• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

AYLIK BESİN ÇİZELGESİ HAKKINDA DESTEK

İlkeruslu

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar
2 hafta önce yeni eşe attığım çift için aylık bir besin ve takviye çizelgesi hazırladım sizce uygunmudur öneri ve yorumlarınızı rica ederim
not: daha öncesinde kuşlarda 15 gün ayırma yöntemi uygulanmıştır.

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Daha önce gördüğüm programda güzel demiştim PDF açamıyorum.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Programınızda yoğun vitamin var. Haftanın her günü neredeyse ya mamada ya suda.ve probiyotik yok. Calcilux mamada kullanılabilir. Mamaya ekleyin. Opti breed bence içerik açısından vitamino ve gerwitin işlevini yapacak kadar verimli. Şahsi düşüncem opti breed ve calcilux mamada yeterli olur çabaniz üretim işi ise haftanın 1 günü suya e50 koyabilirsiniz gerwit burada kullanmasanizda olur. Probiyotik yine kullanilmali.

İlkeruslu

Yeni Üye
Programınızda yoğun vitamin var. Haftanın her günü neredeyse ya mamada ya suda.ve probiyotik yok. Calcilux mamada kullanılabilir. Mamaya ekleyin. Opti breed bence içerik açısından vitamino ve gerwitin işlevini yapacak kadar verimli. Şahsi düşüncem opti breed ve calcilux mamada yeterli olur çabaniz üretim işi ise haftanın 1 günü suya e50 koyabilirsiniz gerwit burada kullanmasanizda olur. Probiyotik yine kullanilmali.
probiyotik hangini önerebilirsiniz veya doğal yoldan nasıl verebilirim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Probicti bird olabilir. Powermax probiyotik olabilir toz olarak isterseniz de entrobac

fui_77

Yeni Üye
Ev yapımı yoğurdun suyu olabilir mi bir yerde görmüştüm. Fayda veya zararı olur mu?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yoğun vitamin var... En fazla üç gün arayla vitamin ya da katkı ürün verin...

İlkeruslu

Yeni Üye
Üretimhanesi olan arkaaşım önerdi 1 hafta boyunca e-50 geç dedi hergün. Gervit w haftanın 2 günü diğerler mamaya karıştır demişti

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
1 hafta boyunca değil 5 gün boyunca verilebilir siz aylık programı komple vitaminle kapatmissiniz. Kullandığınız ürünlerin hepsinde var zaten vitamin. Mamada var suda veriyorsunuz. Aldığınız ürünlerin içeriklerini okuyun. Opti breed alıp vitamino almak fazlalık. Gerwit almak fazlalık e vitamini almak olabilir ama diğerleri fazla

İlkeruslu

Yeni Üye
1 hafta boyunca değil 5 gün boyunca verilebilir siz aylık programı komple vitaminle kapatmissiniz. Kullandığınız ürünlerin hepsinde var zaten vitamin. Mamada var suda veriyorsunuz. Aldığınız ürünlerin içeriklerini okuyun. Opti breed alıp vitamino almak fazlalık. Gerwit almak fazlalık e vitamini almak olabilir ama diğerleri fazla
Vitamino aminoasit takviyesi
Optibreed üretim arttırıcı ayrı ürünler değilmi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şunuda soyliyim e vitamini verdim kuş ureyecek diye birşey yok. Kuşları yeni eslediyseniz yapılacak şeyi soyliyim 5 gün hergun e vitamini kullanın mamayi haftada 2 defa verin içerisine calcilux ve vitamino koyun 2. Hafta standart bir programla devam edin

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Diğer bir husus kuslariniz evcil mi ne durumdalar nerede bakiliyorlar bunlar da var

fui_77

Yeni Üye
Evcil kuş ciftlesmez mi ? Ele avuca gelip insandan korkmayan ciftlesmez mi ki?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çiftleşir zor olur 1 sene bekletedebilir hemende olabilir ciftlesmeyedebilir.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Peki durumları nasıl anlaşmaları vs dişi yuvaya giriyormu

İlkeruslu

Yeni Üye
Peki durumları nasıl anlaşmaları vs dişi yuvaya giriyormu
Şöyle söyliiyim dişi ilk geldiğinde erkeğin kafesine koydum çok iyi anlaştılar 2 hafta kadar durdu erkek ayak atıyor ama dişi kaçıyor erkek baskı kuramıyordu yeni bir üretim kafesi ldım büyuk erkek yuvalıkşa birlikte burfa bıraktım dişiyi ayrı kafese koydum 10 gün böyle kaldı sonra dişiyi 10 günün sonunda erkeğin yanına koydum yem kusma kafa kaşıma vardı sürekli kuşlarda 4 gün önce erkek yuvaya girmeye başladı dişi girmiyordu 2 gündür birlikye girip çıkıyorlar yuvaya ama çifleşme görmüyorum hiç ayrıca kalamar kemği ikisde çok yiyor birde kumluktan kum yiyorlar

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sen 5 gün e vitamini ver. Haftada 2 defada mama ver yeterli. Bu kuşlar çiftleşir yumurtlar sen bu programı uygulamaya devam edersen başına dert alırsın.

Üst Alt