• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ayakta Morarma ve Şişme

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Gün geçmiyor ki bizim evde yine bir aksiyon. 🤦🏻‍♀️

Dün gece kafesin içinde olan kuşun ayağını nasıl becerdiyse ısırmış Yağmur hanım. Limonumun nedir bu çektiği.🥲 Yağmur hanıma ceza verdik bir hafta çıkmayacak kafesinden.
O hengamede Limoşun ayağına bir şey oldu mu diye bakarken orta ayağının üç yerinde kırmızı kan gördüm ve morarma olmuş. Hemende şişmiş.
Direkt Terramycin sürdüm.

İlkin ilk fotoğraftaki gibi kanatlarını açıp sürekli titretmeye başladı.Sonra kendini top gibi yaptı ama uyuklama olmadı. Böyle olunca haliyle korktum sabah işten izin alıp veterinere götüreyim dedim ama sabah ayağındaki şişlik dışında normale dönmüş gibiydi.İkinci fotoğrafı sabah çektim.
Ayağı tüneğini kavradığı için kırık değildir diye düşünüyorum.Dün akşam çoktu morarma ilk anda ama sabah biraz daha azalmış.

İşe gelmeden önce yine terramycin sürdüm.
Şimdi sormak istediğim; veterinere garanti olsun diye götürmek istiyorum ama yine antibiyotik verirse yumurta oluşturma sürecine olumsuz etki eder mi ilaç? Yoksa bir kaç gün kremi sürmeye devam edip düzelme olmazsa mı götüreyim?

Ekli dosyayı görüntüle 22375

Ekli dosyayı görüntüle 22376

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Veterinere götürmene gerek yok kardeşim sen aynı şekilde günde iki kez teramiycn deri melhemi hafifçe masaj yaparak sür düzelir suyuna probiyotik ve multivitamin dönüşümlü olarak verirsin ve yem yediğinden emin ol 👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Veterinere götürmene gerek yok kardeşim sen aynı şekilde günde iki kez teramiycn deri melhemi hafifçe masaj yaparak sür düzelir suyuna probiyotik ve multivitamin dönüşümlü olarak verirsin ve yem yediğinden emin ol 👍
Teşekkür ederim abicim.Öyle yapayım.😊

Yem yiyor, Bulutta veriyor yem ama ne olur ne olmaz eve geçince takibine dikkat ederim.

Bulut baya sahiplenmiş Limonu, sabah kafesten aldığımı görünce bas bas bağırdı,kafese koyunca normale dönüp yanına gitti sıpa. 😂

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bencede veterinerlik bir durum yok 🙂 sen zaten kuşun önlemini almışsın eskisi gibi morluk da kalmamış azaldığını söylüyorsun 🙂 şu ayak ısırma olayına gelince bizim çiko çiftleşmek istediğinde zorla yapıyor bunu ısırıyor ayağını kovalıyor kafeste

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bencede veterinerlik bir durum yok 🙂 sen zaten kuşun önlemini almışsın eskisi gibi morluk da kalmamış azaldığını söylüyorsun 🙂 şu ayak ısırma olayına gelince bizim çiko çiftleşmek istediğinde zorla yapıyor bunu ısırıyor ayağını kovalıyor kafeste
Tamam. Teşekkür ederim. 😊
Yağmur çok yaramaz ama bu ısırma huyu yeni başladı, özellikle dişileri ısırıyor. Onun cereside kahverengi oldu,kızgınlığa girdi sanırım,yuva merakı başladı ama iki yuvada dolu, haliyle yuvaya yakınlığı dışarıdan oluyor hep, kafes içinde de yuvaya yakın gördüğü an hallediyor kızları. Allahtan Fıstık kuluçkada o yüzden dokunamıyor ama Limon garibim nasibini alıyor yakaladığı anda. 😅 Kıskanıyor galiba.

Birde salı günü Limonun poposunun şişliğine bakayım diye yakalamaya çalışırken sen git pencerenin yukarıdan açık olan boşluğundan araya düş. 🤦🏻‍♀️ Şükür sineklik vardı. Ordan kazasız belasız üçüncü denemede çıkardım. Ertesi gün sen bir dakika içinde hallet kızı. 🤦🏻‍♀️ O anki ortamda annem ver gitsin bunu hep zarar veriyor kuşlara dedi ama sabah dayanamadı tabi. 😂 Ama Yağmurla başım belada, şimdi birde yavrularda gelecek nasıl yapacağım bilmiyorum. 😅

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kız senin kuş tam canavarmis 🤣🤣🤣asla kafesten salamayacaksin yapacak bişey yok 😄 kıskanç olduğu için Zarar verir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kız senin kuş tam canavarmis 🤣🤣🤣asla kafesten salamayacaksin yapacak bişey yok 😄 kıskanç olduğu için Zarar verir
Öyle maalesef ama asla salmamaya da kıyamıyorum. Diğer odaya alacağım ya da bakabileceğine inandığım birine vereceğim. Birde içlerinde en küçüğü normal dururken görsen çok masum.😂

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kimseye verme, belki senin kadar iyi bakamazlar kuşuna bu sefer daha çok uzulebilirsin hele de sana alışık bir kuş ise. Başka bir ortama alisamayabilir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kimseye verme, belki senin kadar iyi bakamazlar kuşuna bu sefer daha çok uzulebilirsin hele de sana alışık bir kuş ise. Başka bir ortama alisamayabilir
Bana alışık değil cadı. 😅 Ama bu ortama alıştığı için verdiğim yerde dediğin gibi ortama alışması sıkıntı olur sanırım.Bilemedim napayım. Başta cezalı olsada, kızsakta sonradan kıyamayıp çıkarıyoruz. 😂

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Cennet papağanı çok sık yaşanıyor ayak problemleri birbirinin ayaklarını ısırıyorlar 🤦🏻 veterinere banada gerek yok gibi görünüyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Cennet papağanı çok sık yaşanıyor ayak problemleri birbirinin ayaklarını ısırıyorlar 🤦🏻 veterinere banada gerek yok gibi görünüyor
Benim ilk defa başıma geldi.😅 Birde ısırma sonrasında dişi kanatlarını açıp sürekli titretince korktum biraz.

Üst Alt