• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

AYIRMA YÖNTEMİ HAKKINDA

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Abi kuş mevzu değil akşam eve gitmezsem sorun yoksa 10 takım kuşa hayır demez :)

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba, bir çift muhabbet kuşum var. mama yem vitamin vs bakılarını yapıyorum. Erkek ayak atıyor fakat dişi yanından kovuyor. Geceleri yan yana bazen de yuvalıkta uyuyorlar. Dişi kuşum cere kahverengi. Kaşıma, yem kusma vs herşey tamam. 3 aydır birlikteler bu süre zarfında 2 kere çiftleştiler ama yumurta gelmedi. Ayırma yöntemini nasıl kullanmalıyım? birbirlerini görsünler mi görmesinler mi? teşekkürler.
son durum nedir? ayırma yöntemine başladınız mı?
Birbirlerini görüyorlar mı? görmüyorlar mı? :):)

ixs54

Aktif Üye
Yaklaşık 5 gün ayırdım sonra içim elvermedi birleştirdim. Aynı tas aynı hamam devam ediyorlar:) bahardaki tepkilerine bakıp bu sefer uzun süreli ayırmayı düşünüyorum

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Yaklaşık 5 gün ayırdım sonra içim elvermedi birleştirdim. Aynı tas aynı hamam devam ediyorlar:) bahardaki tepkilerine bakıp bu sefer uzun süreli ayırmayı düşünüyorum
5 gün yeterli değil, içiniz elverecek, hem onlar için hem sizin için, en az 15 gün ayırmalısınız. bahara hatta sıcaklara bırakmayın kuluçka işini

ixs54

Aktif Üye
peki kafesleri yan yana koysam bırbırını gorecek sekılde 15 gun ayırsam olur mu? ya da evde aynı odada farklı kafeste olsalar mı daha iyi? kafesleri uzak olunca ötüşlerinden durulmuyor:)

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
ben aynı odada ama birbirlerine ulaşamayacakları uzaklıkta olmaları gerektiğini düşünüyorum.
Kızışmaları için birbirlerine uzak olmaları ve özlemeleri gerekiyor.
tabi biz ne kadar ayırırsak ayıralım dişi hazır olmadığı ve istemediği sürece çiftleşme olmayacaktır ama ayırma yöntemi genelde başarılı bir yöntem olduğu için tavsiye ediyoruz.

ixs54

Aktif Üye
benim dişi taş yürekli bunca kura kaya erirdi valla:))

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
benim dişi taş yürekli bunca kura kaya erirdi valla:))
vardır bir zamanı, eğer ayırma yöntemini de denemenize rağmen olmazsa eş değiştirmek zorunda da kalabilirsiniz.
Çünkü bazı çiftlerde anlaşamama olasılığı var malesef

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
demekki ben bi 5 gün daha ayırmam lazımdı 10.gün birleştirdigimde baya bir yakınlaştılar 5 dk sonra sessizlik hakim oldu

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
demekki ben bi 5 gün daha ayırmam lazımdı 10.gün birleştirdigimde baya bir yakınlaştılar 5 dk sonra sessizlik hakim oldu
15 güne takılı kalmayın lütfen, eşe hazır olmaları ve anlaşmaları buradaki belirleyici.
Kuş tüyde değilse, dişi bile olsa kur hareketleri yapıyorsa hazır demektir.

ixs54

Aktif Üye
Benim dişi aslında iyi anlaşıyor bizimki sürekli yem yerken kanadına kuyruğuna dokunuyor sonra dışı cayk cayk ötüyor:) erkekle aynı tünek üzerinde birbirine doğru gidip geliyorlar dışı erkeğin üstüne doğru gelince erkek kendini yere atıyor. Korkuyor sanırım:)

ixs54

Aktif Üye
Önceki kuşum ilk yumurtayı yaptıktan sonra maalesef ölmüştü.erkek tecrübeli diyebiliriz