeğe bulaşır mı acaba
öksürük gibi ses çıkarıyor dediğiniz hafif hapşırır gibi mi ses çıkarıyor ağzını açıp nefes almakta zorlanıyor mu ayrıca saat gibi bir yukarı bir aşağı gittiğini yazmışsınız yani sık nefes aldığını mı kastediyorsunuz

19.merttt

Müdavim
öksürük gibi ses çıkarıyor dediğiniz hafif hapşırır gibi mi ses çıkarıyor ağzını açıp nefes almakta zorlanıyor mu ayrıca saat gibi bir yukarı bir aşağı gittiğini yazmışsınız yani sık nefes aldığını mı kastediyorsunuz
Hayır hapşırma olmuyor ondan anlarim hızlı nefes alamıyor genelde geceleri de ışığı kapatınca vik vik ses çıkarıyor

Ege A.

Paylaşımcı
peki nefes alırken hırıltı yada başka bir belirti var mı acaba

Bahar Y.

Müdavim
Anlamadiniz demek istediğimi dişinin dışkısı diyah arada yeşil oluyor erkeğin dışkısı da siyah ama durgunluk yok ve solunum sıkıntısı olduğunu düşünüyorum dişi kuşum üşütmüş tü şimdi solunum sıkıntısına döndü bence.
Hayır doğru anladım, demek istediğim kuruduktan sonra siyaha dönüyorsa normal bir durum, yapıldığı an siyahsa hastalık var demektir

Ege A.

Paylaşımcı
birde ötüşünde bir bozulma varmı

19.merttt

Müdavim
Dediğiniz gibi solunum sıkıntısı var, ilaç kullanmadınız sanırım daha önce, doksisiklin etkenli ilaç kullanmanız gerekiyor
Vitamin kullandim sadece ben küçüklükten beri kuş bakıyorum ama ilk defa böyle oluyor ben bir hafta tatildeydim ailem üşütmüş hrlde 😕

Bahar Y.

Müdavim
Üst solunum yolu enfeksiyonuda olabilir, video ekleme şansınız var mı, sabah veya şuan

Ege A.

Paylaşımcı
çünkü eğer hırıltı varsa Crd (Bakteriyel Üst Solunum Yolu Rahatsızlığı) olabilir