• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Ayak yaralanması

afra6433

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayak yaralanması
Hastalık Belirti Tarihi
29 Haz 2025
Kullanılan İlaç
Batikon
Merhaba,
Kuşum 3 gün önce ben evde yokken ayağını yaralamış. Başlangıçta çok ufak bi yaraydı nerede nasıl yaptığını bilmiyorum. Kafesine koyup tekrardan evden çıkmak zorunda kaldım. Eve geldiğimde yarasını çok büyütmüştü ve parmağı düz basmıyordu. Yarasını temizledim batikon sürdüm ve suyuna 3 gündür vitamin koyuyorum. Ayağının üstüne çok uzun süre basamıyor. Bugünde yemek yememeye başladı. Kafesini ayırdım diğer kuşlardan izole ettim diye mi yemiyordur? Yaşadığım yerdeki veterinerler kuşlara bakmıyor. Yapmam gereken başka bişey var mı ? Şimdiden çok teşekkür ederim.1000035745.jpg

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba,
Kuşum 3 gün önce ben evde yokken ayağını yaralamış. Başlangıçta çok ufak bi yaraydı nerede nasıl yaptığını bilmiyorum. Kafesine koyup tekrardan evden çıkmak zorunda kaldım. Eve geldiğimde yarasını çok büyütmüştü ve parmağı düz basmıyordu. Yarasını temizledim batikon sürdüm ve suyuna 3 gündür vitamin koyuyorum. Ayağının üstüne çok uzun süre basamıyor. Bugünde yemek yememeye başladı. Kafesini ayırdım diğer kuşlardan izole ettim diye mi yemiyordur? Yaşadığım yerdeki veterinerler kuşlara bakmıyor. Yapmam gereken başka bişey var mı ? Şimdiden çok teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle 90021
Merhaba çok geçmiş olsun, parmağı çatlamış olabilir, eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen günde 2 defa sabah akşam olmak üzere
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Yanetkisi yoktur antibiyotik ve antibakteriyeldir
Yesede sorun olmaz
D vitamini var mı elinizde yada btAmin forte

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba,
Kuşum 3 gün önce ben evde yokken ayağını yaralamış. Başlangıçta çok ufak bi yaraydı nerede nasıl yaptığını bilmiyorum. Kafesine koyup tekrardan evden çıkmak zorunda kaldım. Eve geldiğimde yarasını çok büyütmüştü ve parmağı düz basmıyordu. Yarasını temizledim batikon sürdüm ve suyuna 3 gündür vitamin koyuyorum. Ayağının üstüne çok uzun süre basamıyor. Bugünde yemek yememeye başladı. Kafesini ayırdım diğer kuşlardan izole ettim diye mi yemiyordur? Yaşadığım yerdeki veterinerler kuşlara bakmıyor. Yapmam gereken başka bişey var mı ? Şimdiden çok teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle 90021
Bakın iki yerden yaralanmış malesef, kavga esnasında olabilir, ısırılmış gibi duruyor😔Screenshot_2025-07-02-03-08-08-461_com.android.chrome.jpg

afra6433

Yeni Üye
Merhaba çok geçmiş olsun, parmağı çatlamış olabilir, eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen günde 2 defa sabah akşam olmak üzere
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Yanetkisi yoktur antibiyotik ve antibakteriyeldir
Yesede sorun olmaz
D vitamini var mı elinizde yada btAmin forte
Hayır yok multivitamin kullanıyorum 3 gün suluğuna koydum. Enerjisi var dışarı çıkmak istiyor 3 kuşum daha var acaba kafeste tuttuğum için mi yemek yemiyor bilemiyorum aklım hep onda. Yarın iki ilacıda alırım hemen.

afra6433

Yeni Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hayır yok multivitamin kullanıyorum 3 gün suluğuna koydum. Enerjisi var dışarı çıkmak istiyor 3 kuşum daha var acaba kafeste tuttuğum için mi yemek yemiyor bilemiyorum aklım hep onda. Yarın iki ilacıda alırım hemen.
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w/ multivitamin
BtAmin forte/ tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Petshoptan alınan ürünler %1 fayda verir
Röhnfried profesyoneldir %99 etki sağlar
İnternet üzerinden yada forumumuzun sponsoru mamaist.com dan bölünmüş olarak temin edebilirsiniz
D vitamini çok önemli bu durumda acil olduğu için eczaneden bebekler için dvit alın ve ağzına 3 günde 1 damla damlatın lütfen

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ben kanamasını durdurmak için mısır ununq soktum üzerinde kocaman bi kan tortusu oldu birazda kendisi kurcaladı yarasını açtı kanaması çok olmadı aslında ama kırık felan varsa diye korkuyorum.
Tırnak dönmüş büyük ihtimalle çatlak yada kırık olabilir, deri de gitmiş lezyon oluşmuş
Rif ampül çok çabuk etki eder
Kemikte sıkıntı var dvit de destekler fakat biraz zaman alır

afra6433

Yeni Üye
Röhnfried ürünlerini kullanıyorum. Probiyotik ve multivitamini var elimde. Yarın dediğiniz ilaçlarıda alırım. Çok teşekkür ederim. Söylediğiniz ilaçlarla düzelir mi ki

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Röhnfried ürünlerini kullanıyorum. Probiyotik ve multivitamini var elimde. Yarın dediğiniz ilaçlarıda alırım. Çok teşekkür ederim. Söylediğiniz ilaçlarla düzelir mi ki
Rica ederim geçmiş olsun
Çok güzel 😊Gervit-w multivitamin verin yarın
Rif ve d vitamini ile 1 hafta içinde yara kapanır ve düzelme başlar Allah ın izniyle inşallah 😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Buyrun

afra6433

Yeni Üye
Estağfurullah makale paylaşıyorum orda yeşil muhabbet kuşumuzun parmağı benzer şekilde yaralanmıştı çok şükür düzeldi😊🤲
Merhaba, tekrardan yazıyorum ama rif ampülü reçetesiz satan hiç bi yer bulamadım satmadılar yani onun yerini tutabilecek sürebileceğim bişey var mı diye sorduğumda fucidin krem verdiler bu kremi sürsem de olur mu acaba

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, tekrardan yazıyorum ama rif ampülü reçetesiz satan hiç bi yer bulamadım satmadılar yani onun yerini tutabilecek sürebileceğim bişey var mı diye sorduğumda fucidin krem verdiler bu kremi sürsem de olur mu acaba
Merhaba, krem yağlı olduğu için rahatsız olur ve yeme ihtimali yüksek, geçme süresi çok uzar, Rif bulmalısınız başka eczaneden sorun lütfen, biz de tüm eczaneleri gezip buluyoruz, araştırın lütfen verenler var 92 tl idi en son

afra6433

Yeni Üye
Merhaba, krem yağlı olduğu için rahatsız olur ve yeme ihtimali yüksek, geçme süresi çok uzar, Rif bulmalısınız başka eczaneden sorun lütfen, biz de tüm eczaneleri gezip buluyoruz, araştırın lütfen verenler var 92 tl idi en son
Ücreti hiç önemli değil benim için yeterki iyileşsin bulmaya çalışıcam teşekkür ederim d vitamini ve bt Amin Forte yi aldım sadece rif ampülü satmadılar yinede teşekkürler

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ücreti hiç önemli değil benim için yeterki iyileşsin bulmaya çalışıcam teşekkür ederim d vitamini ve bt Amin Forte yi aldım sadece rif ampülü satmadılar yinede teşekkürler
Rifocin içerikli ampul de olur fakat onlarda aynı inşallah bulursunuz😊🤲

afra6433

Yeni Üye
Merhaba rif alabilirsiniz mi
Bugün bi kaç eczaneye sordum satmadılar onu alamadım babama söyledim tanıdığın bi eczacı varsa bulabilir misin diye o bakacak yarın inşallah bugün d vitaminini damlattım suyuna da dediğiniz gibi vitamini koydum batikon sürdüm yarın sabah işten çıktığımda inşallah bulucam bugün darı aldım diğer kuşlarla beraber saldım uçtu onları görünce darıda yedi biraz kendi büyük kafesine geçirdim depresyona girmesin yemekten iyice kesilmesin diye

afra6433

Yeni Üye
Bugün bi kaç eczaneye sordum satmadılar onu alamadım babama söyledim tanıdığın bi eczacı varsa bulabilir misin diye o bakacak yarın inşallah bugün d vitaminini damlattım suyuna da dediğiniz gibi vitamini koydum batikon sürdüm yarın sabah işten çıktığımda inşallah bulucam bugün darı aldım diğer kuşlarla beraber saldım uçtu onları görünce darıda yedi biraz kendi büyük kafesine geçirdim depresyona girmesin yemekten iyice kesilmesin diye
D vitaminini ağızdan verdim suyuna bt amin forte koydum biraz karışık yazmışım