• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Bağışıklık sistemi

Çito

Aktif Üye
Albino sultan papaganim var mantar ve staphylococcus bakterisi varnis bağışıklığı düşük olduğu içinde beklenilen ölçüde ilerleme opmuyor sebzede cok fazla yemiyor bağışıklık sistemi güçlendirici takviye alsam tarari olur mu sizde bilgilendirebilir misiniz

Mustafaaaa

Paylaşımcı
staphylococcus zor bastırılan bir enfeksiyon ve tekrar ediyor. Evde mama yedirmeye çalışın. Bağışıklık güçlendirici ne alacaksınız takviye olarak?

Çito

Aktif Üye
staphylococcus zor bastırılan bir enfeksiyon ve tekrar ediyor. Evde mama yedirmeye çalışın. Bağışıklık güçlendirici ne alacaksınız takviye olarak?
A21 mama veriyorum etkisi olur mu bilmiyorum ama bende takviye olarak pek bilmiyorum yarari olursa arastirip almayi düşünüyorum seyi gördüm diazyme 256 diye bağışıklık sistemini guclendiriyormus sanirim ama dedigim gibi bilgim yok ilk kez papagan besliyorum

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Dizayme işe yaramaz. Probiyotik olarak entrobac, probi zyme, cactus zyme gibi probiyotikler alabilirsiniz. Multivitamin olarak Nekton s veya gervit-w, b vitamini olarak me tolyamin forte güzeldir.

Çito

Aktif Üye
Dizayme işe yaramaz. Probiyotik olarak entrobac, probi zyme, cactus zyme gibi probiyotikler alabilirsiniz. Multivitamin olarak Nekton s veya gervit-w, b vitamini olarak me tolyamin forte güzeldir.
Kullandığı ilaçlarla beraber farkli bi etki olmaz değil mi

Çito

Aktif Üye
Merhaba kusunuzda bunlarin olduğu kanısına nasıl vardınız veterinere gittiniz mi
Evet gittim muayene ve test sonucu bu teşhis konuldu ama bağışıklık ile sebze yedirmeye çalışın denildi ama sebze yeme alışkanlığı yok denedim bir cok şekilde smootie seklinde 2 gundur vermeye çalışıyorum ama o da zorla tabi

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Ilaç tedavisinden sonra kullanılması önerilir genellikle. İlaç tedavisinden sonra 3 gün probiyotik, 3 gün vitamin şarttır.

Çito

Aktif Üye
Ilaç tedavisinden sonra kullanılması önerilir genellikle. İlaç tedavisinden sonra 3 gün probiyotik, 3 gün vitamin şarttır.
Tedavisi devam ediyor daha veteriner hekimine sorayim o zaman kendisi de önermedi ama ben bir an önce iyilesmesi için ne yapabilirim diye çare arıyorum ilaç alımında haliyle istemiyor o durumu üzücü çünkü bağışıklık sisteminin güçlenirse daja cabuk toparlanabilirmis ama yeterli besinu almıyor sebze bakımından tohum ağırlıklı beslendigi içinde normal yem vermeyin dediler pelet yem mama dal dari yiyor yumurta seviyor

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Tedavisi devam ediyor daha veteriner hekimine sorayim o zaman kendisi de önermedi ama ben bir an önce iyilesmesi için ne yapabilirim diye çare arıyorum ilaç alımında haliyle istemiyor o durumu üzücü çünkü bağışıklık sisteminin güçlenirse daja cabuk toparlanabilirmis ama yeterli besinu almıyor sebze bakımından tohum ağırlıklı beslendigi içinde normal yem vermeyin dediler pelet yem mama dal dari yiyor yumurta seviyor
Tedaviden sonra toparlayacaktır endişelenmeyin. Sebze çok severler halbuki yememesi ilginç.

Çito

Aktif Üye
Tedaviden sonra toparlayacaktır endişelenmeyin. Sebze çok severler halbuki yememesi ilginç.
Gagasını değdirip hemen kafasini çevirip başka yöne geçiyor o tarafa hiç geçmiyor bile rendeleyip yumurtayla karisitiriyorum ayikliyor yemiyor

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Siz önünde yediğiniz zaman ağzınızdan yiyebilir. Onun dışında nasıl yer bilmiyorum.

Çito

Aktif Üye
Siz önünde yediğiniz zaman ağzınızdan yiyebilir. Onun dışında nasıl yer bilmiyorum.
Karışısında yiyorum öylece bakiyo sadece önceden kahvaltıda falan masaya gelir didiklerdi salatalik domates birden yememeye başladı

Bahar Y.

Müdavim
Sebzelerin üstüne yeminden yapıştırıp vermeyi denediniz mi, bazen sebzeler ıslaksa yemiyorlar, aklıma başka bişey gelmedi maalesef, geçmiş olsun bu arada

Taha Y.

Müdavim
mama yapın yumurta maması bolca protein olduğu için bağışıklık sistemine faydası var yumurtanın içine kıvırcık koyun lezzetlendirmek için biraz yem koyun ilgisini çekemiyorsanız daldarı koyun