• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ayaklarda sorun

Dilek7

Paylaşımcı
Merhaba bu kuş fotoğrafı başka birinden geldi bana. Yeni almışlar ayaklarındaki sorun düzelir mi diye soruyor. Ben anlamadigim için size sormak istedim. Videosunu istedim daha net anlaşılsın diye. Ben hiç böyle ayaklarda sorun görmedim neden böyle sizce?

Son düzenleme:

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Merhaba bu kuş fotoğrafı başka birinden geldi bana. Yeni almışlar ayaklarındaki sorun düzelir mi diye soruyor. Ben anlamadigim için size sormak istedim. Videosunu istedim daha net anlaşılsın diye. Ben hiç böyle ayaklarda sorun görmedim neden böyle sizce?
Merhaba maalesef bu raddeden sonra düzelebileceğini zannetmiyorum. Birçok sebebi olabilir genetik, yuvalık bakım hataları vs. @Demet bükay hocamız bu konuda daha bilgilidir bakım konusunda yardımcı olacaktır.

Dilek7

Paylaşımcı
Bana da düzelir gibi gelmedi. Zaten veterinere falan da götürmezler biliyorum bu aileyi. bana sordugu için yanlış cevap vermek istemedim sadece. Bir de kuşa üzüldugum için belki bir caresi vardir diye umdum 😢 çunku cocuklari çok yaramaz ve diger kuslarini mahvettiler sürekli kanatlarini falan yoluyor kücuk çocuk. Bana fotograf atiyorlar kanlar içinde. Yuruyemedigi için kacamayacak da ona üzuldum. Insallah uçabiliyordur.

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Bana da düzelir gibi gelmedi. Zaten veterinere falan da götürmezler biliyorum bu aileyi. bana sordugu için yanlış cevap vermek istemedim sadece. Bir de kuşa üzüldugum için belki bir caresi vardir diye umdum 😢 çunku cocuklari çok yaramaz ve diger kuslarini mahvettiler sürekli kanatlarini falan yoluyor kücuk çocuk. Bana fotograf atiyorlar kanlar içinde. Yuruyemedigi için kacamayacak da ona üzuldum. Insallah uçabiliyordur.
Dehşetle okudum mesajınızı neden bu zulme izin veriyorlar ?

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Siz sahiplenseniz kuşu olmaz mı? Aileyide şikayet edebiliyor muyuz acaba? @Şehmus BAKIR

Dilek7

Paylaşımcı
Verseler biz de sahipleniriz seve seve ama zaten kuş istiyorlar hep vermezler. Şikayet edemeyiz malesef akrabam 😢 yine de belki sakat diye verirlerse ben alirim ya da burada sizlere de sor
Siz sahiplenseniz kuşu olmaz mı? Aileyide şikayet edebiliyor muyuz acaba? @Şehmus BAKIR
arim. Ben çok yoğun ders calisiyorum iki kuşa bakmak yetiyor bana. Bir de yumurtamiz var şimdi doluysa eger 3 kuşum olacak.

Dilek7

Paylaşımcı
Dehşetle okudum mesajınızı neden bu zulme izin veriyorlar ?
Ben de mahvoluyorum hic sormayin ama elimden bir sey gelmiyor. Ikinci bir kuş alacaklarini hiç sanmiyordum. Zaten bakmiyorlar da. 3 gün aç kalmiş yem bitmis evde. Kimse gidip almamis. Ben evden dari yem ve vitamin verdim. Daha neler neler....

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Verseler biz de sahipleniriz seve seve ama zaten kuş istiyorlar hep vermezler. Şikayet edemeyiz malesef akrabam 😢 yine de belki sakat diye verirlerse ben alirim ya da burada sizlere de sor

arim. Ben çok yoğun ders calisiyorum iki kuşa bakmak yetiyor bana. Bir de yumurtamiz var şimdi doluysa eger 3 kuşum olacak.
Şikayeti biz oluşturalım madem sessiz kalınması gereken bir konu değil ki bu akraba diye korunsun siz de haklısınız başınıza sarsın istemiyor da olabilirsiniz ancak onlar Allahın dilsiz kulları ve bize emanetler lütfen el birliğiyle çözelim.Yazınızı okumak bile beni mahvetti

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Alıpta hayvanların vebaline girmeyin, hesabını nasıl vereceksiniz ya! Cidden anlamıyorum böyle insanları. 🤦🏻‍♀️
Çarpık bacak olmuş, düzelmez maalesef ama bilinçli bir sahibi olursa yaşam şartlarını iyileştirebilir yoksa bu bahsettiğimiz ailede heba olur kuş.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Ben de mahvoluyorum hic sormayin ama elimden bir sey gelmiyor. Ikinci bir kuş alacaklarini hiç sanmiyordum. Zaten bakmiyorlar da. 3 gün aç kalmiş yem bitmis evde. Kimse gidip almamis. Ben evden dari yem ve vitamin verdim. Daha neler neler....
Kuşun hayat kalitesini maksimum düzeyde tutulması lazım maalesef çok üzücü.

Dilek7

Paylaşımcı
Veteriner tavsiyesinde bulundum. Buyuk ihtimal kendileri bakarlar ama bakmazlarsa biz aliriz zaten babam ilgilenir onun da kuşları var. Bir de şu ihtimal de olabilir diye dusundum, bu kuş daha yavru ve tuylerini bile tam cikarmamis. Acaba annesinden erken ayrildigi için henüz tunekte durmayi bilmiyor olabilir mi?

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Tüylerim diken diken oldu Allah sonumuzu hayretsin çocuklara merhametli vicdanlı olmayı öğretmemiz gerekirken ne kadar bilinçsiz anne babalar var çok ürkütücü

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Bacaklar büyük ihtimalle çarpık. Benim minik bir yavrum vardı oda çarpıktı iyleşti çok şükür. @Demet bükay hocamız daha önce 2 aylık ve yavruyuda tedavi etmiş ve sonuç almış galiba görünce kendisi yardımcı olacaktır size mutlaka. Bu yavrumuz kaç günlük şuan

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Veteriner tavsiyesinde bulundum. Buyuk ihtimal kendileri bakarlar ama bakmazlarsa biz aliriz zaten babam ilgilenir onun da kuşları var. Bir de şu ihtimal de olabilir diye dusundum, bu kuş daha yavru ve tuylerini bile tam cikarmamis. Acaba annesinden erken ayrildigi için henüz tunekte durmayi bilmiyor olabilir mi?
Onunla alakası yok malesef 😞

Dilek7

Paylaşımcı
Buyuk ablalarini sıkıştirdim gecenlerde. Kafesinde dursun sen okuldayken çıkartma dedim. Kucuk kardesi almasin dedim. Vitaminleri de tarif ettim nasil verecegini. Bu yeni kuş da inşallah düzelir yavru oldugu için boyledir umarim.

Dilek7

Paylaşımcı
Bacaklar büyük ihtimalle çarpık. Benim minik bir yavrum vardı oda çarpıktı iyleşti çok şükür. @Demet bükay hocamız daha önce 2 aylık ve yavruyuda tedavi etmiş ve sonuç almış galiba görünce kendisi yardımcı olacaktır size mutlaka. Bu yavrumuz kaç günlük şuan
Ya çok sevindim insallah bu kuşu da duzeltiriz 😊 kaç gunluk bilmiyorum ama daha tüylerini tamamlamamis onu söyledi. Benim yapabilecegim bir şey varsa yaparim.

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Ya çok sevindim insallah bu kuşu da duzeltiriz 😊 kaç gunluk bilmiyorum ama daha tüylerini tamamlamamis onu söyledi. Benim yapabilecegim bir şey varsa yaparim.
İnş düzelir kuşu alabilirseniz onlardan çok iyi olacak onların uğraşacağını sanmıyorum

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Verirler ben iyilestiririm dersem. Çok yoğunum aslında ama kıyamadım.
Demet ablamda görürse ve bahsettiğim yöntemle düzelir gibiyse çok uğraşacağınız birşey yok aslında

Üst Alt