• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bahçede muhabbet kuşu, ispinoz, kanarya vs beslenir mi?

Omerke

Paylaşımcı
Bir kümes yapıyoruz küçük kuşlar için hem doğal ortama yakın olsun hemde rahatça uçsunlar diye acaba daha önce deneyen oldu mu muhabbet kuşunu böyle dışarıda beslemeyi daha yapım aşamasında birde hangi kuşları böyle aynı ortamda bekleyebiliriz (dışarısı soğuk olmaz mı demeyin rüzgardan korunacakları bir kısım yapacağız)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Elbette bakılır bakanda çok var. Hangi ortama alışıksa o ortam sıcaklığıyla ani geçiş olmadığı sürece sıkıntı olmuyor. Ama benim böyle büyük bir bahçem olsaydı böyle salma kafes yerine onlara daha devasa oda tarzında bir yer yapardım 🙏🏼

Omerke

Paylaşımcı
Elbette bakılır bakanda çok var. Hangi ortama alışıksa o ortam sıcaklığıyla ani geçiş olmadığı sürece sıkıntı olmuyor. Ama benim böyle büyük bir bahçem olsaydı böyle salma kafes yerine onlara daha devasa oda tarzında bir yer yapardım 🙏🏼
Şu anda tecrübeleniyoruz bunu deneme amaçlı yapacağız içerisinde bir çift muhabbet kuşu ve bir çift hint bülbülü bakmayı düşünüyorum eğer beklediğim gibi olursa belki daha büyük bir yer yapıp herhangi bir türü orada üretebilirim örneğin sevda papağanı

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bir kümes yapıyoruz küçük kuşlar için hem doğal ortama yakın olsun hemde rahatça uçsunlar diye acaba daha önce deneyen oldu mu muhabbet kuşunu böyle dışarıda beslemeyi daha yapım aşamasında birde hangi kuşları böyle aynı ortamda bekleyebiliriz (dışarısı soğuk olmaz mı demeyin rüzgardan korunacakları bir kısım yapacağız)
Evet fakat ,ona branda gibi hava geçirmeyen bir malzeme ile montaj yapmalısınız dışından , 3 tarafı örtülü olsa iyi olur bir tarafı da açık olabilir, üst kısım kısmen yani güneşin geldiği bölgeler kapalı olmalı, yani çok çok zor aslında her bakımdan, çok riskli fakat yapılabilir ki tanıdığım birisi yaptı memnun kaldı, youtube kanalı için özelden ulaşabilirsiniz, belki görüntüden kopya , fikir için 😅

Üst Alt