• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! B vitamini miktarları

Goccoke

Paylaşımcı
Tüy hastalığı olan bir kuşa tüy döneminde ekstradan bt vermeli miyim? Haftada 1 gervit, 1 bt, 1 entrobac ekliyorum suyuna.
Sağlıklı bir kuşum daha var. Ona da sadece gervit ve entrobac veriyorum. Tüy döneminde bt de mi vermeliyim? 3 gün yapıp

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Tüy dönemindeyse haftada bir verdiğiniz Gervitin yerine Bt Amin verin. Yani normalde haftada bir gervit bir entrobac yapıyorsanız tüy dönemindeki kuşa bir BT Amin bir Entrobac şeklinde(y)

Goccoke

Paylaşımcı
Tüy dönemindeyse haftada bir verdiğiniz Gervitin yerine Bt Amin verin. Yani normalde haftada bir gervit bir entrobac yapıyorsanız tüy dönemindeki kuşa bir BT Amin bir Entrobac şeklinde(y)
Tamam teşekkür ederim
Tüy hastalığı olan kuşa da 2 bt mi vereyim o zaman?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Tamam teşekkür ederim
Tüy hastalığı olan kuşa da 2 bt mi vereyim o zaman?
Tüy hastalığı varsa düzenli olarak da verebilirsiniz bir hafta gervit bir hafta Bt Amin şeklinde. Tabi kuşu ayırdığınızı varsayıyorum.

Goccoke

Paylaşımcı
Tüy hastalığı varsa düzenli olarak da verebilirsiniz bir hafta gervit bir hafta Bt Amin şeklinde. Tabi kuşu ayırdığınızı varsayıyorum.
Evet farklı kafeste, aynı odadalar
Tüy hastası kuşa haftada 3 gün veriyorum tüy döneminde ekstradan vermem gerekir mi?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Onceki yazimda gervitin yerine demistim. Yani normalde ayni hafta içerisinde hem gervit hem bt amin vermenize luzum yok. Tuy donemindeyse haftada bir verdiginiz gervitin "yerine" bt amin verin tüyden cikana kadar. Kusta tuy hastaligi varsa duzenli olarak bt amin kullanilabilir size kalmış.

Goccoke

Paylaşımcı
Onceki yazimda gervitin yerine demistim. Yani normalde ayni hafta içerisinde hem gervit hem bt amin vermenize luzum yok. Tuy donemindeyse haftada bir verdiginiz gervitin "yerine" bt amin verin tüyden cikana kadar. Kusta tuy hastaligi varsa duzenli olarak bt amin kullanilabilir size kalmış.
Teşekkürler Feyza hocam tüy hastalığı olan kuşa söylediğim düzende eklememi söyledi, haftada 3 gün olacak şekilde. Uzun süredir öyle yapıyordum. Ama sanırım 3 günün fazla olduğunu söylüyorsunuz. Yanlışım varsa düzeltin. Normalde pazartesi gervit, perşembe entrobac, cumartesi bt. Öteki hafta da gervit yerine bt haftada 2 defa vermiş oluyorum. @Feyza T. hocamın söylediği düzen buydu

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teşekkürler Feyza hocam tüy hastalığı olan kuşa söylediğim düzende eklememi söyledi, haftada 3 gün olacak şekilde. Uzun süredir öyle yapıyordum. Ama sanırım 3 günün fazla olduğunu söylüyorsunuz. Yanlışım varsa düzeltin. Normalde pazartesi gervit, perşembe entrobac, cumartesi bt. Öteki hafta da gervit yerine bt haftada 2 defa vermiş oluyorum. @Feyza T. hocamın söylediği düzen buydu
Tüy hastalığının düzelme durumuna göre Mustafa hocamızın dediği şekilde de gidebilirsiniz, hastalığı ağır olduğu için o şekilde önermişti çabuk toparlansın diye. Nedir son durumu? Eskiye göre değişiklik var mı az da olsa?